Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

fındık

kartonlar kalktığındaki ses tüyler diken  :'(

yilmazselcuk55

AlıntıSİMİDİMİZ ARTIK TESCİLLİ

Samsun simidinde artık coğrafi işaret kullanılacak..

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın Samsun Simidi'ne coğrafi işaret alınması için yaptığı başvuru Türk Patent Enstitüsü tarafından kabul edildi.

Geleneksel anlamda bir çok ürüne sahip Samsun'da en başta akla gelenlerden biri de çıtır çıtır, bol susamıyla nam salan simittir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası da, tadı hiçbir yerdeki kadar güzel olmayan Samsun simidine coğrafi işaret almak için geçtiğimiz mart ayında Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunmuştu. Türk Patent Enstitüsü, Samsun'a özgü olan simit için Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı başvuruyu değerlendirdikten sonra kabul etti.

Samsun simidinin tadı hiçbir yerde yok
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Bilindiği gibi ilimizde geleneksel boyutta bir çok ürün mevcuttur. Simidimiz de bunlardan öne çıkan ürünlerimizin başında gelmektedir. Samsun simidimizin diğer yerlerde yapılan simitlerden ayıran bazı özellikleri vardır. Hamurunun yarı sert, mayasının olabildiğince az, pekmez olarak genellikle dut pekmezinin ve üretimde bol susam kullanılması Samsunumuzun simidini diğer yerlerde yapılan simitlerden ayırmaktadır. Samsun dışında aynı şekil, tat ve lezzette bulabilmek zordur ve hatta hemen hemen hiç yoktur. Bu açıdan Samsun'un simidi, sadece ilimize özgüdür. Geçtiğimiz hafta sonunda Antayla'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı'nda standımızda yer alan simidimiz büyük ilgi gördü. Simidimizin tadına bakanlar, diğerlerinden farkını hemen anladı. Biz de Samsun TSO olarak her yerde yapılan ama tadı başka yerde bizimki kadar iyi olmayan simidimize sahip çıkarak, coğrafi işaret almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunduk" dedi.

Coğrafi işaret güven veriyor, tercih ettiriyor
Ürünlerde coğrafi işaretin önemine vurgu yapan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, "Coğrafi işaretler, belirli bir bölgeden kaynaklanan bir ürünü tanımlayan ya da kalitesi, ünü veya diğer karakteristik özellikleri itibari ile coğrafi kaynağına atfedilebilen bir bölgeyi işaret eden 'Sınai Mülkiyet' hakkıdır. Bu ürünlerin üzerinde o yörenin adının kullanılması, tüketiciler tarafından o ürünün benzerlerinden farklı özelliklere sahip olduğu şeklinde algılanabilir. Tüketiciler söz konusu yöre adıyla satılan ürünleri o yörenin adına duydukları güvenle, aynı türdeki diğer ürünlere tercih edebilirler. Bu da bölgesel ekonomideki hareketliliği, istihdamı, ihracat ve rekabeti  geliştirmektedir. Bu oluşum birinci derecede bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak gayesi olan Odamızın da öncelikli görevleri arasındadır. Samsun simidiyle ilgili yaptığımız başvuru Türk Patent Enstitüsü tarafından kabul edildi. İnşallah en kısa zamanda simidimize coğrafi işaret alarak tescil ettireceğiz. Oda olarak bize özgü diğer ürünlere de coğrafi işaret almak için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

http://www.samsunkenthaber.com/haber/guncel/simidimiz-artik-tescilli/7340.html

Cheregi

AlıntıSamsun Ticaret ve Sanayi Odası da, tadı hiçbir yerdeki kadar güzel olmayan Samsun simidine coğrafi işaret almak için geçtiğimiz mart ayında Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunmuştu

Böyle kötü bir tat hiçbir yerde yok, iddialıyız, patentini de alacağız  :x((

cgr

Cumhuriyer Meydaninda, Zaman Gazetesi'nin acmis oldugu "Turkiye'de Zaman" adli fotograff sergisi cok guzel olmus...

Gitmenizi oneririm...

amasra

Kazim yilmaz samsunspor kume dusmedi dusuruldu arkadaslar derken nerelere gonderme yapti ne biliyorda aciklamiyor neyden korkusu var

Desiqner

Twitter'da TT'de #SirinlerBirbiriniTakipEder  2.sırada yüzlerce kişide bizim şirinlerin başlattığını sanmış şaşırmış bir arkadaşımızın tweet'inden olayın ciddiyetini anlayabiliyoruz.İyi güldüm :)

Alıntı#SirinlerBirbiriniTakipEder ohaaa *** Samsunspor'lu var mı la bu kadar...

sosaka

Alıntı380.bambaşka bir aşktır samsunspor. her taraftar için desteklediği takımın sevgisi ve coşkusu kıyaslanamaz ama ben samsunsporlu olmayan biri olarak bahsediyorum bu kulübün yarattığı sevgiden. bu ülkede nasip oldu birçok stad gezdim birçok hasta taraftar tanıdım. tuttuğum takımıda sahasında izledim ezeli rakiplerini de. kalan anadolu kulüplerini de. hatta ülke çapındaki ve bazı yerel derbileri de.inanın bana hiçbirisi çocuk yaşta gidilen o samsun taraftarının yarattığı coşkuyu yaşatamadı. bugün düşünüyorum nedir beni etkileyen şey diye. belki çocukluktu belki de ilk staddı gidilen o yüzden aşık etti kendine. fakat 6 ay bile oynayamadan takımdan ayrılan gekas bile gözyaşları ile veda ediyorsa bu takıma var bir hikmet bu işte.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29111428

samet_55

AŞK DEGİL,SEVDA DEGİL BAŞKA BİŞEY BUU

SAMSUNLU ORUMA 55

İsa Turan Spor 55 Programına Telefonla Bağlandı.. Canlı Yayını İzlemek İstiyorsanız.. https://www.facebook.com/spor55fan/app_190322544333196

berusa55

Samsun'da gök delindi. 10 dk arayla sel sağnak yağıyor.

Ekrem

bardaktan değil kovadan boşalırcasına yağıyo yağmur  :)

berusa55

Samsun radarındaki görüntü:

İlgilenenlere Not : Samsun radarı yaklaşık bir aydır hizmete sunulmuştur. Bakmak isteyenler için ;
http://wms.dmi.gov.tr/web/giris.htm

ahmetsefa55

sımdı yagdıgına gore ramazan fena sıcak yapacak. :(

amasra

lucarelli

Fikir güzel de renkler ofsayt. Duvarımı bordo mavi düşünemiyorum