Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Ahmeti

Bafra'da acı su diye bir yer var böbrek taşı düşürmek için çok iyi olduğu söyleniyor denemekte fayda var.
Bafra'lı olan arkadaşlar yardımcı olabilir bu konuda

kayacan

1-Taş böbreğin içindeyse uzun süreli tedavi gerekir. ESWL (taş kırma) yada PCN (kapalı taş ameliyatı) Bu uçak yolcuğu için sorun yaratmaz. Zaten kroniktir. Şiddetli ağrı yapmaz.
2- Eğer taş kanalda ve 6-7 mm ve daha küçükse kendiliğinden düşme ihtimali yüksektir. Günde 3-4 litre arası su içmen bol hareket etmen gerekir.
Taş düşürmeyi kolaylaştırmak için şunları kullanmalısın.
    . Floprost MR 0,4 cap 1x1 (günde 1 kez)
    . Molit Plus tb 3x1
    . Dikloron tb  2x1

İllaki uçağa binmen gerekiyor ve taş düşmemiş ise uçağa binmeden yada havaalanına gitmeden hemen önce bir acilde yada eczanede şu yazdığım iğneleri karıştırıp kalçadan yaptır. 4-5 saat ağrın olmaz
     . Dikloron amp + molit amp + 1/2 amp diazem    bu 3 ilaç karıştırılıp yapılabilir.
Sonrasında traktöre binmek, koşmak, merdiven çıkmak işe yarar. Sıcak küvete girmek yada kaplıcaya girmek uzun vadede taş düşürmek için faydalıdır.

GurbetciFanatik

Alıntı yapılan: kayacan - 03 August 2011, 14:01:18
1-Taş böbreğin içindeyse uzun süreli tedavi gerekir. ESWL (taş kırma) yada PCN (kapalı taş ameliyatı) Bu uçak yolcuğu için sorun yaratmaz. Zaten kroniktir. Şiddetli ağrı yapmaz.
2- Eğer taş kanalda ve 6-7 mm ve daha küçükse kendiliğinden düşme ihtimali yüksektir. Günde 3-4 litre arası su içmen bol hareket etmen gerekir.
Taş düşürmeyi kolaylaştırmak için şunları kullanmalısın.
    . Floprost MR 0,4 cap 1x1 (günde 1 kez)
    . Molit Plus tb 3x1
    . Dikloron tb  2x1

1. tas böbrekde degil yoksa tas kirilcakti
2. kosuyorum ve cok merdivan cikiyorum ama birazdan senin dedigin sicak küvete gircem.
3. Agrim gitti dünden beri yanliz idrar yolunda biraz bi basinc var sanki hep idrarimi yapmam lazimmis gibi geliyor.
Doktor agrin gitti ama heran yine gelebilir diyor tas orda durdugu sürece.

Yardimlariniz icin hepinize tsk ediyor Allah razi olsun.

Serkan

Az önce M6 yanımdaydı NTVSPOR'dan aradılar 'Yenilsen de Yensen de' programı için görüşmeye çağırdılar, artık bizimde NTV'de sesimiz olabilicek bir kardeşimiz var, Mustafa'nın iş durumu biraz engel teşkil ediyor onuda aşabilirlerse bizler için Ntvspor izlemek biraz daha keyifli olucak..

Burak

Alıntı yapılan: AntZ - 03 August 2011, 13:08:30
Böbrek taşı düşürmek için şerbetçi otu tavsiye ediliyor, birada şerbetçi otu olduğu için bira da aynı işi görüyor ama bu mübarek ayda bilemiyorum artık  :)

Çok geçmiş olsun bu arada

desene böbrek taşıyla pek problemimiz olmaz :)

King1965

Alıntı yapılan: Serkan - 03 August 2011, 15:27:57
Az önce M6 yanımdaydı NTVSPOR'dan aradılar 'Yenilsen de Yensen de' programı için görüşmeye çağırdılar, artık bizimde NTV'de sesimiz olabilicek bir kardeşimiz var, Mustafa'nın iş durumu biraz engel teşkil ediyor onuda aşabilirlerse bizler için Ntvspor izlemek biraz daha keyifli olucak..

helal olsun.. Orada Samsunspor'umuzdan birilerini görmek gerçekten süper olacak

samsunum

KOMBİNEDE SINIFTA KALDIK
Samsunspor'un 5 yıl aradan sonra Süper Lg'ea çıkmasına rağmen kombine bilet satı...yşlarına ilgi yeteri kadar gösterilemedi. Dün itibariyle sadece 1024 kombine bilet satıldı

2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek olan Samsunspor'da indirimli kombine bilet satışları sürüyor. Yeni sezonda farklı bir uygulama yaparak bayanlara, öğrencilere ve taraftar derneklerine yüzde 50 indirim uygulayan Kırmızı-Beyazlı ekipte toplam satılan kombine bilet sayısı dün itibarı ile 1024 olarak belirlenirken Orduspor'un bile kombine sayısının gölgesinde kaldı. Geçen sezona göre yüzde 15'lik artış görsetmesine karşılık Samsunspor Taraftarlarının kombinelere çok fazla rağbet göstermediği ortaya çıktı

kaynak
facebook kemal tokak fan sayfası

Tufan

efesin yeni alkolsüzü çıktı içinde ne derece şerbetçi otu vardır bilemiyorum çünkü normal biralarına bile glikoz şurubu basmaya başladılar.

GurbetciFanatik

Yani burda almanyada alkolsuz bira icim diyorsunuz.
Alkolsüz biranin icinde serbetci otu var mi yok mu bende gercekten bilmiyorum.
Birazdan sorarim hem aksam mac izlerim hemde bol bol alkolsüz icerim baktim.
her benfica golüne bi sise icsem sabaha kadar ne tas kalir nede böbrek ;D ;D ;D

saka maka bi yana hepinize yardimlar ve bilgiler icin tsk insallah samsunda görüsürüz bu sene.

Not: Bu arada samsunda biz veya fanclub yani takildiginiz yer varmi ????
Varsa adres alim bi cayiniz icmeye gelirim nasipse.

Ertuğrul Sağlam

Arkadaşlar biranın taş düşürmeye yardımcı olduğu gibi yanlış bir inanış var ama işin aslı hiçde öyle değil. Taş düşürme niyeti ile mesela kaç tane Bira içmeyi düşünürsün? kaç tane içmeyi düşünüyorsan o Bira miktarınca su içsen eğer o taş düşecekse düşer, yoksa Bira'nın taş düşürdüğü falan yok...
(İçmek için sebep aramayın ula ;D)
Antalyanın sıcağından bunalıp  Bira ile serinleyenler sanıyolarki Bira her derde deva. :D

Ayberk

Alıntı yapılan: mahmut 55 - 03 August 2011, 16:21:30
KOMBİNEDE SINIFTA KALDIK
Samsunspor'un 5 yıl aradan sonra Süper Lg'ea çıkmasına rağmen kombine bilet satı...yşlarına ilgi yeteri kadar gösterilemedi. Dün itibariyle sadece 1024 kombine bilet satıldı

2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek olan Samsunspor'da indirimli kombine bilet satışları sürüyor. Yeni sezonda farklı bir uygulama yaparak bayanlara, öğrencilere ve taraftar derneklerine yüzde 50 indirim uygulayan Kırmızı-Beyazlı ekipte toplam satılan kombine bilet sayısı dün itibarı ile 1024 olarak belirlenirken Orduspor'un bile kombine sayısının gölgesinde kaldı. Geçen sezona göre yüzde 15'lik artış görsetmesine karşılık Samsunspor Taraftarlarının kombinelere çok fazla rağbet göstermediği ortaya çıktı

kaynak

:rulet: :( :( :(

lucarelli

Böbrek taşı için turp da iyi gelir.

5trawberry

Ben de de vardı, böbrek taşı.
Tetkikleri yaptıktan sonra, doktor böbrekten çıktığını söylemişti. Sonra bol su içerek ve top falan oynayarak attım sanırım, farkında olmadan :)

Ama şunu söyleyebilirim, kıyas yapılmaz tabi her hastalığın ayrı bir cefası var ama.
Böbrek taşı sancısı, hayatımda gördüğüm en fena sancı, kitleniyosun hiç bişey yapamıyosun nefes almakta zorlanıyosun, hüngür hüngür ağlıyosun..

Eski acile gidip, iğne yaptırdım.
Etkisini 15 dk falan gösteriyo, o zaman dünyalar senin oluyo sanki, ağrı dinince..

Yukarıda arkadaşın dediği gibi, uçak yolcuğundan hemen önce, Ağrı kesici iğne denenebilir.

Tufan

şu kombinelerden 1024 tane sattığımız doğru mu sırf bizim site 400e yakın aldı liste dışındakilerle bana inandırıcı gelmedi.

GökhanÇağlar

Alıntı yapılan: mahmut 55 - 03 August 2011, 16:21:30
KOMBİNEDE SINIFTA KALDIK

kaynak
haber doğruysa çok az bi rakam..en az 5000 kombine satmamız lazım.