Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

celebi

bu arad kartal maçının canlı yayından kaldırıldığı söyleniyor

kabacevizli55

celebi

trt bolu maçını yayınlayacakmış

sersa

Alıntı yapılan: celebi - 16 September 2010, 23:00:01
bu arad kartal maçının canlı yayından kaldırıldığı söyleniyor

Trt'nin sitesindeki yayın akışında bi değişiklik yok şuan  :o

celebi

sadece duyum inşşaallah doğru değildir

sersa

Alıntı yapılan: celebi - 16 September 2010, 23:05:47
sadece duyum inşşaallah doğru değildir

İnşallah değildir yarın yine bakarız yayın akışına ;)

ata55

Alıntı yapılan: ŞİM-ŞEK-LER - 16 September 2010, 22:33:36
Beşiktaş'a CSKA maçında başarılar dilerim >l<

niyeki? buraya yazmanın gereği yok.

özkan

biraz MAL-atyalık varmı lo sende ?

Ahmeti

arkaşlar 1 maç saha kapatma cezası vermişler :(

kabacevizli55

KILIÇ; "TAM DESTEK ŞART"

AK Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Samsunspor hakkındaki düşüncelerini anlattı. Kılıç, bu sezon şampiyonluk yolunda şehrin tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü söyledi

Kılıç'ın düşünceleri ana başlıklarla şöyle:

BU SEZON GÖRÜLMEMİŞ BİR ŞEHİR DESTEĞİ VAR

Samsunspor geçmiş sezonlarda başlayan, başka bir deyişle Fuat Köktaş başkanlığındaki yönetim ile başlayan yararlı hizmetlere Hakkı Tomaç başkanlığında da devam edilmiş, son olarak da Erkut Tutu yönetimi faydalı hizmetleri sürdürerek bu günlere gelindi diye düşünüyorum. Bu söz konusu üç başkan döneminde bir öncesini kötüleyen bir davranış sergilenmedi. Oysa bundan önceleri maalesef gelenin enkaz edebiyatı yaptığı dönemler olarak akıllarda kalmıştı.

ŞEHİR DESTEK VERMEYE BAŞLADI

Bu olumlu atmosfer doğal olarak şehrin tüm kesimine yansımış ve Bank Asya Ligi'ndeki 5'inci sezonda daha önce görülmediği kadar takıma şehir desteği verildiği kanaatindeyim. Yani bunu daha da açmak gerekirse bu şehirde şu an işadamından sanayicisine, belediye başkanından valisine, işçisinden memuruna ve sivil toplum örgütlerine kadar herkesin Samsunspor camiasının yanında olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bunu Samsunspor'un oynadığı karşılaşmalarda sezon başı olmasına rağmen tribünlerde görmeniz mümkün. Oluşan tabloyu Samsunspor adına çok sevindirici buluyorum.

ŞAMPİYONLUK HAVASINA GİRİLDİ

Samsunspor'un grafiği, artık her konuda yukarı doğru yönlenmiş durumda. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Bugün oynanacak Mersin İdmanyurdu maçından alınacak galibiyet ve beraberindeki 3 puan, şehirdeki heyecanı daha da yükseltecektir. Bu sezon Samsunspor'un şampiyonluğa oynayan görüntüsü ve şehrin de buna inancı, geçmiş yıllara göre daha fazla diyebilirim. İnancın olduğu yerde başarı da kendiliğinden gelir. Bu inanç futbolcuya da yansıyarak onu motive eder ve sahaya bu motivasyonla çıkınca işler daha da kolaylaşır. Yani futbolcu sahaya çıkıp tribündeki o kalabalık seyirci potansiyelini, protokol tribününde şehrin valisi ve işadamı ile siyasi kişilerini gördüğünde, 'Bu takımın arkasında bir şehir var. Ben sıradan bir takımda oynamıyorum ve burası sıradan bir şehrin de değil' diyerek motivasyonu yükseliyor. Doğal olarak da normal performansının çok çok üzerine çıkarak sahada mücadele veriyor. Ardından gelen başarılı sonuçlar, futbolcu motivasyonunu daha da katlayarak takımı hedefe, yani şampiyonluğa taşır.

TARAFTARIN GÖREVİ BÜYÜK

Elbette şampiyonluğa oynayan bir takımın taraftarına ya da insanına bu sezon önemli görevler düşmektedir. Öncelikle her şart altında takımın yanında olmak gerekmektedir. Yani alınacak bir mağlubiyette sanki galip gelmişçesine takımı bir sonraki maça moral olarak hazırlamak, taraftarların bana göre çok önemli görevidir. Taraftarlık, kötü günde de takımının yanında olmaktır.

HÜSEYİN KALPAR'IN TECRÜBESİNİ GÖRÜYORUM

Bu arada Samsunspor'un antrenmanlarını sezon başından beri fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum. Özellikle bu sezon futbolcularda sanırım şehir desteğini arkalarında gördüklerinden dolayı sorumluluklarının daha da farkında, sanki amatör bir ruh gelmişçesine bir futbolcu topluluğu gibi gördüm. Aynı şekilde Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ve ekibinin özellikle antrenmanlardaki çalışmalar sırasında futbolculara karşı babacan bir davranışla yaklaştığını, bunun da sanki bir aile ortamındaki baba oğul görüntüsü yarattığına şahit oldum. Baba oğul dedim çünkü bu ilişkide hem mükafat hem de ceza vardır. Bu davranış ve yaratılan atmosferin başarıyı getireceğine inanıyorum. Açık konuşmak gerekirse Sayın Kalpar'ı antrenmanda izlerken tek kelime ile bir tecrübenin sahaya nasıl yansıdığını görmekteyim.

ÇOK AKILLICA DAVRANIYOR

Deneyimli hocanın zaten bu rüzgarını sahaya da yansıttığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sezon başından beri yoğun bir antrenman temposu ile çok güçlü bir takım yarattığını düşünüyorum. Bunu inşallah ilerleyen haftalarda daha iyi görebileceğiz. Farkındaysanız Sayın Kalpar, sezon başından beri basına yaptığı açıklamalarda son derece kontrollü söylemlerde bulunarak takımın motivasyonunu sistemli bir şekilde dozunda tutmak istiyor. Bu bana göre çok akıllıca ve ustaca diyebilirim.

YÖNETİME HER ŞARTTA DESTEK VERİLMELİ

Yeni yönetim konusunda gördüğüm o ki üyelerin hiçbiri spor yöneticiliği üzerinden kendisini ön plana çıkarma gibi bir düşünce içinde değil. Bana göre her biri mütevazı ve alçak gönüllü yapıda kişiler. Bakın ben 8 yıldır bu şehrin milletvekiliyim. Geride kalan 8 yıl içerisinde Samsunspor'da 7 başkan gördüm. Elbette gönül ister ki bir başkan en az 2-3 yıl görev yapsın, başlattığı projeleri yürütebilsin. Biz bu dönemlerde Vakıflar Bankası'na olan borcu emin olun 4 kez yapılandırdık. Yine Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçları erteledik. Samsunspor'a sıcak para getirecek kaynaklar aradık ve bulduk. Bu dönemlerde başkanın kim olduğuna hiç bakmadık.

SAMSUNSPOR'A SIRT DÖNEMEZSİNİZ

Bu söylemimi o zaman da söyledim şimdi de söylüyorum. Seçilmiş başkanı beğenirsiniz beğenmezsiniz, seversiniz sevmezsiniz orasını bilmem. O zaman gelip kendiniz aday olup kendiniz yapacaksınız. Ama ne olursa olsun Samsunspor'a sırt dönemezsiniz. Demek istediğim; başkan kim olursa olsun ya da ne iş yaparsa yapsın bu şehrin takımına deste vermek için yanında olmak gerekmektedir. Aksini düşünmek Samsunspor'a zarar vermektir. Sevmemiz, sahip çıkmamız ve desteklememiz gereken değer Samsunspor'dur.

HERKES BİLİNÇLİ OLMALI

Yine unutmadan Samsunspor'un büyük taraftarına bu sezon özellikle iç saha maçlarında çok dikkatli olmalarını hatırlatmak isterim. Olası saha kapatma veya para cezası alındığında kulübün şampiyonluk yolunda çok büyük yaralar alacağı unutulmamalıdır. Emin olun 100 bin TL için takıma para bulabilmek adına 100 tane işadamına telefon açmak zorunda kaldığım çok günler oldu. Bu bakımdan hepimiz çok bilinçli hareket ederek, gerekirse tribünde karşılaşma sırasında yanımızdakini bile kontrol etmeliyiz. Bu yıl şampiyon olmak istiyorsak; bu şehirde yaşayan herkese önemli görevler düşüyor. Maça gelmeyenlerin bile oturdukları yerden haksız eleştirme ya da yıpratma huyundan vazgeçmeleri gerek. Böylece takıma büyük katkıda bulunabileceklerini söyleyebilirim.

CENK İŞLER ÇOK FAYDALI OLACAK

Cenk İşler, Samsunspor'un gücüne güç katacak bir transfer oldu. Ben Cenk kardeşimin hem antrenmanda hem de sahada bu takıma iyi ve faydalı futbolunun yanında, ağabeylik yapacağını da umuyorum. Bu arada siz sormadan ben söyleyeyim Cenk'in Samsunspor'a kaptan olması konusunda bir şeyler söylememin takıma zarar vereceği düşüncesinde olduğumdan konuşmayacağım. Ancak bu konuda inancım odur ki en doğru kararı verecek kişi Hüseyin Kalpar'dır.

İSABETLİ TRANSFERLER YAPILDI

Futbol uzmanı olmasam da bu sezon Samsunspor'un yabancı tercihleri Agbetu ve Zenke gibi yabancı transferleri ile yerli transferin takıma önemli bir güç kattığı kanısındayım. Ayrıca düşük maliyetli olmalarını ya da maledilmelerini de bu transferlerdeki diğer bir başarı olarak değerlendiriyorum. Yine birkaç sezondur kalecilerden yana şansı olmayan Samsunspor'un görünen o ki artık iyi bir kalecisi var. Samsunspor için kalesi bu sezon güvenilir ellerde diyebiliriz.

KENDİLERİ KAZANIR

Samsunspor'da top koşturan futbolcular da sanırım takımlarını bu sezon Süper Lig'e çıkarmaları halinde, kendi değerlerini de en az ikiye katlayacaklarının bilincindedir. Onların da bunu düşünerek daha bir özveri içinde çalışarak takıma yaralı olmaları gerektiğini söyleyebilirim. Yani takımlarına sahip çıkmaları ve formalarının haklarını vermeleri kendilerinin kazancına olacaktır. Daha önceden de söylediğim gibi özellikle tüm taraftarın oynanan karşılaşmalarda takımı şahlandırabilmek için tribünlerden yapacakları o muhteşem tezahüratlarla Samsunlu futbolcu ruhunu, dışarıdan gelen futbolcuların da kulaklarına üflemeleri gerektiği inancındayım.

BAŞARI GELİRSE HER ŞEY YOLUNDA GİDER

Bu sezon sanırım yine ödemeler konusunda ufak tefek gecikmeler olabilir. Bunun özellikle futbolculara yansımaması için hepimiz gereken çalışmaları yapacağız. Ancak futbolcuların şunu iyi bilmeleri gerekir. Paraları gecikmeli de olsa ödenecektir. Bunu kesinlikle sahaya yansıtmamaları gerekir. Çünkü sahada alacakları başarılı sonuçların şehrin takıma desteğini maddi bakımdan da artıracağını bilmeleri gerekir. Yani takıma maddi kaynak bulmada yönetimin işi daha kolay olur. Kısacası futbolcu görevini yaparsa, başarılı olursa her şey yolunda gider.

YENİ BİR KAMPANYA OLABİLİR

Samsunspor bu sezonun ilk yarısını başarılı bir şekilde tamamlarsa; şehirde çok büyük bir yardım kampanyası düzenlenebilir. Malumunuz bundan önceki 'Bin Altın Adam Kampanyası'nı bizzat düzenlemiştim. İnşallah yine böylesi bir oluşumda bulunurum. Dediğim gibi ilk yarıdaki başarı, ardından düzenlenecek bir yardım kampanyası ve yüksek bir katılım ile parasal konuda çok büyük bir gelir elde edilebilir. Bunların oluşması yine futbolcuların ilk yarıdaki performanslarına bağlıdır."Alınacak bir mağlubiyette sanki galip gelmişçesine takımı bir sonraki maça moral olarak hazırlamak taraftarların bana göre çok önemli görevidir."

"Açık konuşmak gerekirse Sayın Kalpar'ı antrenmanda izlerken tek kelime ile bir tecrübenin sahaya nasıl yansıdığını görmekteyim."

"Ben 8 yıldır bu şehrin milletvekiliyim. Geride kalan 8 yıl içerisinde Samsunspor'da 7 başkan gördüm. Elbette gönül ister ki bir başkan en az 2-3 yıl görev yapsın, başlattığı projeleri yürütebilsin."

"Seçilmiş başkanı beğenirsiniz beğenmezsiniz, seversiniz sevmezsiniz orasını bilmem. O zaman gelip kendiniz aday olup kendiniz yapacaksınız. Ama ne olursa olsun Samsunspor'a sırt dönemezsiniz."

"Emin olun 100 bin TL için takıma para bulabilmek adına 100 tane işadamına telefon açmak zorunda kaldığım çok günler oldu."

"Cenk'in Samsunspor'a kaptan olması konusunda bir şeyler söylememin takıma zarar vereceği düşüncesinde olduğumdan konuşmayacağım. Ancak bu konuda inancım odur ki en doğru kararı verecek kişi Hüseyin Kalpar'dır."

ŞİM-ŞEK-LER

Allahım ya bize niye veriyolarsa bizim taraftar bıçaklamadı ki  >:( :(

brigand

doğru bizim taraftarımız başkasını değil,  birbirini sırtından bıçaklar. sinirimden yanlış yazdım. >:( >:( >:( >:(

cgr

kim koyarsa koysun , trabzona koysun :)

ne gol attı be makakulaa :)

Sercan

Günün tek güzel haberi trabzona 3-1 koyuyo manisa dakika 80 ...

celebi