Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

sadece55

Maddi durum yine baş gösteriyor kaynak bulunamazsa durum kötü

KotuCocuk55

05 March 2010, 15:26:29 #4291 Son düzenlenme: 05 March 2010, 15:30:01 KotuCocuk55
Konuyla ilgili görüşlerim,bugün murat bardakçının yazdıklarıyla neredeyse birebir aynıdır..
Türk milleti kendi gücünün ve değerlerinin farkında olmadığı sürece sömürülmeye mahkumdur..

Dünyanın en eski medeniyetlerinden birine sahip ırkımız geçen yüzyılda devlet olabilmeyi başarmış nüfusu sadece 1,5 milyon olan bir ülkeyi gündeminin ortasına oturtup onunla mücadele ederek süperlig ayarında potansiyele sahipken amatör kümede mücadele eden takımlar gibi görüntü veriyor adeta..

Aynı samsunsporumuz gibi..

Bu arada çok az türk vatandaşına nasip olur ermenistana gitmek,ulaşım ve vize problemleri nedeniyle..
Bu kardeşiniz ermenistanın üç şehrine gitmeyi ve o ülke üzerine yerinde tespit yapma şansı bulmuştur..

Halkın tamamına yakını rusça bilir,zaten o bölgede hakim dildir..
çok yaşlılar arasında türkçe bilenlerde bulabilirsiniz,
görüntü olarak bize çok benzerler,

Halkın bütünü için yorum yapmak çok zordur,
türk olduğunuzu duyunca boynunuza sarılanda bulabilirsiniz,size nefretle bakanda..

Hrant dink cinayetinin hemen ardından oradaydım,
halkın tamamına yakının türk-ermeni meselesi üzerine bir fikri vardır..
türk olduğunuzu öğrenen herkes ilk olarak size bu konuda ne düşündüğünüzü sorar..

Ermeni gençleri milliyetçidir,kendilerinin bir çok alanda en iyi olduklarını sanarlar..
Biz nasıl birçok konuda biz türküz dersek onlarda aynı şekilde biz ermeniyiz der..
Kendilerine ait bir dinleri vardır sadece ermenilerin inandıkları ve yine kendilerine ait bir alfabe ve dilleri vardır sadece ermenilerin kullandıkları..

Ermenistan çok fakir bir ülkedir,onu ayakta tutan iki kuvvetten biri bölgede hakimiyet kurmak isteyen rusya diğeri amerikada yaşayan ermeni asıllı işadamlarıdır.

Ermenistana girdiğinizde başkent erivana kadar ulaşan uluslararası yol,tek gel tek git adeta bir ilçe yolu gibidir bol çukurlu-ışıksız,
yol boyunca birçok virane terk edilmiş ev ve kasaba görürsünüz ve zannedersinizki adamlar çok büyük bir savaştan daha yeni çıkmışlar..İkinci büyük şehri vanazor bizim çarşamba kadar bile değildir..

Erivan amerikada yaşayan işadamları tafından restore edilmektedir.Sıradan basit ve küçük bir türk şehri gibidir.Bunu değiştirmek için amerikadan para yağmaktadır..

Amerikada yaşayan ermeniler zengin ve rahat bir hayat sürerler ama ermenistandakiler tam tersi.Açlıkla ve sefaletle boğuşan ermeni halkı bu nedenle türkiye ile ilişkileri düzeltmek sınırları açmak ve izolasyondan kurtulmak için çoktan yelkenleri suya indirmiştir ama amerikada yaşayan ermeniler buna izin vermez bu nedenle iki grup arasında çok büyük farklılıklar ve problemler vardır..

Amerikada yaşayanlar ermenistandakileri erkek gibi davranmamakla,dirayetli olmamakla suçlarken ermenistandakiler amerikadakileri orada keyfiniz yerinde bizim burda ne çektiğimizi bilmeden oradan ahkam kesiyorsunuz diye suçlarlar..

Tanıtım gecelerine gittiğinizde,
yemek olarak  size
ezogelin çorbasını,lavaşı,pastırmayı,yaprak sarmayı ve tatlı olarak çifte kavrulmuşu aynen bu isimleriyle kendi yemekleri olarak sunarlar.Bunlar bizim yemekler dediğinizde sizle saatlerce tartışırlar kendi yemekleri olduklarını kabul ettirmek için.

Bak adına sarma diyorsunuz sarma sizin dilinizde ne anlama geliyor dediğinizde cevap anlamsızdır,ama bak bizim dilimizde bu eylemin adı sarmaktır ve adıda burdan geliyordur diye dil köklerine ve yemek kültürüne dayalı vereceğiniz bir cevap bile onları tatmin etmez..

Özetle ermenistan kurtuluş savaşından yeni çıkmış türkiye gibidir..

Şimdi bunları bizim dış işlerimiz bilmezmi,şüphesizki bilir,
Peki neden bu ayardaki bir ülkeyi bu kadar ciddiye alıp,rakip görüp,onlara karşı bu kadar teslimiyetçi bir politika izlerler,sürekli bir adım atma çabasında olurlar anlayamamışımdır hiç,zira biz sırtımızı kararlılıkla bir dönsek koştur koştur ayaklarımıza kapanacakları aşikardır..

Genç bir kardeşiniz olarak,ben bu tespitleri yapabiliyorsam,
yetkili konumda olupta yapmayanlar için,

en hafif eleştiri basiretsiz,en ağırı da satılmış hain olur herhalde..

KareAs55

Bu maddı sıkıntı ne ? biraz konuyu açabilirmisinizz

erkutdem55

Alıntı yapılan: Samsunlu5595 - 05 March 2010, 15:38:47
Bu maddı sıkıntı ne ? biraz konuyu açabilirmisinizz

Bugün gazetede çıkan habere göre futbolculara verilecek olan arabalarla ilgili pürüz çıkmış.Arabaları ve alacaklarını alamamışlar.Dün idmana 15 dakika geç çıkmışlar.Yönetim acil olarak 600.000 tl arıyormuş.Futbolcular durumdan rahatsızmış.

emre

uzun zaman sonra bugün pes oynadım..

samsunspor'umuzla adana'yı caner çolak'ın 3 goluyle 3-0
buca'yı kaptanımız turgay'ın sayısıyla 1-0
giresun'u geriye düştüğümüz maçın ilk yarısında adem alkaşi,oktay delibalta ve savaş esen'in golleriyle 3-1 yendik.. :D

darısı takımımızın başına  ;)

celebi

aaaaammmiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnn

Mustee13

rüyamda bucayı 2-0 yeniyoduk ikinci golü serkan aykut attı. tam golün tekrarını izlerken zil çaldı uyandım >:(

Kaya

Alıntı yapılan: emre55 - 05 March 2010, 16:48:46
uzun zaman sonra bugün pes oynadım..

samsunspor'umuzla adana'yı caner çolak'ın 3 goluyle 3-0
buca'yı kaptanımız turgay'ın sayısıyla 1-0
giresun'u geriye düştüğümüz maçın ilk yarısında adem alkaşi,oktay delibalta ve savaş esen'in golleriyle 3-1 yendik.. :D

darısı takımımızın başına  ;)

kardeşim bank asya yaması çıktımı pes2010 un çıktıysada link verebilirmisin...

Akyol

Alıntı yapılan: iak5529 - 05 March 2010, 23:40:43
kardeşim bank asya yaması çıktımı pes2010 un çıktıysada link verebilirmisin...
www.gelenjoyaalayimaklini.net ;) burdan indir kardeşş :D

Kaya

[quote  :author=Akyol55 link=topic=4496.msg285529#msg285529 date=1267822078]
www.gelenjoyaalayimaklini.net ;) burdan indir kardeşş :D
[/quote]

sen indirdin galiba burdan belli bir tecrüben olsa gerek kardeşim :o ;D :D ;)

Akyol

Mesele tecrübe edinmek değil kardeş asıl mesele tecrübenin kendisi olmaktır ;) bir ihtimal daha var o da gelmek mi dersin :D:D

Kaya

Alıntı yapılan: Akyol55 - 05 March 2010, 23:54:48
Mesele tecrübe edinmek değil kardeş asıl mesele tecrübenin kendisi olmaktır ;) bir ihtimal daha var o da gelmek mi dersin :D:D

puhahahaha desene işin .rospusu gibi ;D :D çok cem yılmaz izliyorum çoooook

Akyol

işine göre değişir be kardeşim ;D meslekleri genel sohbette konuşmaktansa özelden tartışmayı tercih ederim :)

Kaya

Tamam anladım saat kaçta ;) hangi köprü ??? 8) ;D

erkutdem55

Beyler ben kick off oynamak istiyorum.Bilen varsa link gönderebilir mi?