Samsunspor.biz Genel Sohbet Odası

Başlatan berusa55, 09 August 2008, 14:50:52

« önceki - sonraki »

Sercan

SSKLA

özkan

muzaffer4

maça pompalı tüfekle girmek mümkün mü? :o :o
galata_saray al_sana samsunspor_x

SAMSUNLU ORUMA 55

Desiqner

Ben gelsem maç bitene kadar otobüsler bitecek gerek yok :( Çok İsterdim gelmeyi ama...

samuray

hikmet karaman kariyeri çok parlak olmasada çalıştırdığı takımları orta sıralarda tutmayı başarıyor bizimde zaten bu sene ihtiyacımız olan bu ligde tutunmak düşmeyelim yeter ama öyle ben şampiyonluk yaşamak istiyorum falan diye uçuyorsa bankasyada yaşayabilir süper ligte değil

berusa55

İki yıl aranın ardından takım oyununa dönme kararı alan Menemenspor'da hücum hattı ile orta saha oyuncuları, düzenlenen bir tanışma yemeğinde bir araya geldiler.. :)))

##kdc##

AlıntıVan'da büyüklüğü 5.6 olan bir deprem meydana geldi. Depremde bazı kerpiç binalar ile bir otel ve dersanenin yıkıldığı belirtilirken, otelde 100 ila 150 arasında kişinin olduğu yönünde bilgiler geliyor.

Kaynak Ntv

epçeli köylü

Samsunda da buna önlem alınması gerekli.Atakum yeni binalarla sağlam. Ancak İlkadımın bazı bölgeleri çok riskli. Özellikle Bulvardan denize kadar olan binalar çok eski ve yıpranmış.Bir depremde yardım gidemeyecek kadar dar ve sıkışık caddeler var. Yeniden imar geçmesi ve hiç acımadan yıkılıp geniş caddeleri olan yeni mahalleler oluşturulmalı.Bu gelecekte olacak muhtemel ölümleri engelleyecektir....

Lusage

Alıntı
Neden Olmuyor? (Samsunspor)

Dışarıdan bakınca büyük bir sorun gibi gözükmüyor olsa da futbolumuz içerisindeki en büyük problemlerden biri teknik direktörler ile takımları arasındaki kan uyuşmazlığı. Elbette herkes en iyi futbolu, göze hoş gelen futbolu oynamak, oynatmak ister ama önce eldeki malzemeye, bu malzemenin oturacağı tabana bakmak gerekir. Bunlar gözden geçirilmeden temelsiz gökdelen inşaatına başlamak nihayetinde Rijkaard, Schuster gibi dev isimlerin "tu kaka" edilerek gönderilmesine sebep oldu. Bu gidişatın son kurbanı da Samsunspor teknik direktörü Vladimir Petkovic olacak gibi.

"Samsunspor'un kötü gidişindeki baş sebep Petkovic mi, iyi salladın ha!" diyebilirsiniz ama bence sebep Petkovic. Peki neden? Şöyle başlayalım, Samsunspor geçen sezon Süper Lig'e en hazır biçimde yükselmiş takımdı. Tıpkı bir önceki sezonun Kardemir Karabükspor'u gibi. Oturmuş bir kadroları ve o kadroyla başarılı olmuş bir teknik direktöre sahiptiler. Süper Lig'e yükselme başarısına rağmen Hüseyin Kalpar'la yollar ayrıldı. Bence ilk yanlış hamle bu oldu. Hüseyin Kalpar belki göz alıcı bir isim değil, katılıyorum ama Süper Lig'e bu takımı yükselten, futbolcuların derdini tasasını bilen bir teknik direktörle Süper Lig'deki ilk sezonuna başlamak çok farklı olabilirdi. Toplama bir takım kurarak lige başarılı bir giriş yapan Orduspor ile Mersin İdman Yurdu ligi, futbolcuları tanıyan bir teknik adamla çalışma farkını bir kez daha ortaya koydu.

Samsunspor futbolcuları tek tek ele aldığımızda iyi sayılabilecek bir kadroya sahip. En azından Süper Lig'de orta sıralara rahatlıkla oynayabilirler. Söz gelimi stoper Bahia, Kemal Tokak, Michael Fink, talihsiz bir sakatlık yaşamış olsa da Selim Teber ve bir nebze Bance ile Zenke Süper Lig'deki 14-15 takımda rahatlıkla forma bulabilecek isimler. Fakat bu isimlerin yanı sıra yeni transfer edilmelerine rağmen doğru dürüst forma şansı bulamayan Valdomiro, Burak Çalık gibi transfer hataları da mevcut.

Transfer hataları ya da doğruları sürpriz şeyler değil. Her sezon başa gelen olaylar. Fakat anlamadığım bir şey var, o da Samsunspor'un sezon başı kaleci transferi yapmaması. Ya da şöyle diyeyim, formaya direkt aday olabilecek bir kaleciyi kadrolarına katmaması. Mahmut ve Atilla Özmen transferleri var ya diyebilirsiniz, evet var ama Mahmut'la Atilla 1. kaleci olsun veya Ahmet'i zorlasın diye transfer edilmedi ki! Mahmut'un sakatlanmadan önce gösterdiği yüksek performans Samsunspor'un bir anlamda şansı oldu çünkü Ahmet formsuzken Süper Lig'de ilk kez forma bulan Mahmut da heyecanının esiri olsa ve kötü maçlar çıkartsa işler daha da beter olabilirdi. Yine MİY ve Orduspor'dan örnek vermek istiyorum. MİY iki iyi kaleci transferi yaptı ve Hakan Arıkan ile İbrahim Sehic'i kadroya kattı. İkisi de kendi ülkelerinde milli olmuş futbolcular. Orduspor sezon başı soru işareti olarak gördüğümüz fakat izlenerek transfer edildiği her halinden belli olan Saso Fornezzi'yi kadroya kattı. Bu iki takımın kalecilerinin gösterdiği performansları ve kazandırdığı puanları düşünün bir de Samsunspor'un kalesinde gördüğü golleri. Niyetim Ahmet Şahin'i ya da bir başkasını kötülemek değil ama şu bir gerçek ki tek "gerçek" kaleciyle Süper Lig'de yol almak zor. Samsunspor bunu denedi ve hata yaptığı henüz ilk 10 haftada belli oldu.

Fakat meseleye neresinden bakarsak bakalım, iş riskli teknik direktör tercihinde düğümlenip kalıyor. Samsunspor Süper Lig'deki ilk sezonunda daha az risk alsa, ülkeyi tanıyan bir teknik direktörle ya da Hüseyin Kalpar'la yola devam etse bundan daha iyi durumda olacaklarına eminim. Petkovic'in en büyük hatası Türkiye şartlarına uymak için kendini değiştirmesi oldu. Herkes 3-4-3 dizilişiyle oynayacağını düşünürken o şapkadan 4-3-3 çıkarttı. Bununla da yetinmeyip Ankaragücü maçında gördüğümüz Anıl Dilaver(hücumcu)-Pal Lazar(savunma) gibi 45. dakika değişikliklerine imza attı. Yani Petkovic hücumcu bir teknik direktör derken bir anda 5 savunma oyuncusuyla karşımıza dikiliverdi. Alışmadık şeyde don durmaz misali savunma 5'lense dahi maç 2-0'dan 2-2'ye geldi, belki de Samsunspor mağlubiyetten zor kurtuldu.

Samsunspor'daki diğer belirsizlik Adnan Sezgin. Normal bir futbol ülkesinde nasıl olur? Önce sportif direktör ya da genel menajer işte ne isim verirseniz o göreve getirilir ve yönetimden yetki alarak teknik direktör görevlendirmesini yapar ya da yönetim kurulu teknik direktör seçerken onun görüşüne başvurur. Fakat Samsun'da nasıl oldu, önce 7 haziran 2011'de Vladimir Petkovic teknik direktörlüğe getirildi sonra 26 ağustos 2011'de Adnan Sezgin sportif direktörlük koltuğuna oturdu. Kel başa şimşir tarak diye buna denir.

Samsunspor güçlü bir yapıya, sağlam ekonomik duruma ve desteklere sahip bir takım. Yani toparlanmamaları için hiçbir sebep yok. Fakat ben kısa vadede büyük bir form yükselişi beklemiyorum. Umarım yanılırım ama mevcut durumla kayda değer bir yükseliş yaşanacağını da zannetmiyorum. Bekleyip görmek en iyisi!

http://www.uzunpaslar.com/2011/11/neden-olmuyor-samsunspor.html

Burak

Bayram süresinde forumu takip edemedim yazılmış olması muhtemel ama gese storeda açılıyormuş sanırım  :-X :-X

burakbas

Cumartesi günü ua pislerine orayı zindan edeceğiz. org . yapılması lazım .

burakbas

Arkadaşlar bu forma reklamları errea da satılıyor mu ? bilgisi olan lütfen cevap bekliyorum !

muzaffer4

Alıntı yapılan: de_brk7 - 10 November 2011, 14:18:09
Arkadaşlar bu forma reklamları errea da satılıyor mu ? bilgisi olan lütfen cevap bekliyorum !

evet yapılıyor..