Samsun - Raylı Ulaşım Sistemi [SAMULAŞ]

Başlatan berusa55, 20 March 2008, 21:23:51

« önceki - sonraki »

Burak

duymadım ama normaldir bugün çalışmaya başlayacaktı sanırım raylı sistem

celebi

Samsunumuzun halkıda toplu taşıma araçlarını kullanmayıalışkanlık haline gitirrise o trafik olmaz kanaatindeyim

Ollivanders

Samsunda Arac sayısı artmakta ama nedense otopark yapılmamakta. Yzy park yapmayı birak da biraz otopark yap.

Ayberk

Abi ilk 3 gün bedava demişlerdi oysa ki, ben de hayaller kurmuştum okula 2 gün de olsa beleş gitmek üzerine  :( :( :( hayallerimi yıktın baruthane!! :D :D .:.:.

mehmet yılmaz

Raylı sistemin trafikteki yoğunluğu azaltacağına hiç ihtimal vermiyorum. Şöyle ki, sahil yoluna eskiden fazla geçiş vardı. Şimdi Meydan ve Eski Bafra Garajı geçişleri kapatıldı ve sahil yoluna yönlenecek oaln araçlar belli geçişlerde yoğunlaşmaya ya da o yola hiç geçmeyip anayoldan seyretmeye devam ediyorlar. Özellikle haftasonları düğün saatlerinde o muhite geçebilmek çok zorlaştı.

Atakum'daki durum ise trafiği daha da kötü hale getirdi. Geçişler iyice azaldı ve belli noktalarda ciddi tıkanıklıklar başladı. Bş. Bld.si birinci derecede sorumludur muhtemel sorunlardan ancak bu Atakum'un o kadar bananeci, ilgisiz, tembel bir belediye başkanı vard -ki saat 17 olsa da kendimi Deniz Cafe'ye atıp, azıcık demlensemden başka bir derdi yok maalesef.

Raylı Sistemin getirileri olacağı muhakkak, ancak bunu bir medeniyet projesi gibi sunmak; eksiklerini yok saymak da hiç doğru değil!

sadece55

Abi inşallah zamanla düzeltilecektir...Keşke sistem daha çağdaş olabilseydi ...Mesela havaray türü bir sistem uygun olabilirdi ancak işte maliyet o zaman tepelere uçuyor bakalım sancılar zamanla azalacaktır.

berusa55

10 October 2010, 16:16:27 #486 Son düzenlenme: 10 October 2010, 16:18:49 berusa55
AlıntıRaylı Sistem'de test sürüşü bitti
10 Ekim 2010 / 15:35

Samsun'da yapımına 1,5 yıl önce başlanan hafif raylı sistemde, test sürüşü ardından yolcu taşımaya başlandı. Sistem 10 yıl içinde şehrin işlek noktalarına ulaşacak.
Samsun, hafif raylı sistemine kavuştu. 2010'un Ekim ayının 10'una planlanan proje, belirlenen tarihte hizmete girdi. Vatandaşları 3 gün süre ile ücretsiz taşıyacak raylı sistem, 16 kilometrelik yolu 32 dakikada alacak. Gar kavşağında kesilen kurban ve yapılan duaların ardından yola çıkan trenin ilk yolcuları protokol üyeleri oldu. Samsun adına büyük heyecan uyandıran projenin kısa sürede uygulamaya geçmesi şehir genelinde olumlu karşılandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaklaşık 16 aylık bir çalışmanın ardından hafif raylı sistemin hizmete girdiğini belirterek, tüm Samsun halkına hayırlı olmasını diledi.

Hafif raylı sistemin yapımını üstlenen firmanın belirlenen tarihte işini tamamladığını ifade eden Yılmaz, "Bu planlamadan bir sapma olmadığı için son derece mutluyum. 2,5 yıllık bir projeyi 1,5 yıl gibi kısa bir sürede bitirdik. Bu süreçte geçtiğimiz günlerde maddi hasarlı test sürüşünde küçük bir kazamız oldu. O da daha sonra olması önlenebilecek bir tecrübe kazandırdı. Şehrimizin çehresini, vizyonunu ve bütün sosyal hayatını çok değiştirecek olan bu projenin büyük kentler sıralamasında şehrimizi geleceğe taşırken, büyük şehir vizyonunun vazgeçilmez modlarından birisi olan ulaşımda raylı sistemi şehrimize kazandırmış olmaktan son derece mutluyum." dedi.

Bu hizmetin Samsun'a kazandırılmasında Başbakan Erdoğan'ın; milletvekillerinin, hazine ve DPT'nin çok değerleri katkıları olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: "Hepsine şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Başbakanımızın teşrifi ile önümüzdeki günlerde resmi açılış gerçekleştireceğiz. Bu çalışma 108 milyon Euro'luk bir projeydi. Hiçbir keşif artışı ve süre uzatımı olmadan çok şükür sonuçlandı. 32 dakikada alınan 16 kilometre uzunluğundaki yolda 16 tren, 21 istasyonda hizmet verecek, dünya standardı bir uygulama. Günde 90 bin kişi kapasiteli bir proje. İlerleyen yıllarda bu sayıyı yakalayacağımızı düşünüyorum."

Projenin, gelecek 10 yılda Samsun'un en işlek noktalarına da ulaşacağını kaydeden Yılmaz, "Projeyi önümüzdeki 10 yılda Canik ve Tekkeköy başta olmak üzere üniversite ve otogar istikametine kadar genişleteceğiz. Olması gereken ve modern ulaşım sistemi ile kargaşadan ve çevre kirliliğinden kurtulmuş olacağız." diye konuştu.

Raylı sistemin, Samsun'un çehresini değiştirdiğine inanan Ersin Yılmaz ise "Çok hayırlı bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Atakum-Samsun arasında günlük 55 bin aracın yol aldığı kaydediliyor. Ciddi bir trafik sıkışıklığı var. Bunun önleneceğine inanıyoruz. İnsanlarımız için daha güvenli ve daha kolay bir ulaşım sistemi oldu. Ve gelecekte de gerçekten büyük şehirlerin, gelişmiş ülkelerin kullandığı bir sistemin Samsun'da olması bizi ayrıca sevindiriyor. Bu teknolojiyi yakaladığımız için de büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum." açıklamasında bulundu. (CİHAN)

http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=25753

Burak

Alıntı yapılan: Serpico55 - 10 October 2010, 13:13:04
Samsunda Arac sayısı artmakta ama nedense otopark yapılmamakta. Yzy park yapmayı birak da biraz otopark yap.

yzy ye birde şunu sormak isterim ben  barış bulvarındaki otopark yapılmadan önce bütün yol üzerine park edilince hiç araçlar kaldırılmıyordu otopark açılınca trafik polislerinin orada nöbet beklemesi tesadüfmüdür? madem yasaktı önceden neden kaldırılmıyordu.

atakum'da yaşamıyorum ama Metin Burma'nın eski belediye başkanın pisliklerini temizlediğini düşünüyorum ( ve de duyuyorum ) doğrudur yanlıştır bilemem ama özel hayatını değil yaptıkları ve yapamadıklarını eleştirmek doğru olur bence .

alperen

eski belediye başkanının pisliği derken borçlar mı?

Burak

mehmet yılmaz

Burak, Metin Burma'nın normal bir vatandaş olarak ne yaptığı beni ilgilendirmezdi ama bir belediye başkanı olarak saat 17'den sonra hiç bir işle ilgilenmeyip, belediyenin mekanında içki içmesi ( ya da kendini ibadete vermesi de olabilir bu, evinde vakit geçirmesi de, fark etmez) onun özel hayatı olmaz. Diğerinin pisliğini temizlemek ne demekse artık, ben hiç bir icraat götemiyorum. Seçim broşürünü bulursan bir yerden incelersin, diğeriin pisliğini temizleyeceğim diye bir madde yoktu; bir sürü vaat vardı.

Metin Burma bence berbat bir belediye başkanıdır, diğerinin ya da onun hangi partiden olduğu da zerre kadar umurumda değilidir. Diğerine Samsunspor kombinesi ve benzer konularda neler yazdıklarım da ortadadır zaten.

alperen

sen hizmetini yap,gereken neyse yap..bu şekilde borç ödeyebiliyosan öde yoksa önceki belediye başkanının sana devrettiği borcu sende senden sonra gelecek başkana devret..ama öncelik insanlara hizmet olmalı..yani bence borç işi hikaye.. ;)

Burak

ne bilim demlenmek kelimesi biraz ağır gibi geldi de yüzyüze görüşmüşlüğüm olan ,  arkadaşım vasıtasıyla haberlerini de aldığım bir kişidir de kendisi . tabi bu senin eleştirme hakkını bağlamaz . sonuçta belediye başkanıdır kendisi .ben özel hayat , sen kamu görevlisi olduğu için özel hayat değil diye tanımlamışsın ortada ki durumu nacizane görüşümü belirttim zaten iyi ya da kötü bld.bşk. diye yorum yapmadım.senin görüşün budur saygı duyarım ve duymak zorundayım zaten yoksa eğitimsiz kavgacı insanlardan farkımız kalmaz. seçim zamanı burada değildim seçim broşürlerini bilmiyorum o yüzden.  

sercan5592

aynen metın burmadan bı halt olmaz stadlar mı meydanlar mı yok yoktu secım brosurlerıne ama hıc bırını goremedk henuz seçım zmaanı gelınce gostermek lazım ona o brosuru nerde bunlar dıye ama cevabı hazırdır..

mehmet yılmaz

Neyse, mevzuyu dağıtmadan Raylı Sisteme dönelim en iyisi.
Az önce gördüm ben de, geçip gidiyordu; dolu sayılırdı. Fiyatı da 1.25 lira normal, 1 lira öğrenci olacakmış. Makul bir fiyat. İnşallah hayırlı, uğurlu olur şehrimize.