Haber gazetesi'nin "Baz istasyonu" kepazeliği

Başlatan Kadir ÇELEBİ, 23 September 2007, 00:05:17

« önceki - sonraki »

Kadir ÇELEBİ

Samsunspor´un girişindeki dev tabelanın içinden
baz istasyonu çıktı.Hiçkimsenin bilmediği bu olayı gerçekleştiren kişi, GSM operatöründen aldığı binlerce doları da kulüp kasasına değil,cebine indirdi.Samsunspor´da akıllara durgunluk veren ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Tesislerin girişinde bulunan Totem" diye tabir edilen Samsunspor Tesisleri" yazılı tabelanın iç bölümünde baz istasyonu olduğu yeni farkedildi. Hiç kimsenin bilmediği olayın açığa çıkmasının ardından yapılan araştırmada, GSM operatöründen alınan binlerce dolarlık kira bedelinin de hesaba işlenmediği ortaya çıktı.

YILLARDIR BİLEN YOK

Samsunspor´un yeni yöneticileri, bir yandan mali sorunlar, diğer yandan idari konularla ilgilenirken, akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayıyla karşılaşıldı. Yeni yöneticiler, tesislerin girişinde bulunan "totem" tabir edilen dev tabelanın
yüzeyinin güneşten solması üzerine değiştirilmesini kararlaştırdı. Bir süre sonra,
eskiyen tabelaların sökülmesi esnasında,
totemin içinden baz istasyonu çıktı. Yöneticiler dahil herkes şaşkınlık içinde kaldı.Kulüp yöneticileri de totemin içinde baz istasyonunun bulunduğunu
yeni öğrendiklerini kaydettiler.

PARA HESAPTA YOK

´Samsunspor Tesisleri´ yazılı "totem" tabir edilen
dev tabelanın içine yerleştirilen ve dışarıdan bakıldığında anlaşılmayan baz istasyonunun 5 yıllığına 20 bin dolara bir GSM operatörüne kiralandığı belirlendi. Ancak, alınan paranın Samsunspor´un kayıtlarında görülmediği öğrenildi.

KİM BU YÖNETİCİ?..

gercekten kim bunu yapan sahıs demekten alamıyor kendini insan..

Alemci İsmail

suçlular derhal bulunmalı ve tahsil edilmelidir faiziyle.şerefiszler

jean

ise bak burnumuzun dibindeki seyi farkedemiyoz

hasselbaink

Ya orada baz istasyonu olduğu bilinen birşeydi zaten. Refik Moral anlatmıştı böyle birşeyi. Haber Gazetesi Amerika'yı yeniden mi keşfediyor? Eski yönetime nerden geçirsek diye mi düşünüyor?

Orada bir baz istasyonu vardı. Dönemin yönetimi o baz istasyonunu kaldırtmak istedi ancak sonra GSM şirketine bir teklif götürdü. Nuri Asan Tesisleri yazan direk oraya takılıp, baz istasyonu da içinde tutulacaktı. Bütün masrafları da GSM şirketi karşılayacaktı. Yani, elden alınan bir para yok ki kaydı olsun. Üstelik binlerce dolarlık masrafdan da kurtulunmuş oluyordu.

Şirket salak mı? Kimin adına makbuz kesmiş? Parayı kime teslim etmiş? Onu söylesinler bari! Olmayan paranın nesini soruşturacaklar? Yine saçma sapan bir üçkağıtçılık haberine Samsunspor'umuzun adını karıştırdılar.

Bizim bildiğimi budur; başka birşey varsa çıkıp söylesinler.

Özel habermiş. Her tarafınız özel olsa ne olur be?

Alemci İsmail

her şerefsizlik haberinde zaten bizim klübun adı geçiyor son zamanlarda,daha yeni büyükşehir belediyesindeki yolsuzluk olaylarında adımız geçti kara paraları samsunsporda aklamışlar güya madem bu kadar para aklandı klüp nasıl bu kadar borç batağına girdi anlamış değilim

yönetici

Alıntı yapılan: "Samsunspor.biz"Haber gazetesinden spekülasyon

Bu arada Samsun'da yayın yapan Adnan Ölmez'e ait Haber gazetesi eski yönetimlere çamur atmak uğruna spekülatif haberler yapmaya devam ediyor. Kulübün iyi gidişatını hiç önemsemeden ve yeterli araştırma yapmadan "Şeytan işi" gibi iddialı bir manşetle kamuoyunu yönlendirmeye çalışan Haber gazetesi taraftarı isyan ettirmeye devam ediyor. Gazetenin haberleri yüzünden Samsunspor'un adı yolsuzluklarla anılıyor. Oysa Samsunspor için dev bir tabela yapılması karşılığında Gsm şirketi Turkcell'e ait baz istasyonunun tesislerin girişine konulmasına izin verildiği zaten bilinen bir olaydı. Gazeteyi ve genel yayın yönetmeni Sn.Necdet Uzun'u haber yaparken özenli davranmaya, zarar vermek istedikleri kişiler hakkındaki karalamaları hiç değilse Samsunspor üzerinden yapmamaya çağırıyoruz. Çünkü neticede zarar gören bu şehrin kulübü ve prestiji oluyor.

samsunlu_alemdar

şerefsizligin daniskasıı işte.....samsunspor un koynundaki yılanlar bunlar başka bişii diilll

hasselbaink

bugnük halk gazetesin hem anasayfa sürmanşetten hem de sporada tam sayfa olarak yazmış BÜYÜK YALAN... ödemenin yapıldığı ve kulüp kasasına girdiği, evraklarda da olduğu... Normal bir basın kuruluşunda yalan haber yapan muhabir ceza alır, gazete tekzip yayınlar. ama haber normal bir yayın kuruluşu değil. Samsunspor gibi bir derdi olmayan, birşeyleri maniple etmek amacıyla yayın yapan bir gazete...

Farkında değil misiniz hala? yazdığınız yalan haberlerle Samsunspor imajına zararveriyorsunuz. Sizin yazdığınız yalanlardan arınmak için insanlar ertesi gün Halk mı okumak zorunda?

Yeter artık...

Hadi Samsunsporlu değilsiniz bari meslek ahlaklı olun!

Kadir ÇELEBİ

haber gazetesi yayınladıgı haberin aslının olmadıgı ortaya cıkınca kazdıgı kuyuya tekrar dustu demekki..

maço

bızde suc arkadaslar toplanıp basamadık su halk gazetesını ındıremedık camlarını assagı.bız bole pasıf kaldıgımız surece adamlar ıstedıklerını yazarlar kımseyı tıklemezler

south_london

mehmet yılmaz

AlıntıOkumuş son noktayı koydu!
Samsunspor Nuri Asan Tesisleri önündeki dev tabelanın içinden baz istasyonu çıkmasıyla ilgili konuşan Asbaşkan ve Basın Sözcüsü İmran Okumuş, olayda geçmiş yönetimlerin yolsuzluk ve yanlışlığının bulunmadığını belirterek, tartışmalara son noktayı koydu.

Samsunspor'un 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında Turkcell'le 375 bin dolarlık göğüs reklamı anlaşması bulunduğunu, aynı şirketle bir de abone merkezinin baz istasyonu anlaşması yapıldığını kaydeden İmran Okumuş, "Bu anlaşmayla ilgili 20 bin dolar kulübün kasasına girmiştir. Hiçbir yanlışlık ve yolsuzluk yoktur. Eski yönetim doğal ve mantıklı bir şekilde yapmış ve parayı kulübün kasasına sokmuştur. 20 bin dolar kayıt defterlerinde vardır" dedi.

Okumuş, "Baz istasyonunun gizli bir şekilde dev tabela içinde olması etik midir?" sorusunu, "Bu bilimsel bir şeydir, bir çok yerde var" diye cevapladı. Samsun'da bugünlerde yapılan, "Samsunspor'u Süper Lig'den TFF 1. Lig'e futbolcuların sağlığını etkileyen baz istasyonu düşürdü" esprisine gülen Okumuş, "Takıma zarar veriyorsa, bilimsel anlamda, sağlık yönünde zararlı ise kaldırırız" diye konuştu.

Samsunspor'un Pazartesi günü Orduspor'u ağırlayacağını, ardından Karşıyakaspor ile deplasmanda karşılaşacağını hatırlatan Okumuş, tartışma istemediklerini, inançlı, hırslı, şevkli ve samimi olduklarını vurguladı. Okumuş, şunları söyledi:

"Bize taraftarımız sahip çıktığı sürece başarılı olacağız. Orduspor maçından hiçbir tereddütümüz yok. Maçı alacağız. Sonraki Karşıyaka karşısında da çok iddialıyız. Primleri dağıtılan takımımız gayet iyi. Herşeyi değerlendirdik. 24 saat çalışıyoruz. Onun için elimizden geleni, gücümüzü bilgimizi, Samsunspor için kullanıyoruz. Hata yapar mıyız? İnsanız, yapabiliriz, ama altını çizerek söylüyorum; bu bilmeden olur. Bu noktadan hareketle de eskiye dönük asla yorum yapmayız. Bu kulüpte yöneticilik yapan herkes bir değerdir, onların hatalı oldukları noktalar olmuştur, bizim de olacaktır. Biz geçmişe yönelik arşivlerde dosya, evrak aramayız. Tarzımız değil. Söylemeyeceğiz, konuşmayacağız anlamına da gelmeyen bir tek şeyi söylemek istiyorum; eski yöneticilerin temlik ve alacakları konusunda görüşmelerden bir sonuca varamazsak deriz ki, bu alacaklar ciddi rakamlara geldi. Şu arkadaşlarımız 'Ben alacağımı bağışlamam, affetmem' diyor diye açıklarız. Ama bir yargı mensubu gibi evrak aramayız. Bu bizim işimiz değil."

23.09.2007  

Kaynak : İHA

Haber Gazetesinin bilerek ya da bilmeyerek Samsunspor imajına, marka değerine ve ismine verdiği bu kaçıncı zarar? Kişisel hesaplaşmlara Samsunspor'u alet edenler büyük bir yanlışın içindedirler.

timofte

Haber gazetesinin kuruluş biçiminden tutun bu zamana kadar sergilediği çizgiye kadar hepsi belli de, şu son haber ve haber yalanlandıktan sonra sergiledikleri arsızlık Necdet Uzun ile Adnan Ölmez'in gerçek yüzünü bir defa daha ortaya koydu. Neyse ki böyle insanların Samsunspor'daki saltanatı bari sona erdi. Samsun'da ise at oynatmaya, siyaha beyaz demeye devam ediyorlar.

Turkcell baz istasyonu ile ilgili alınan paranın hesaplara geçmediği iddiasının UYDURMA olduğu belgesiyle ortaya konuldu. Haber bırakın konuyu tam olarak bilen eski yöneticileri, bugünkü yönetim tarafından YALANLANDI, halen güneşi balçıkla sıvamanın peşindeler.

Bu şehirde Adnan Ölmez hakkında belli bir portre zaten oluştu. İkide bir böyle mesnedsiz "özel haberler" vererek bu portreyi olumlu yönde değiştirebileceklerini, Samsun tarihine geçmiş ve gönüllerde yer edinmiş kişileri ise karalayabileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Bu yanılgıdan arınamadılar.

hasselbaink

AlıntıGaz olmadı 'baz' verelim...
       Bu da oldu işte... Samsunspor tabelasının içinden 'baz istasyonu' çıktı. Totem deniyormuş o tabelaya. Daha yeni öğrendim. Nasıl yani? Futbol ilahları mı var? E var benim bildiğim. O ilahlar çime indiğinde hakkaniyet dağıtırlar ortama. O zaman direklere, kalecinin parmaklarının ucuna, beklerin g.tüne başına takılmıyor vurduğumuz toplar; Yağmur yutmuyor gollerimizi o zaman...

Meğersem Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'ndeki devyaraaasa tabelanın içine konuşlanmış 'baz!' Lüpletilen dolarlardan, parasından pulundan geçtim; spor yapan insanların, gençlerin, çokluk çocuğun başının üstünde ne işi var o baz istasyonunun kardeşim? Nasıl bir aymazlık ve doymak bilmezliktir ki o baz istasyonunun oraya konuşlanmasına izin verdiniz? Bu memleketin üstüne yağan Çernobil külleri yetmedi bir de bünyeye 'BAZ!' basıyorsunuz dii mi?

Kapitalizm bile ürker bu 'çarpık' uygulamalardan. Gerçi ilk ilkesi 'satamadığı gölgeyi bile büyütmez!'olan bir yapılanıştan ne bekliyorsun ki dediğinizi duyuyorum. Ama bu değiştirmiyor olanları... Mobil Santral'in bacasından çıkansın 'Su Buharı!' olduğunu öğrendiğimde içim ferahlamıştı. Hatta mühendise-tesisatçıya 'O buhardan yararlanmak lazım. Döşeyin aga boruları kentin altına tıpkı atalarımızın Orta Asya otağlarındaki ısınma sistemi gibi alttan ısıtmalı sisteme geçelim!' dedim ama dinletemedim. Binlerce metreküp su buharı!!! Havaya karışıyor; ziyan oluyor yani...

E daha dün yazılmış; Samsun enerji kenti olsun! Diye ama bizim enerji başka yerlere akıyor belli ki. 1.5 milyonluk kent yerine bi sahil kasabasına döşemişler boruları. Petrol oradan akacakmış başka yollara. Aklına güvendiğim bir yakınım -çok yakınım!- 'iş bitti usta kaç kurtul!' demiş emailinde. E 'kaçanın anası ağlamazmış!' ayrıca 'hep giden değil kalan da suçludur bazen!'

E mevzu o diil tabi. Şimdiii; o baz istasyonunu oraya kim koydırttu? Bizim gazetenin haberinde adı geçen 'imza taklitçisi kim?' Ya da şöyle sorayım. İş öyle değildir. O paranın nereye gittiği er geç çıkar. Birileri baz istasyonu koyarken ya da o tabelanın tepesine çıkarken kimseden izin almaz mı? Ben geldim -ki gelişim bir hidrolik merdivenle olacak-o tabelanın tepesine çıktım. Tesislerdem sorumlu kişi; 'Hoop hemşerim neediyon?' demeyecek mi? O hattı oraya döşeyen arkadaş; 'ben geldim bu bazı oraya çakacağım kardeşim kim buranın yetkilisi imza istiyorum aracı taktığıma dair!' diye sormaz mı? Herkes o koca hidrolik merdiven oraya içindeki elemanla yükselirken; 'Aman demek ki bir iş var, biri ilgilenmiştir nasıl olsa, şimdi ben sorsam sorumlu tutarlar' mı demiştir?

E tam bizim memleketlik iş. Ucu-ortası ve sonu yok, sorumlusu kimdir belli değil...

Ama bu kadarı totemi bile bozar. Yağıp gürlemesin futbol ilahları?

Haber Gazetesi - Hakan Dilek

Fazla yorum yapmak istemiyorum. Elma ile armutu karıştırıp ortaya karışık yapılmış. O baz istasyonunu dikenler ve dolarcıkları lüpletenler(!) Samsunspor'u yaşatmaya ve Süper Ligde tutmaya uğraşırlar iken Haberciler(!) neredeydiler acaba?

merkez

Ana sayfada da belirtildiği üzere ''tam da istikrarı yakalamış ve taraftarın yüzü gülmeye başlamışken''ısrarla aynı iddiayı günlerce dayatmaya çalışmak Samsunsporluluk,Samsunluluk değildir.
Başkan olduğu dönemdeki başarıszlığını;Samsunspora yıllarını vermiş,Samsunspor'la yatıp kalkmış, onunla çocuğu gibi özdeşleşmiş yöneticilere, Başkanlara laf atarak örtbas etmeye çalışmak da değildir Samsunsporluluk.
İçinde bulunduğumuz şu kritik ortamda, Samsunspor'un başarılı ve huzur dolu gidişatına engel olacak her türlü eyleme,takınacak her türlü tavıra SAMSUNSPOR TARAFTARLARI olarak gerekli tepkiyi vereceğimizden,yeri gelirse de kamu vicdanı adına Yüce Türk Adaletinden Şikayetci olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Buradan okuyanlara duyurulur.