Samsun Tersanesi

Başlatan Clint_Eastwood, 20 November 2006, 20:03:07

« önceki - sonraki »

Clint_Eastwood

20 November 2006, 20:03:07 Son düzenlenme: 25 January 2011, 17:21:27 samsuni
AlıntıMuhalefet temsilcilerinin kendilerine 'Tersane yapılacaktınız, ne oldu?' diye sorduklarını söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'den tartışma yaratacak açıklama: "Biz, 'Tersane yapacağız' demedik ki, 'Gelin tersane yapın, yardımcı olalım' dedik.

Seçim döneminde halkın gözüne baka baka ''tersane yapacağız'' ''hipodrom yaptıracağız'' diyerek oy sömürüsü yapan sevgili vekillerimiz, şimdi bunların hepsini unutmuş durumdalar... Samsun'a hiç bir istihdam alanı yaratmayan, teşvik dışında bırakanlara gereken cevap Samsun halkından gelecektir...

hasselbaink

Alıntı
TERSANE BOYNUMUZUN BORCU
AlıntıAK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, tersane yatırımı ile ilgili yeniden gündeme gelen tartışmalara, "Bu yatırımı Samsun'a kazandırmak bizim boynumuzun borcudur" diyerek nokta koydu. Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, tersane yatırımını Samsun'a kazandıracaklarına dair halka söz verdiklerini açıkladı. Yeni, söz konusu bu yatırımı Samsun'a kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, tersane projesinin arkasında olduklarına dikkat çekti.

Demir'in açıklamaları hayret verici
AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in "Tersane yapılacaktı, ne oldu diyorlar. Biz, 'Tersane yapacağız' demedik ki, işadamlarına Gelin tersane yapın, yardımcı olalım dedik" şeklindeki açıklamaları sonrası konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Ahmet Yeni, bu ifadelerin kendisini hayrete düşürdüğünü kaydetti.

Bu ifadeler yanlış
Demir'in tersane yatırımı üzerine yaptığı açıklamaların yanlış anlaşılmalara neden olabileceğini vurgulayan AK Parti Milletvekili Yeni, "Samsun'da bir tersane yeri ayırdık. Bunun içinde devlet olarak, hükümet olarak çok büyük çaba sarfettik. Bu tersaneyi devlet yapmayacaktır mutlaka ama biz bunun arkasındayız. Yerel seçimlerde biz bu konuyu değerlendirdik ve halkımıza da söz verdik. Biz bu zamana kadar her zaman vermiş olduğumuz sözlerin arkasında olduk ve olacağız da. Bu noktada, biz böyle bir söz vermedik biz yapacağız demedik, gibi ifadelerin kullanılması yanlış. Biz tersaneyi yapmak için vargücümüzle çalışıyoruz. Tersane alanında bazı sorunlar gündeme geldi ve bu nedenle bazı gecikmeler yaşandı. Bunların da ortadan kalkması için çabalarımız oldu. Ben bu yatırımın arkasındayım. Bu projeyi sürekli takip ediyorum. Tersane bizim boynumuzun borcudur. Kesinlikle bu yatırımın arkasından çekilmedik" dedi.

tersanenin temeli kazılır mı bilmem ama vekillerin birbirlerinin kuyusunu kazdıkları kesin. kulislerde C.Y.Demir'in parti ile uyumsuz olduğu ve istenmediği konuşuluyormuş. inşallah A.Yeni'nin dediği doğrudur.

jean

zaten seneye secim var o zamana kadar tersane yapilmaz bide akp basrisiz olursa secimlerde yada soz veren kisiler secilmesse olan samsuna olyo iste

Tribün_ali

tersane herhalde trabzon sürmeneye yapılacakmış arkadaşlar artık samsunlu millet vekilleri cıkarmalıyız

berusa55

trabruma yapılacak ayrı samsuna yapılacak ayrı kardesim!ona bakılırsa ünyede de ufak ölcekli tersane var!bi baslasalar bitecek de!

piyanist

Alıntı yapılan: "jean"zaten seneye secim var o zamana kadar tersane yapilmaz bide akp basrisiz olursa secimlerde yada soz veren kisiler secilmesse olan samsuna olyo iste

Seneye seçim olsa ne olur yada ne değişecek ki.Her dönem aynı palavralar.Hiç bir şey değişmez Değişse 80 den önce değişirdi böyle gelmiş böyle gider böylede sömürürler.Her seçim dönemi bu halkın sömürecek şeyini mutlaka bulurlar.Ama gerçeği kimse görmüyor.Seçim olcak ta ne olcak O kadar masraf yok kağıt parası yok bilmemne parası.Bu ülke her seçim gördüğünde en az 25 sene geriye gidiyor.Seçime felan aldanmayın.Hiç bir şey değişmez artık benim umudum kalmadı.

since1965

Tersahane ya da başka vaadler besn sunu anladım Türkiye de siyaset yapan insanlar Ahlak olarak çökmüş insanlar.

Emekli bir organeralin kitabında okumuştum.Bir ülke ekonomik olarak çökmüş ise illaki bir gün büyük devletler seviyesine gelebilir.Ama bir toplum Ahlak olarak çökmüş ise o toplum ömür boyu sürünmeye mahkumdur.biz de aynı denilen gibi Ahlak olmayan insanlar tarafından yönetildigimiz için senelerce böyle yalanları duymaya devam edecez.

HoliganSamSunLu

değişmeyecek belki ama samsun bu güne kadar bukadar alenin ihanete uğramamıştır önce havza mevzuu şimdi tersane neden hep samsun ab nin yolunu diyarbakırdan geçiren zihniyetler unutmasınlarki iktadrın yolu SAMSUN san geçer sanıdıkta görüşeceğiz...

lucapicola

Alıntı yapılan: "since1965"Tersahane ya da başka vaadler besn sunu anladım Türkiye de siyaset yapan insanlar Ahlak olarak çökmüş insanlar.

Emekli bir organeralin kitabında okumuştum.Bir ülke ekonomik olarak çökmüş ise illaki bir gün büyük devletler seviyesine gelebilir.Ama bir toplum Ahlak olarak çökmüş ise o toplum ömür boyu sürünmeye mahkumdur.biz de aynı denilen gibi Ahlak olmayan insanlar tarafından yönetildigimiz için senelerce böyle yalanları duymaya devam edecez.

Siz nasılsanız öyle de yönetilirsiniz diye bir söz var.Bence bizim durumumuzu aynen gösteren bir söz.Bizi yönetenler uzaydan gelmedi.Bu sorun çok zor ve uzun zaman içinde çözülebilir.Tabi doğru yöntem uygulanmak şartıyla.

kayacan

Seçim zamanı yanaştıya yine bol keseden atıyor herkes ben hiçbirine inanmıyorum yok cazibe merkezi olacakmış yok tersane kurulacakmış yok disneyland kurulacakmış mış mış mışıl mışıl.

piyanist

3 tane seçim gördüm oy kullanmaığım için vicdanım rahat.Kim gelirse gelsin bu çark aynen döner herkez kendi çıkarını düşünüyor.Kimsenin halk için yapacağı bir şey yok.Kayırmacalar,akrabalara mekan verim derken ne hale hallere düştü ülkem yazık bu hallere düşürenler utansın

Mapavrili_53

AKP yi kiniyorum, trabzon kimmis trabzona veriyor ? Rumlara verilen hizmete yazik, Karadenizin en büyügü SAMSUNDUR, ondan sonra RiZE gelir.

Pergani 55

Trabzonun Sürmene ilçesine yapılan tersane ile Samsuna yapılacagı söylenen tersane farklı onun bizimle bir ilgisi yok. zaten Giresunun Tirebolu ilçesine yapılacaktı ama Giresunlular istemedigi için Sürmeneye taşındı. çünkü Giresunun en iyi plajları Tireboluda o yüzden istemediler

eren55

Sinop merkezdeki tersane kaldırılırken,tersane sahibine Samsun'dan yer verileceği söylenmişti.Yer gösterilmeden çıkması istenmişti.Öyle ki elektrikleri bile kesilmişti tersanenin.Tersane sahibi ve çalışanlarının gıyabında Sinop'a ve Samsun'a kurmayarak Samsun'a sağlam bir kazık attı hükümet.

berusa55

Samsun Tersanesinin inşaatı 3 senedir devam ediyor ve sonunda Mart'ta bitiyor; kim dedi kurulmuyor diye Eren kardeşim?  ;)

AlıntıYatırımcı bekliyor
[ 25.01.2011 ]

Samsun'da yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan Tekkeköy Tersanesi'nin büyük bir bölümü tamamlandı. Mart ayına kadar bitirilmesi planlanan tersane alanı, yatırımcı firma bekliyor.Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde yapımı devam eden tersane alanında son aşamalara gelindi. Ulaştırma Bölge Müdürü Davut Aslanpay, çalışmaların mart sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, "Yatırımcıların kullanımına hazır hale getireceğiz" dedi.

RIHTIM YAPILIYOR
Ulaştırma Bakanlığı'nca ihale edilerek 2008 yılında Yapı-Tek İnşaat tarafından çalışmalarına başlanılan Tekkeköy Tersanesi'nde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bölge Müdürü Davut Aslanpay, çalışmaların mart ayında sonunda bitirebileceğini söyledi. Ana ve tali mendirek inşaatlarının tamamlandığını ifade eden Aslanpay, rıhtım bloklarının imal edilerek, yerleştirme işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

TERSANE MART'TA TAMAM
Tersane alanının kısa süre içerisinde yatırımcıların kullanımına hazır hale getireceklerini belirten Aslanpay, "İnşaatın yapımında yaklaşık 3 milyon 600 bin ton taş ve 95 bin metrekare beton kullanıldı. Bugüne kadar yaklaşık 31 milyon TL harcama yapıldı" diye konuştu. Aslanpay, alan içerisinde korunan su alanının 450 bin metrekare olduğunu belirterek, Tuzla Tersanesi'ndeki firmaların bile burada iş yapabileceğini dile getirdi.

BİR BOŞ ALAN VAR
Bu arada daha önce yer tahsisleri yapılan Kanlar Denizcilik, C-M Denizcilik'in halen inşaat çalışmalarına başlamadığı görüldü. Atilla Makina'nın ise kısa süre önce alan önündeki yolları açmaya başladığı bildirildi. Yıldırımlar Makina'nın da belirtilen süre içerisinde proje getirmediği için tahsisin iptal edildiği bildirildi. Tekkeköy Tersane alanında şu anda bir boş yer bulunuyor.

http://www.habergazetesi.com.tr/haberdetay.php?katID=1&id=74541