Samsunspor için kanun teklifi

Başlatan supporter, 07 May 2006, 15:29:08

« önceki - sonraki »

lucapicola

İş işten geçtikten sonra bunlar gereksiz atraksiyonlar.Bize haksızlıklar yapılırken niye sesleri çıkmıyodu.O zaman niye meclise taşınmadı bu konular.Gerekli tedbirler alınsaydı, haksızlıklara uğramamış olurduk ve de ligde de kalırdık.Şimdi kanun zoruyla haketmediğimiz halde ligde kalmışız gibi bir durum olur,geçti vakit.

oğuzhan55

Eğer bu şekilde lighde kalmayı bir haksızlık olarak görüp onur meselesi haline getirirsek bence o zaman kaybetmiş oluruz.Çünkü öyle mi takımlar varki hak etmedikleri halde devlet desteğiyle ligde kalan son haftalarda o takımların rakiplerine telefonlar açılıp kümede kalması için baskı yapılan.Biz hiç değilse hakkımız olanı geri alacağız.
Ancak yanlış olan bir şey varsa o da bu tepkinin daha önceden neden verilmeyişidir.Eğer birileri bundan kendine menfaat sağlamayacaksa bence bu kanunun çıkması için destek vermeliyiz.Söylediğim gibi biz kendi hakkımızı alacağız bir başkasından kendi hakkını istemeyeceğiz.

deli 55

gerçekten helal olsun CHPli il başkanı ve milletvekillerine.inşAllah buradan olumlu bir sonuç çıkar ve hak yerini bulur.neredesiniz sayın AKPli vekiller lütfen artık elinizi taşın altına sokun.ben burada siyaset yapmak istemiyorum ama insanları resmen buna zorluyorsunuz.

fatih55

bu fırsatı kaçırmamalıyız  ligde kalmalıyız  

supporter

Beyler CHP bu işi sadece samsun teşkilatıyla değil genel anlamda ciddiye alıyor. Önerge her an verilebilir. Baykal nabız yoklamak için olsa gerek bir açıklama yapmış.
AlıntıDİYARBAKIR VE SAMSUN'A DESTEK

Baykal, Turkcell Süper Ligi'nde sona gelindiğini, Diyarbakırspor ile Samsunspor'un küme düşecek olmasının kendisini üzdüğünü belirtti.
Diyarbakırspor ile Samsunspor'un mutlaka ligde kalması gerektiğini ifade eden Baykal, Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğunu söyledi. Baykal, şöyle konuştu:
"Hiç kimse 'kuraldı, ilkeydi, federasyondu' demesin. Önemli olan Türkiye'nin barışı ve kardeşliğidir. O barış ve kardeşliğin gerektirdiği düzenleme yapılmalıdır. Spor bir araçtır, amaç değildir.
Bizi barışa, kardeşliğe götürecek, birbirimizle yarışmamıza, birbirimizi anlamamıza, birbirimizle bütünleşmemize yardımcı olacak böylesine etkin bir imkanın ortadan kaldırılması, Türkiye'nin bu imkandan kendisini mahrum etmesi çok büyük yanlışlıktır. Kendinize af çıkarıyorsunuz, kendi uygun gördüğünüz kesimleri af ediyorsunuz, teröristlere af çıkarıyorsunuz... Teröristlere af çıkaracağınıza, Diyarbakırspor'u lige alın." Orta Karadeniz'in en önemli kentlerinden Samsun'un futbol takımının da lig dışında kalmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Baykal, "Bu iki takımı sahiplenip, lige taşıyacak bir düzenlemeye CHP olarak katkı vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyorum. Diyarbakırspor'u, Samsunspor'u da Türkiye'nin birinci liginde görmeye ihtiyacımız var. Bunun gereği neyse yapılmalıdır. Federasyon üzerine düşeni yapmalıdır. Muhalefet olarak üzerimize düşeni yaparız. Kimse, bize 'yarışmaydı, kuraldı' demesin. O kuralları herkesin, nerede, nasıl, niçin ihlal ettiğini çok iyi biliyoruz.

bluegreen55

teklifi haberlerde verdiler hayal kırıklığınauğradım cidden...
teklif samsunspor için ortaya çıktı samsunsporun maruz kaldığı haksızlıklar yüzünden çıktı hakkımızı aramak için çıktı...

belki futbolun içindeki pisliklerin temizlenmesi için bir önayak olur futboldaki kirli eller engellenir diye sevindim temiz bir lig olması için çalışmaların başlangıcı olabilir diye düşündüm

ama hiçbişey değişmeyecek anlaşılan...

ama adam çıktı diyarbakırın kalması için sosyal barış için çıktığını söyledi ve samsunsporunda haksızlık olmasın diye bu tasarıda yer aldığını söyledi...

inşallah olurda ligde kalırız ozaman sorulacak hesaplarımız var..
herkesi  sive   seve yenecez
ilk beşe oynuycaz

ngonge

arkadaşlar buna bel bağlamayalım, bu sene yeterince kalbimiz kırıldı zaten, yeter artık.

olursa "eyvallah" ki olacağını hiç zannetmiyorum.

55cem55

turkiye bu olayı konuşuyoır arkadaşlar ama biz kendi içimizdede muhalefet oluyoruz..ben samsunsporun oyle yada boyle ligde kalması taraftarıyım sonuçta biz bu lige usulsuzluk sonucu düştük kimse o zaman samsunsporun puanlarını düşünmedi şimdi ligde kalması için önerge veriliyor herkes olurmu boyle şey diyor olur bal gibi olur..karsı gelinmesi gereken baykalın yaptığı değildir hakem hataları demek istemiyorum hakem kastından dolayı düşürülürken kimse ayyuka kalkmıyordu örnek şansal buyuka erman toroğlu bu şerefsizlerin zaten samsundan doğmadı gebeleri

oğuzhan55

Ulusal bir tv kanalında bu konuyla ilgili yapılan haberde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sanki Samsun sadece Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini burada başlattığı için Samsunspor'un ligde kalmasını istediği yönünde bir açıklaması vardı.Ama Deniz Baykal'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada hakem hatalarından dolayıda bu konunun gündeme geldiği konusunda söyledikleri kesintiye uğratılmış gibiydi.Çünkü bir partinin genel başkanı çıkıp bu şehirde şu tarihi olay olmuştur burada genelge olmuştur burada savaş kazanılmıştır gibi düşüncelerle bir takımın hakkını savunacağına inanmıyorum.Eğer öyle olsaydı Malatya milletvekilleride çıkar İsmat İnönü de Malatyalıdır Malatyaspor ligde kalsın mantığını yürütürler.

Bu yasanın Samsunspor'a yapılan hakem hatalarından dolayı çıkarıldığı konuyla ilgili haber yapan basın kuruluşlarınca vurgulanmalıdır.Eğer bu söyleniyorsa kesintiye uğratılmamalıdır.Yoksa millet haklı olarak şunu diyecek."Samsun şehri şimdide tarihten medet umuyor" diye laflar çıkmadan bu haberi yapanlar doğru dürüst yapsınlar.Kimse Samsunspor üzerinden rant sağlamak için uğraşmasın.Bu konuda girişimde bulunan hangi siyasi parti olursa olsun teşekkür etmek isterim.Ama bunu halka duyurmak adına orasından burasından montajlayarak dayatmaya çalışanların niyetinden şüphe ederim.

oğuzhan55

Bu haberle ilgili mecliste yapıla röportajlarda da geçen sene ligden düşen Sakarya milletvekilleri bunu haksızlık olarak gördüklerini  ve Denizli milletvekileride "Biz kalacaksan fb yi yenip ligde kalırız alnımızın teriyle" demişlerdir.

Bu yasa çıkarsa hiçbir takım ligden düşmeyeceği için haliyle Denizlispor'u da etkiliyor.Ama anlayamadığım Samsunspor'un alnının terinin hakem hatalarıyla fb Manisapor ve Kayserispor maçlarında yok edilmesi neden görmezden geliniyor?İşte alın terimizle ligde kalırız diyen her kim olursa olsun demekki onlara göre "Samsunspor hiç alın teri dökmedi."Alın teri anlayışını birilerinin hakkının yenildiğini görmezlikten gelmek olarak görenleri sadece alkışlıyorum. : :lol:  :lol:  :lol:

radikal-fma

arakadaşlar bunlar siyasi saçmalıklar. Baykal her şeye muhalefet ediyor. işin kolayı bu . bu haksızlıklar olunca nerdeydi. zaten bu samsunspor için değil aslında diyarbakır için düşünülüyor diyarbakır haketmedimi ligden düşmeyi. bu bile şike demek

ngonge

burada amaç gerçekten siyasi,
samsun un kaybedilen puanlarından bihaber insanlar, atatürk ün takımı diye düşmesin diyorlar. bu diğer takımlara haksızlık olmaz mı, her ligden düşen bu yola başvurmaz mı?

ama eğer dayanak şöyle olursa (ki gerçekte mevcut olan bu); "samsunspor hakem hatalarının kurbanı olmuştur, lig şüphe altındadır ve düşürülmesi hakkaniyete aykırı olacaktır, ligde tutulması gerekir." ancak o zaman uygun düşer...

oğuzhan55

Şu anda ligden düşmesi kesinleşen takımlar Diyarbakırspor ve Samsunspor olduğu için bizim adımıza çıkarılan yasada diğer takımlarda basında yer alıyor.Ligden düşen 3.takım belli olunca o da bu yasaya dahil olacak.Çünkü bu kanun çıkarsa ligden düşen üç takımda bir alt lige düşmeden tekrar süper lige devam edecek.

Bence Samsunspor için bu girişimde bulunulmasaydı kimse için bu karar alınmazdı.Dediğim gibi eğer çıkarılırsa bu yasanın gereği diğer düşen takımlarda kalmak zorunda ligde.

Clint_Eastwood

Her sene sonunda siyasiler düşen takımlar hakkında böyle şeyler ortaya koyup oy koparmaya çalışırlar ve sonucunda da hiç bir şey çıkmaz... Zaten bu şekilde ligde kalmayıda hazmedemeyiz... Küllerimizden tekrar doğacağız...

yusuf celebi

Samsunspor neden küme düştü ?.

Bu soru herkesce sorulmalı.
Sadece hakem hatalarından dolayımı ,yönetimin beceriksizliği ve Samsunspor ruhu taşımayanların buna katkısı olmadımı,samsun şehrinin ilgisizliği bunda etken değilmi,bundan önceki yönetimlerin borçların yükselmesinde etkisi yokmu ?.

Sadece federasyon ve hakemlere faturayı yükleyip işin içinden çıkamayız.

Ben Samsunspor'un siyasilerin ağzına sakız olmasını istemiyorum onlar bizi kullanıp atacaklar.
Onların umurunda değil Samsunspor veya Diyarbakırspor çünkü onların hiç biri memleketinin takımlarını zaten tutmuyorlar dolayısıyla normal şartlarda bu şahsiyetler istanbul takımlarının amigoluğu görevlerini görenler şimdi bizi veya bir başkasını samimi olarak düşündüklerinden değil kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar.

Ben ihtimal vermiyorum ama öyle bir değişiklik yapılıp düşecek 3 takım ligde tutulursa Türk futbolu tamamen biter bunun içinde Samsunspor'da dahil.

Ben şerefimizle ve onurumuzla düşmeyi diğerine tercih ederim.Ben Samsunspor'dan onurlu bir duruş sergilemesini bekliyorum,bazı maçlarda hakem hatalarından dolayı kaybettiğimiz doğrudur ama diğer puanları diğer faktörlerle kaybettik.

Ben birilerinin genelgesiyle ligde bırakılan bir imaja sahip olan takımın taraftarı olmaktan utanırım ve bunun cevabını veremem ben Samsunspor'un ayrıcalıklı bir takım olmasını herkesin gözünde güzel bir imaj bırakan takımın taraftarı olmak istiyorum.

Bu şekilde ligde bırakılan takımın oyuncusuda inanın bana bunu sürekli düşünecek ve bu olumsuz bir durum oluşturacak dolayısıyla bu çok daha kötü sonuçlar doğurur kanaatindeyim.

Bizlerin yapması gereken bu takıma Samsunspor ruhu taşıyan insanları getirmek ve taraftar olarak gerekeni yapmaktır,yoksa birilerinden bir şeyler bekler durumda olmak inanın Samsunspor'u hepten küçültüyor bu yanlışa düşmeyelim.