SÜPER LİG 2024-2025 | 24.HAFTA | Konyaspor 0 - 1 SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan mehmet yılmaz, 09 February 2025, 23:00:29

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2024-2025 | 24.HAFTA | Konyaspor - SAMSUNSPOR'umuz
16 Şubat 2025 Pazar
Saat: 16.00

Konyaspor'un Kayseri deplasmanında doğranmasının da etkisiyle bu maçta onlara bir kez daha kıyak geçilebileceğinden korkuyorum ve böyle düşünüyorum. Bir kez daha derken kastım, sezonun ilk maçıdır. Samsun'da bizim iki net penaltımızı es geçip, rakibe maçı vermişlerdi. Peki hangi hakemdi? Oğuzhan Çakır. Yani, birkaç saat önce GS lehine yine olmayan bir penaltıyı verip, ADS'nin sahadan çekilmesine sebep olan hakem kıyafeti giymiş şahıs. İnşallah yanılırım, inşallah öyle olmaz ama olma ihtimali yüksek...

jean

Stoper

Bize çok ters gelen takımlardan biri Konyaspor.
Geçtiğimiz hafta da canları yandı. Dolu tribünler önünde, çekişmeli maç olacaktır. Orta sahada Celil ile başlarız. Kazanan 11'i hocanın bozacağını zannetmiyorum.

brigand

Başakşehir maçında göstereceğimiz performansın ligin geri kalanı için neler yapabileceğimize dair güçlü sinyaller vereceğini düşünüyordum. Ancak büyük bir hayal kırıklığıyla neredeyse hiç varlık gösteremeden farklı kaybettiğimiz bir müsabaka oldu. Sonrasında Hatay'a karşı özellikle ilk 15 dakikada gösterdiğimiz reaksiyon bir nebze bizi rahatlasa da, tekrar yüksek heyecena ulaşabilmemizin yolu, bu tarz zor deplasmandan puanlarla dönebilmek diye düşünüyorum. Takımdan ve hocadan ana beklentilerim fazlasıyla karşılanmış durumda. Bundan sonrası bizim için daha keyifli bir bekleyiş aslında. Bu nedenle eğer Avrupa kotasını almayı hayal edip hedefliyorsak, Konya ve Göztepe gibi deplasmanlarda güçlü oyunlar sergileyebilmeliyiz.

Hocanın Hatay maçı öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalar da bu minvaldeydi aslında. Hiç mazeret üretmeden mutsuz olan 3 oyuncuyu ilk fırsatta gönderebilmesi, formsuz olanı kulübede oturtabilmesi, çok net mesajlar hali hazırda.

Merkezde Celil - Bennasser ikilisi takım savunması anlamında güven ve güç katarken, bağlantılarda aksamamıza sebep oluyor haliyle. Ntcham'ın son maçta hiç süre almamamış olması sonrası keskin bir şekilde 11'e dönmesini beklemiyorum. Fakat bizim için formda olan Ntcham'ın, bağlantı ve oyun kurulumu anlamında önemini çok net biliyoruz.

Bu maça dair iki konuda korkum var diyebilirim. Birincisi duran toplarda ki zaaflarımıza karşılık olarak Konya'nın boy ortalaması ve hava hakimiyeti. Okan'ın yan toplardaki zayıflığına, kısa boy ortalamamız ve adam paylaşımlarında ki sürekli hatalarımız eklenince, ligin en kötü duran top savunucusu takımı haline geldik. Bu defomuzu, hem savunmada hem hücumda kapatabilecek tek isim Drongelen.

Korktuğum diğer konu ise Konyaspor'un geçen hafta Kayseri'de yaşadığı ofsayt pozisyonu sonrasında; hocası, başkanı, belediye başkanı, valisi, milletvekili derken top yekün yaptıkları açıklamalarla birlikte, görev alacak hakem ekibinin göstereceği pozitif ayrımcılık ve günah çıkarma adına yapacakları eyyam. Önceden bu kadar net tavır almazdım hakemler konusunda ancak düşündüğümüzden daha basit ve tehlikeli düşünce yapısının varlığını bende kabul etmiş durumdayım.

Özetle zor bir deplasmana gidiyoruz. Rakibimize şansımız tutmuyor, forvetleri çok formda, geçen hafta yaşadıklarından sonra hakem inisiyatifini yanlarında hissedeceklerdir, şehirlerinde ufaktan da olsa kıpırdanma var tribünler biraz daha dolu olur. Bu değişkenlerin olduğu noktadan kazanıp çıkabilirsek, biz de tüm rakiplerimize yeniden çok güçlü bir mesaj vermiş oluruz. Hala uyuyan şehir de bir ihtimal belki ayaklanır.

cembaba

1968 yılından beri deplasmanda kazanamadığımız bir rakip Konyaspor. Özellikle son maçta onlara yapılan hakem hataları kendilerini kenetledi. Bizim daha güçlü durmamız gereken bir maç. Topu rakibe verip yine kontra atak kovalayacağımız bir maç bekliyorum. İçimden 0-1 galibiyet geçiyor. Umarım bu döngüyü kırarız.

Elyesa

cok zor mac bunu alirsak kimse tutamaz bizi daha bu gazla ilerler gideriz

_SoN_

Bu maçı alırsak Avrupa hayali gerçeğe dönmeye başlar.

brigand

Maçın hakemi olarak Trabzon bölgesinden Yasin Kol atandı. Veri sistemi yoluyla atanıyor dense de inanmak güç.

Var hakemi olarak Bundesliga'dan Johann Pfeirer atandı. VAR olarak üst klasman ve CL/UEL maçlarında görev almış bir hakem. Umarım karar ona kaldığında adaletli olur, çünkü orta hakemden oldukça şüpheliyiz.

futbolcu

Mariusu ikinci yarıda çıkarır inşallah hoca. Kırmızı Kart görebilir.

Iyi oynuyor aslında ama Hakeme pek güvenmiyorum.

Stoper

Avrupa yolculuğunda mis gibi 3 puan  :D
Uyuşuk Konyaspor takımına doğru düzgün pozisyon bile vermedik.

Bu takım tam bir aile. Teşekkürler Samsunspor'umuz.

_SoN_

Çok akıllı bir futbol ile 3 puanı aldık, Eyüp te puan kaybedince artık Avrupa için mücadele edeceğimizi dillendirme vakti geldi. Bu hafta kendi evimizde olan maçtan mutlak 3 puan ve dolu tribün bekliyorum. Tebrikler SAMSUNSPOR.

emre

İlk Konya maçı sezonun en kötü maçlarından biriydi bizim için. Sezon boyunca aklımdan çıkmamıştı benim.

Hem Konyalı topçulara hem hakeme rağmen güzel bir galibiyet aldık. İlk maçtaki puan kaybını telafi ettik sayılır.

Bu güzel sezona yakışacak bu güzel gol için Bola'ya da teşekkürler.

mehmet yılmaz

Konya deplasmanında da kazandık ve çok mutluyuz. Çünkü bu herhangi bir galibiyet değildi. Pek çok açıdan önemliydi. Bir kere tarihi açıdan önemliydi. Bizim istatistiklerimize baktığımızda Süper Lig takımları arasında galibiyet oranımızın en düşük olduğu takım Galatasaray. Bu tamam ama ilginç olan şu ki, ikinci takımsa Konyaspor'du. Bir türlü şansımız tutmuyordu. Bunları anlatmıştım biliyorsunuz. En son 1991'de yenmiştik.

Onlar için kümede kalma adına önemli bir maçtı. Ama bizim için de Avrupa Kupalarına katılma yolunda önemli bir maçtı.

Tam bir fırsat sezonu bu sezon bizim için. Şu an ligde 3. sıradayız. Kasım ayından beri 3.yüz. Hatta daha öncesinde de 2.ydik bu arada.

Maça baktığımızda sürpriz bir 11 yoktu. Reis, Celil-Bennasser ikilisiyle orta sahayı daha dinamik tutmaya amaçlamıştı ki başardı. Erken bir golle öne geçtik. 1-0'u bulduk. Ondan sonra 1-0'u koruyan ama öte yandan da oyun oynamaya çalışan ve goller kaçıran bir Samsunspor vardı.

Maçın hakemi ile ilgili de maç öncesi bir takım tereddütlerimiz vardı. Peki maçı nasıl yönetti? Maçı vasat yönetti. Yani kötü niyetli yönetti diyemem ama vasat yönetti. Özellikle sarı kart tercihlerinde?

Maçın adamı Marc Bola'dan, Roberto Carlosvari bir gol geldi. Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti. İkinci sezonunu oynuyor. Çok iyi oynuyordu zaten. Asist katkısı da veriyordu ama gol de yakıştı. Takım savunmasını doğru yaptık. Elbette bireysel hatalar oluyordu zaman zaman fakat 1-0'u korumayı başardık.

İlk devre özellikle tamamen istediğimiz gibi geçti. Konyaspor'un neredeyse hiç pozisyonu yoktu. hatırlamıyorum. Fakat ikiyi bulamama tedirginliği bizi diken üstünde tuttu. Maçın öncesinde Konya'dan bir puanla dönmeye ne dersiniz denilseydi ben de dahil olmak üzere pek çok Samsunsporlu bunu kabul ederdik. Ama erken golle 1-0 öne geçtikten sonra artık oradan galibiyetle dönmek gerektiğine inanmaya başladık.

Thomas Reis'ı bir kere kutlamak lazım. Biz ne dersek diyelim, hiç fark etmiyor. Adam doğruyu yapıyor. Yani kendi takımını kurmuş ve her şeyden önce Türk futbolunda var olan oyuncuya dayalı düzeni yıkma adına da uğraşıyor. Allah da yardım ediyor bu arada. Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık, öne geçtikten sonra neler yapmamız gerekiyorsa da onları yaptık.

Konya deplasmanındaki bu galibiyet için de emeği geçen herkesi kutluyorum.

brigand

Bu maç özelinde Bola'nın muhteşem golüne ve Konyaspor'a karşı olan talihsizliğimizi yıkmamıza ek olarak 2 önemli noktada kazanımımız oldu.

Birincisi maç boyu oyun disiplininden kopmadan, sahayı çok iyi parselleyerek tüm maçı kontrol ettik. Bu takımın daha önce gösterdiği ve özlemeye başladığımız bir görüntüydü. Tekrar bu disiplinde bir deplasman maçı çıkarıp galip gelmek, tekrar özgüvenimizi kazanmak adına çok önemliydi. Oyunun her bölümü için taktik açıdan kusursuza yakın uygulama çıkardık. Son vuruşlarda bitiremedik ama bu mevcut yetenek setimizin sonucu ve maalesef bunu kabullendik zaten. Önemli olan bahsettiğim disiplin ve mücadele gücünü kusursuza yakın sahaya yansıtabilmekti.

İkinci önemli nokta ise Ntcham'ın oyuna girdikten sonraki görüntüsü. Hatay maçında süre bile alamamış olan Ntcham, yılbaşı krizinden bu yana en olumlu performansını verdi. İsteği, performansı ve temposu, formda olduğu döneme dair umutlandırdı beni. Merkez oyuncu olarak, onun bağlantı yeteneklerine ve sakinliğine çok ihtiyacımız var ligin geri kalan kısmında. Takımda topla ilişkisi en iyi olan oyuncumuz. Bana göre bu maçla beraber hoca Ntcham'ı tekrar kazanmışa benziyor.

Her açıdan tüm camiayı uyandıran, heyecanlandıran ve umutlandıran bir galibiyet oldu. Şükürler olsun.

jean

Beklemedigim bir galibiyet oldu konyada cok etkili olamadi isimize geldi guzel bir galibiyet aldik ilk macta icimizde kalmisti guzel oldu bu galibiyet