İstanbul Olimpiyat Adayı

Başlatan twitter, 07 September 2013, 15:14:09

« önceki - sonraki »

south_london

gencecik insanlar ölüyor? japon turist bıçaklanarak öldürülmüş?

Serkan

Bir ülkenin polisi kaçmayın Atatürk'ün piçleri diye bağırıp 2 metreden biber gazı kapsülünü kafaya atar mı bu canilik nasıl savunulur bu özgüveni polise verenler yarın iktidarı kaybettiklerinde nasıl yasayacaklar bu ülkede yada vicdanları sızlamıyor mu kendilerinin evlatları yok mu ?

maviay55

Istanbulun gobeginde U21 milli macinda biber gazindan dolayi mac duruyor.. iste olimpiyat ruhu iste euro 2020..

lucarelli

11 September 2013, 02:06:00 #33 Son düzenlenme: 11 September 2013, 02:09:14 lucarelli
işin siyasi bir boyutu olduğu aşikar. Ama en başta biz nerde yanlış yaptık dememiz lazım.

1-futbol alanında yaşananlar ortada. Kendine ceza vermeyen şikecilerle dolu bir ülke.
2-Atletizm başta olmak üzere dopingden ceza almış milli sporcuları olan bir ülke
3-Savaşa girmek üzere olan bir ülke
4-Olimpiyatlar için 19,2 milyar dolar harcamayı planlayan bir ülke. Rakiplerinden madrid 2,5 milyar dolar, Japonya ise sadece 75 milyon dolar harcamayı planlamaktadır. Pekin 2008 için 14 milyar bütçe açıklanmıştı. Ancak sonradan bu bütçe 43 milyar dolara çıkmıştı. Buradan çıkan sonuç Tokyo neredeyse tüm alt yapıyı hazırlmış, Madrid büyük oranda hazırlamış, İstanbul'da ise hazırlanan altyapı rakiplerinin çok uzağında. Hatta bence hiç bir şey yok.
5-Üç aday ülkenin metro altyapılarını ise hiç söylemeyim. Zaten yıllardır internette bu harita dolaşıyor. Dünyadaki büyük şehirlerin çok çok çok uzağında bir İstanbul metrosu
6-Kendine futbol ülkesi diyen bir ülkede düzenlenen U-20 dünya kupasında kırılan en az seyirci rekoru. Futbol izlemekten bile uzakta olan bir halk sırıkla yüksek atlama mı izler yokda çekiç atma mı?

Sıradan bir vatandaş olarak benim saptamalarım bunlar. Bu maddeler daha da arttırılabilir. Ben olimpiyatları alamayacağımızı zaten tahmin ediyordum. Ama maalesef ülkemizde bu konu üzerinden bile siyaset yapılıyor. Muhalefet saçmalıyor, Hükümet kına yakın diyor. Aynı musata Denizlinin yıllar önce içimizdeki irlandalılar demesi gibi. Ama kimse önüne şapkasını alıp düşünmüyor veya düşünmek istemiyor.
Bu arada halk olarak zaten kazanma ihtimalimiz olmayan olimpiyat seçimlerine yoğunlaşmışken aradan yine bir yasa daha kaynadı, liseyi yurt dışında okuyanlar istedikleri üniversiteye kayıt yaptırabilecekler. Biz de kına yakmaya veya yakanlara kınamaya devam edelim.

Karabudun

Alıntı yapılan: lucarelli - 11 September 2013, 02:06:00
Bu arada halk olarak zaten kazanma ihtimalimiz olmayan olimpiyat seçimlerine yoğunlaşmışken aradan yine bir yasa daha kaynadı, liseyi yurt dışında okuyanlar istedikleri üniversiteye kayıt yaptırabilecekler. Biz de kına yakmaya veya yakanlara kınamaya devam edelim.

Yeri burası değil; ama "Bir tek ben mi duydum, okudum bunu?" diyordum ki yetiştin. Benim aklım hala almıyor bu işi. Hatırladığım kadarıyla  da diğer öğrencilerin yaptığı hiçbir ödemeyi de yapmayacaklar liseyi dışarıda okuyan kardeşlerimiz.

özkan

zengin daha zengin fakir daha fakir devam yani gelecek nesilde.

minci

Alıntı yapılan: lucarelli - 11 September 2013, 02:06:00
işin siyasi bir boyutu olduğu aşikar. Ama en başta biz nerde yanlış yaptık dememiz lazım.

1-futbol alanında yaşananlar ortada. Kendine ceza vermeyen şikecilerle dolu bir ülke.
2-Atletizm başta olmak üzere dopingden ceza almış milli sporcuları olan bir ülke
3-Savaşa girmek üzere olan bir ülke
4-Olimpiyatlar için 19,2 milyar dolar harcamayı planlayan bir ülke. Rakiplerinden madrid 2,5 milyar dolar, Japonya ise sadece 75 milyon dolar harcamayı planlamaktadır. Pekin 2008 için 14 milyar bütçe açıklanmıştı. Ancak sonradan bu bütçe 43 milyar dolara çıkmıştı. Buradan çıkan sonuç Tokyo neredeyse tüm alt yapıyı hazırlmış, Madrid büyük oranda hazırlamış, İstanbul'da ise hazırlanan altyapı rakiplerinin çok uzağında. Hatta bence hiç bir şey yok.
5-Üç aday ülkenin metro altyapılarını ise hiç söylemeyim. Zaten yıllardır internette bu harita dolaşıyor. Dünyadaki büyük şehirlerin çok çok çok uzağında bir İstanbul metrosu
6-Kendine futbol ülkesi diyen bir ülkede düzenlenen U-20 dünya kupasında kırılan en az seyirci rekoru. Futbol izlemekten bile uzakta olan bir halk sırıkla yüksek atlama mı izler yokda çekiç atma mı?

Sıradan bir vatandaş olarak benim saptamalarım bunlar. Bu maddeler daha da arttırılabilir. Ben olimpiyatları alamayacağımızı zaten tahmin ediyordum. Ama maalesef ülkemizde bu konu üzerinden bile siyaset yapılıyor. Muhalefet saçmalıyor, Hükümet kına yakın diyor. Aynı musata Denizlinin yıllar önce içimizdeki irlandalılar demesi gibi. Ama kimse önüne şapkasını alıp düşünmüyor veya düşünmek istemiyor.

Lanet olsun tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adam kayırmalara.

mehmet yılmaz

11 September 2013, 13:36:23 #37 Son düzenlenme: 11 September 2013, 13:47:26 samsuni
Ne kadar lanet bir ülke, yere batasıca bir toplum olduğumuzu böylece öğrenmiş olduk.
Benim tezim şu;

Olimpiyat dediğiniz şeyde bütün bu nötralize şeyler aranıyorsa şayet sanırım İsviçre, Finlandiya, Kanada gibi birkaç ülke dışında kimseye organizasyon verilmemesi gerekir.
Japonlar nükleer sızıntıdan dolayı bir ara ümidi tamamen kesmişlerdi.  
Hitler, Almanya'sında bile yapıldı bu iş.
1980 Moskova ve 1984 Los Angeles A'dan Z'ye siyasi olimpiyatlardı zaten. Birinde Varşova Paktı ülkeleri, diğerinde NATO üyeleri boykot ettiler.
Bütün saydıklarınız Çin için geçerli değil miydi? 2004'te İnsan Hakları ihlallerinde başı çeken Çin yani...
Olimpiyatta yarışacak sporcumuz mu var? diye soruyorlar.
Bu hafta Avrupa Şampiyonasında sefilleri oynayan Basket milli takımı ev sahibi olduğu turnuvalarda Dünya ve Avrupa ikincisi olmadı mı?
Tekrar söylüyorum, bizim elbette bir sürü eksiğimiz olabilir ama söz konusu şehir İstanbul'du. Herhangi bir şehir değil, İstanbul.
Ama şunu görüyorum ki, maalesef artık o kadar çok şey politize edilmiş ki, olimpiyatı isteyenler istemeyenler bile sanki poltiki sebeplere dayanıyormuş gibi. Kadıköy'de 'Tokyo! diye sloganlar atıldığı rivayet ediliyor.
Kendi değerlerini aşağılamada dünyada bizim gibisi yoktur herhalde.  

Burak

Abi sadece şunu söylemek isterim bu ülkede asgari ücret 800,00 tl iken 20 milyar dolar olimpiyat için harcamak müsriflik bile değildir müsrifliği dahi aşar bu da benim düşüncem tabi ki bu sadece bir sebebi Tokyo diye bağıranlar varsa elbette ayıp etmiştir ama göz göre göre de yarıştığımız ülkelerle aynı refah düzeyindeymişiz gibi davranmak bana inandırıcı gelmiyor.

mehmet yılmaz

Ben de şöyle toparlayayım öyleyse,
Normal şartlar altında dedikleriniz doğru Burak, eksik çok.
ama olimpiyat normal şartlar altında bir şey değil.
Yani kağıt üstünde bize olimpiyat vermemelerini anlayabilirim ama bahsettiğim örnekleri ele alınca da bir çifte standart var bence.

Burak

11 September 2013, 14:23:31 #40 Son düzenlenme: 11 September 2013, 14:26:33 Burak
Ben bir Türk çocuğu olarak elbette vize sıkıntısı çekmeden işimden olmadan en azından haftasonu İstanbul'a gidip olimpiyat seyretmeyi isterim ama bazı gerçeklerde var bunu örtbas edemeyiz sürekli enteresan ölümlerin olduğu bir ülkedeyiz hala 22 yaşında bir çocuğun ölümü japon turistin ölümü en yakın örnekler.İyi olunması gereken onlarca listede kendimize 100.sıralardan yukarıda yer bulamıyoruz .Şunu elbette kabul ediyorum bütün koşullar istisnasız aynı olsa bile terazi yine Tokyo'dan yana basar çünkü dediğin gibi çifte standart var. Bir sürü  Balkan ülkesi  AB'ye girmişken yıllardır KKTC tanınmazken daha dün kurulan Kosova hemen tanınırken çifte standart olmadığından elbette söz edilemez ama top onların maalesef istediklerini oynatıyorlar.

brigand

Eğer en hazır ülkeye verilecekse her seferinde Almanya almalı olimpiyatları. Çünkü bu organizasyonun bir amacı da spor bilincini arttırmak, yarışmacı ruhu yükseltmektir. Tabi ki de altından kalkabilecek kapasiteye de sahip olmak gerekli. Ancak bahsettiğimiz ülkelerde ki çoğu spor tesisi bu organizasyonlar sonrası kazanılmış tesislerdir. Yani olimpiyatlar, futbol ve atletizm şampiyonaları vizyonun yanında tesis de kazandırır ev sahibi ülkeye.
Verilmeme ya da finalde kaybetmemizin nedeni; maalesef çözemediğimiz ve olimpiyat ruhuna uymayan sorunlar oldu. Şike yapanı cezalandıramıyorsak, doping yapana ödüller verip bayrak taşıtıyorsak, amatör branşların isimlerini sadece antrenör sporcu rezillikleriyle duyuyorsak ve bu yaptıklarımızı düzeltmek yerine zeytinyağı rolüne giriyorsak; samimi bir şekilde bu turnuvayı beklemek şaka gibi birşey olur herhalde. Ayrıca idare olarak bu konuyu da siyasi arenaya taşıyıp sonrada koza çevirmeye çalışmak, olimpiyat ruhuna ne kadar yabancı olduğumuzunda bir göstergesi.
Son olarak Burak'ın değinmek istediği kısıma katılıyorum. Rakiplerimizden Japonya master planında bütçesini maksimum 100 Milyon €, Madrid ise 2,5 - 3 Milyar € olarak açıklıyor. Refah seviyesi, gelir paylaşımının adaleti,işsizlik,üretim kapasitesi, yoksul sayısı ve yoksulluk sınırı alenen belli olan gelişmekte olan bir ülkede 20 Milyar €' yu kalkınmaya ayırmak çok daha mantıklı geliyor bana da. Bilmem biz mi sapıttık rakamı duyunca ?

south_london

olimpiyat Türkiyeye gelseydi ülkece çok net iflas ederdik.

sadece55

Olimpiyat sadece gider sağlamıyor ki Harcanılan paranın geri dönüşü sağlanacaktır.Ayrıca Olimpiyatları kazansak sporda belli bir ivme yakalayabilirdik diye düşünüyorum.Hala bir Ekolümüz ve devamlılığımız yok.