20 - Umar Aminu

Başlatan berusa55, 03 August 2013, 22:27:13

« önceki - sonraki »

Sol Açık

Bence çok çok yetenekli. Özellikle savunmaya yardımları (hele bir pozisyonda 0-0 iken karşı karşıya pozisyonu hızıyla kesti) harika.

Eskisinden daha özgüvenli.

Buna karşın eksiği sadece pas vermiyor olması değil, ilk 2 maça göre pas yüzdesi ve paslarının niteliği düşüktü. 2.goldeki pası rakipten geçti, birkaç son pası yapamadı, birkaçını da yapmadı. Paslarını geliştirirse mükemmel olacak.

Bir de maç esnasında pek korktum. Seyircinin hoşuna gitse de, yeteneği rakibi biraz rencide edebiliyor. 2.yarıda topu ceza sahasının köşesinde durdurup 2 rakibinin karşısında beklemesi (benim de çok hoşuma gitti) risk. Maçın devamında o pozisyondaki 2 kişiden birisi Umar'ı devirecek diye çok korktum.

55.hakan

Nazar değmesin ve bedavaya satmayalım.

ChucKeR

Burak

Çok çok iyi hatta mükemmele yakın ama topla vedalaşmayı da öğrenmesi gerekiyor

emre__ss

Adam oyunun akışı içinde isabetli pas verse hemen umaaar umaaar...Adam daha 3. haftadan bencilliğe başladı.Çalım attığı adamı bekliyor karşısına gelince tekrar çalım atmaya çalışıyor..Sir kalpar kulağını çekmeli  :evet:

Ekrem

ayağında topu fazla tutuyor ama zevk verıyor izlerken  :_nazar

cakir55

Süpersin be Umar, topu kontrolü, çalımları büyük keyif veriyosun aynen devam böyle.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

orucreis

çok faydalı bundan 3-5 tane daha yokmuydu ya  :P fakat çalımı birazcık unutması gerekiyor ve paslara da dikkat atağa çıkarken atak yemiyelim...  allah nazardan saklasın  :_nazar

özkan

Bir kanat oyuncusu aynı maçta hem sol bekte hemde sağ bekte son adam olarak rakibi keser mi ya..İşte bunları yapan adam Umar :)

samuray

allah nazardan saklasın bence çok yararlı olacak takımımıza

amisos5506

ajagun u panathinakoos almış.

HoliganSamSunLu

nazar etcez adama yaaaa maşallah ..

twitter

yıldız ışığı var kavrukda.

2. yarı topu durdurup şov yapması hoştu.

Karabudun

mehmet yılmaz

http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130910/samsunspor_benim_icin_sans.html

Alıntı"Samsunspor benim için şans"

Samsunspor'un 18 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncusu Aminu Umar, "Samsunspor, benim için büyük bir şans. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek için elinden geleni yapacağım" dedi.

Nijerya'nın Wikki Tourists takımdan transfer edilen Aminu Umar, kısa sürede taraftarın sevgilisi haline geldi. Haziran ayında Türkiye'de yapılan 2013 FİFA 20 Yaşaltı Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla kırmızı beyazlı  yönetimin dikkatini çeken Umar, 17 kez giydiği Nijerya milli takım formasıyla 7 gole imza attı. Umar, Türkiye'ye gelişi, buradaki planları ve hedefleri hakkında DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) özel açıklamalarda bulundu. Transfer süreci ile ilgili bilgi veren Umar, "Samsun'un büyük bir şehir olduğunu söylemişlerdi ama ben bu kadar büyük olduğunu tahmin etmemiştim" derken şöyle devam etti:

"TRANSFERDE ÇOK SIKINTI YAŞADIM"
"Transfer sürecinde sıkıntılar yaşamıştım. Olacak mı olmayacak mı düşüncesiyle beklemek çok yorucuydu. Bir 'evet' diyorlar, bir 'hayır' diyorlardı. O süreç benim için zor oldu. En sonunda 'hayırlısı ile olur' dedim ve transferin sonucunu beklemeye başladım. Şimdi ise buradayım."

Ailesinden uzak kaldığı için zorlandığını ifade eden Umar, ilk yurt dışı deneyimi olduğunu, alışmaktan başka çaresinin bulunmadığını anlatırken şunları söyledi:

"SAMSUNSPOR BENİM İÇİN AVANTAJ"
"Samsunspor benim için ir başlangıç noktası. Burası çok iyi bir takım ve benim için önemli bir fırsat. Kadromuz iyi oyunculardan kurulu ve burası benim için bir avantaj. Buraya büyük hedeflerle geldim. Burada önemli bir isim olmak ve büyük bir kariyere sahip olmak istiyorum."

"TEKME ATILMASI NORMAL"
Rakip takım oyuncularının maçlarda kendisine yaptığı sert müdahaleleri anlayışla karşıladığını vurgulayan Umar, bu konuda şöyle konuştu:

"Attığım çalımlar sonrasında bana tekme atılmasını normal. Ben de onların yerinde olsam aynı tepkiyi verebilirim. Bunlar futbolun içerisinde var. En verimli olduğum mevki forvet arkası. Bu mevki benim futbola başladığım yer. Ama hücum hattında her bölgede oynayabilirim."

"AİLEMİ GEÇİRDİRMEK ZORUNDAYIM"
Çok geniş bir ailesi olduğunu ifade eden Aminu Umar, "Biz 5 kardeşiz. Onlara bakmak zorundayım. Ailemde başka futbolcu yok. Bütün aileye ben bakıyorum" derken şöyle devam etti:

"TARAFTARIN SEVGİSİ OLAĞANÜSTÜ"
"Taraftarımızın bana ilk günden bu yana gösterdiği sevgi olağanüstü. Onların bu sevgisine layık olmaya çalışıyorum. Onlar beni böyle desteklemeye devam etsin. Ben bu durumdan büyük keyif alıyorum. Bu sayede daha iyi oynuyorum. Onların da desteği ile büyük başarılara ulaşacağız."

"DENİZLİSPOR'U YENECEĞİZ"
Teknik direktör Hüseyin Kalpar'ın kendileriyle çok yakından ilgilendiğini ifade eden Umar, son olarak, "Ondan çok şey öğreniyorum. Bu hafta oynayacğımız Denizlispor maçını da kazanarak ligdeki iyi gidişimizi sürdürmek istiyoruz" dedi.