Yabancı Kontenjanı

Başlatan hacettepeli, 11 August 2011, 16:54:30

« önceki - sonraki »

hacettepeli

yabancı kontenjanı federasyon tarafından serbest bırakılmış. süper lig'de her takım dilediği kadar yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek. fakat yine maç içerisinde 6 yabancıyla oynama kuralı devam edecek.

Ahmeti

Türkiye yabancı futbolcu çöplüğü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Çok uzun zaman almaz yakın zaman içerisinde isteyen istediği kadar yabancı oynatabilir kuralı da getirilir.

Ondan sonra altyapılarımızda yeteri kadar futbolcu yetişmiyor diye dert yanarlar. Yazık gerçekten çok yazık

Lusage

6 + 2 den sonra ki oyuncuları Doğu Avrupa, Iskandinav ülkeleri ve güney amerikadan gelecek olan gençlerden oluşturacak isek çok iyi oldu. Ama 24-25 yaşın üstünde oyuncular gelecek ise yandığımızın resmidir.

samsunluhakan

BENCE SERBEST OLMASI SAÇMALIK TÜRK FUTBOLU BÖLE GİDERSE BİTER

hacettepeli

genelde genç futbolculara yatırım yapılacağı söyleniyor bu serbestliğin güzelliği olarak. bir de elden çıkarılmak istenilen yabancıların her istediği seve seve yapılmak zorunda kalınıyordu kontenjanda yer açmak için. artık öyle bir sıkıntı olmayacak. çok transfer yapılıp kiralanarak tecrübe kazandırılacak sanırım. bakalım neler olacak. ben sanmıyorum ki külüpler elindeki son kuruşa kadar ne kadar boş topçu var dolduracak takıma. ileriki zamanlarda göreceğiz yararı mı zararı mı olacak. Türk fotbuluna bir zararı olmaz ama Türk ekonomisine zararı olabilir diyorum. ;)

isyan

Sinirsiz kural gelse ne fark eder sinirli olsa ne fark eder, 8 yemeye 0 cekmeye devam edecekler  :) Yabancilarla daha basarili oluruz felan filan bunlar palavra bakalim o ezikler bundan sonra ne tür mazeret bulacaklar

brigand

sakın kalkıp da birisi altyapımıza önem veriyoruz gençlerimiz bizim için değerli geleceğin millileri falan falan diye sallamasın. bu federasyonun da kime çalıştığı çok net belli oldu. ulan bu kadar zaman da bir karar bile çıkaramadın şikeyle ilgili. 2 haftadan fazla oldu 26 klasörü inceleyemedin. kalkıyosun bide sınırsız yabancı yapıp 6+2 diyosun. kime ne yaptığın belli. gerçekten en baştan koktu bu balıkta. yazık oluyor çok yazık :kafa:

twitter

öyle yapacaklarına kadar her kulüp en az 2 altyapı oyuncusunu kulübede oturtmak veya oynatmak zorunda diye bir kural koy daha yararlı olur

ya da 6 + avrupa dışından 2 yabancı daha olabilir 23 yaş altı

geçen sene porto'da 2 portekizli vardı ama patır kütür her turnuvaya gidiyorlar

Tufan

İstanbul takımları yabancı diye kaşarlara milyonlar vermeyi bırakıp her takım genç yetenekli yabancılarını kadrosuna katarsa Türk futbolu gelişir ama düzen değişmezse dahada beter olur.

samuray

ee yeni federasyon bşk da bi f.b.li olduğuna göre çıkacak kararda onların isteği gibi oldu bu şartlarda bizim genclerimiz nasıl forma şansı bulacak altyapı falan yalan olur bu gidişle

ugurozkan

eski uygulamayla altyapıdan her yıl iki üç oyuncu çıkıyordu da onun önü mü kesilmiş oldu? hayır. kadroda altyapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu olsa daha mı iyi olurdu? belki. federasyonun çok düşünmeden istanbul takımlarının isteğiyle çıkarttığı bir uygulama olabilir ama o kadar da karamsar olmaya gerek yok. ilk on sekizin yalnızca sekizi yabancı olabiliyor. yani kadronda on tane yerli olmalı. demek ki yerlilerin önü o kadar da kesilmiyormuş.
futbol artık evrensel bir hal aldı, yabancılardan korkmaya gerek yok, elin nijeryalısı zenke'yi her türlü volkan çekiç'e tercih ederim. keşke yabancı sınırı tamamen kalksa da asıl rekabeti o zaman görsek. sırf türk pasaportuna sahip oldukları için müthiş kontratlar yapan yiğitlerimiz yine bu kafayla devam edecekler mi?
altyapıdan oyuncu yetiştirmek tabii ki iyidir ama bunu fetiş haline getirmeye gerek yok. başarılı bir takım için tek yöntem bu değildir. türk takımları kaliteli scout sistemiyle dünyadan oyuncu aramaya başlasalar iyi olur.

Musti

11 August 2011, 21:05:06 #11 Son düzenlenme: 11 August 2011, 21:10:57 Musti
Alıntı-SAMSUNSPOR ASBAŞKANI ÇAKIR: ''KARAR İYİ DEĞİL''-
Samsunspor Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Suat Çakır, ''Spor Toto Süper Lig'de yabancı oyuncu transferi sınırlamasının kaldırılması Türk oyuncular için bir kayıptır'' dedi.

Çakır, alınan kararın iyi bir karar olmadığını ve Türk futbolcularının önünü kapatacağını savunarak şunları kaydetti:
''Gerek maddi olsun gerek manevi olsun bu karar zamanla Türk oyuncuların önünü giderek kapatacaktır. Buna örnek verecek olursak 22 kişilik bir kadro yaptığımızda bunun yaklaşık 12 oyuncusu yabancı olacak geriye 10 Türk oyuncu kalacak. Hal böyle olunca ben alınan bu kararın Türk futbolcular adına iyi bir karar olmadığını düşünüyorum. Spor Toto Süper Lig'de yabancı oyuncu transferi sınırlamasının kaldırılması Türk oyuncuları için bir kayıptır.''

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20110811/kulupler_yabanci_kararindan_memnun.html

10'uncu yabancı oyuncu için 90 bin lira altyapı fonu ödeyecek olan kulüpler, 11'inci yabancı ve sonrasındaki her oyuncu için 250 bin lira altyapı fonu ödeyecek.

cembaba

Anadolu Kulüpleri için bir şey değişmeyecek. 22 tane yabancı futbolcudan da kurulu olsan, farketmez. Ödeme yapamazlar ki.

Burak

Esasında bana kalırsa serbest olmalı hatta tamamen çünkü burada milyarlara burun kıvıranların biraz burnu sürterdi. Burada ki para tatlı geldiği için hiçbir Türk futbolcu yurtdışına çıkmıyor. Şimdi bir malın fiyatı yurtiçi ve dışında aynı olmalı veya en azından yakın olmalı. Burada 1 trilyona oynayan futbolcuya İtalya'da İspanya'da 500 milyar verilmiyorsa orada bir problem vardır bence. Ben bu sebepten serbest olması kanaatindeydim. Sonuçta İspanya'da da serbest adamlar çifte kupalı.Ben bunu savunuyorum fakat gelgelelim diğer konuya. Fifa tüm ülkelerde yabancıya sınır getirmeye hazırlanıyor . Yanlış hatırlamıyorsam 2014 veya 2015 'te böyle bir durum varken eskiye geri dönüş olacakken tekrar 3-4 sene sonra neden yabancı sınırı şimdi kalkıyor ?

hacettepeli

Kulübede 2 tane altyapı oyuncusu olsun eyvallah da hiçbir kulübün altyapısı dünya yıldızı ya da olağanın üstünde oyuncu yetiştiremiyor kolay kolay. 2 tane zorunlu diye sırf altyapıdan geldiği için kötü olan futbolcuları kadroya koymak ne kadar futbolumuza katkı yapar. Arkadaşlar Türk futbolcusunu düşünmek bizim işimiz değil. Bizim işimiz Türk kulüplerini düşünmek. Sen 24 kişilik kadroyu Türk yapsan ne olur ki Avrupa'da başarı yakalayamadıktan sonra ne ülkemizin tanıtımına ne milli gelirine hiçbir yansıması olmaz. Şampiyonlar ligini alan adamlar kadrolarında kaç tane kendi vatandaşını ilk 11 de oynatıyor. Oynattıkları da dünya çapı oluyor zaten ülkesinin en iyileri. Türk futbolcuları iyi yetişmiyor arkadaşlar hiçbiri profesyonel değil. Cahil adamlar top oynuyor biraz daha eğitimli olmaları gerekiyor en başta kendini mental olarak da yetiştirmeliler.