Samsun Belediyesi'nde jandarma operasyonu

Başlatan Amsterdamli, 18 April 2007, 16:01:33

« önceki - sonraki »

yönetici

AlıntıGEREKÇE : KİŞİSEL MENFAAT

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde İl Jandarma Komutanlığı'nca başlatılan operasyonda halen 30'a yakın kişinin gözaltında tutulduğu, soruşturmanın 'zorla bağıştan çok, bağış adı altında kişisel menfaat sağlamak' yönünde devam ettiği öğrenildi

Samsun'da deprem etkisi yaratan ve aralarında Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Başkanvekili Adnan Bahadır, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fikret Kademoğlu'nun da bulunduğu 60'a yakın kişinin gözaltına alındığı operasyonda üçüncü güne girilirken, 20'ye yakın kişinin bilgisine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

AYTEMİZ BİLGİ VERDİ
Operasyon kapsamında bilgisine başvurulanların arasında Aytemiz Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aytemiz ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Eker'in İstanbul'da bilgi vermeye davet edildiği, gerekli ifadelerin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu arada işadamı H.U.'nun sabah saatlerinde serbest bırakıldığı, ancak öğleye doğru yeniden İl Jandarma Komutanlığı'na davet edildiği ve henüz serbest bırakılmadığı bilgi edinildi.

200 SAYFALIK TELEFON KONUŞMASI
Halen 30'a yakın kişinin gözaltında bulunduğu operasyonun Eylül ayında başladığı ortaya çıktı. Jandarmanın Petrol vurgunu operasyonu çerçevesinde mahkeme kararıyla dinlemeye aldığı telefonları, Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı yöneticilerin araması sonrasında şüphelerin ortaya çıktığı belirlendi. Konuşmalar üzerine mahkeme kararıyla teknik takip başlatan Jandarmanın eylül ayından beri operasyonla ilgili kayıtlarının dökümlerinin 200 sayfayı aştığı da öne sürüldü.

KÜFÜRLÜ DİYALOGLAR VAR
Gözaltına alınan ve bilgisine başvurulanların büyük bölümünün ses kayıtlarının bulunduğu ve ifadeler sırasında Cumhuriyet Savcısı'nın bu konuşmalarla ilgili ayrıntılar istediği öğrenildi. Konuşmaların bazı bölümlerinde ise gözaltına alınan kişiler arasında küfürleşmeye kadar uzanan diyalogların yaşandığı bilgileri de elde edildi.

İDDİA: KİŞİSEL MENFAAT TEMİN ETMEK
Jandarmanın sürdürdüğü operasyonun sadece 'Samsunspor'a zorla bağış toplama' iddiasından oluşmadığı, şüphelilerin 'Samsunspor'a bağış toplamak adı altında kişisel menfaat temin etmek, rüşvet almak, akaryakıt kaçakçılığına karışmak, ihaleye fesat karıştırmak' gibi iddialarla da karşı karşıya oldukları, elde edilen teknik takip dökümlerinin büyük bölümünün de bu yönde olduğu bilgisine ulaşıldı.

BAŞOĞLU DA DAVET EDİLDİ
Operasyonun ikinci gününde de her hangi bir açıklama yapılmadı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bu nedenle bir açıklamaya yapamayacaklarını açıkladılar. Bu arada 'Samsunspor'a bağış toplamak adı altında kişisel menfaat temin etmek, rüşvet almak, akaryakıt kaçakçılığına karışmak, ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla başlatılan operasyonda Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu da bilgisine başvurulmak üzere İl Jandarma Komutanlığına davet edildi. Başoğlu, davet üzerine İl Jandarma Komutanlığına gittiğini, ancak ifadelerine başvurulanların yoğunluğu nedeniyle ifade veremeden geri geldiğini bildirdi. Başoğlu yaptığı açıklamada ise ''Bunun sorumluları Samsun halkına bunun hesabını vermek zorundadır'' diye konuştu.

yönetici

Alıntı
Olayı salt Samsunspor'a dayandırmayın

Samsun'da deprem etkisi yaratan jandarma operasyonuyla ilgili açıklama yapan SAM-SEV Genel Sekreteri Rüştü Araboğlu, soruşturmanın içeriğinin tam olarak bilinmediğini belirterek, "Olayı salt Samsunspor'a yardım nedenine dayandırma çabalarının Samsunspor'a büyük zarar vereceği endişesini taşıyoruz" dedi.

SAM-SEV Yönetim Kurulu, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma tarafından yürütülen ve Büyükşehir Belediyesi yöneticisi, Samsunspor yöneticisi ve işadamı olmak üzere çok sayıda ismin gözaltına alınmasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda SAM-SEV Başkanı Sadi Subaşı, Samsun'un adının böyle bir olayla anılmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söylerken, yazılı açıklamayı Genel Sekreter Rüştü Araboğlu yaptı.

SAMSUNSPOR'A BÜYÜK ZARAR VERİR
Başlatılan geniş çaplı soruşturma nedeniyle Samsun'da gözaltına alınan çok sayıdaki işadamı, yerel ve siyasi yönetici ile Samsunspor yöneticisinin aklanmasını dilediklerini kaydeden Araboğlu, "Soruşturma gizli ve içeriği tam olarak bilinmiyor. Ancak, olayı salt Samsunspor'a yardım nedenine dayandırma çabalarının Samsunspor'a büyük zarar vereceği endişesini taşıyoruz" diye konuştu. Gizli olarak süren adli soruşturma sonuna kadar herkesin resmi açıklamayı beklemesinde yarar olduğuna dikkat çeken Araboğlu, "Bu soruşturma sonucunda tüm kesimleri ile Samsun'un aklanmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak Halk

veis

hayır anlamadım gitdi bu takıma zorla bagış yapıldıysa bu takım niye halen aç niye paramızı alamıyoruz diye yırtınıyorlar ya paralar başka yerlere akdı.yada kimse bagış yapmadı.hem para toplanıp iyi kullanıldıysa kime ne kardeşim samsun bizim samsun spor bizim....

Tribün_ali

sadece samsun belediyesi yardım damı bulunuyor diger şehir takımlarının beldeiye başkanları yardımda bulunuyor ama bu olayda başka nedenler yatiyorr

Turkoman

Samsun ithamlar karşısında şaşkın

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan kişilerin Samsun'a destek verdikleri için yargılanmalarına bir anlam veremediğini kaydetti.

Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu, Samsunspor'a destek olmak için Büyükşehir Belediyesi'nin işadamlarından para toplamasının herkes tarafından açık bir şekilde bilindiğini belirterek, "Dün suç olmayan bu davranışlara bugün suçmuş gibi bakılması bizleri son derece üzmüştür" dedi.

Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Mazhar Başoğlu, jandarma tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan kişilerin Samsunspor'a destek verdikleri için yargılanmalarına bir anlam veremediğini kaydetti. Şu anki Samsunspor Yönetim Kurulu'nun Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından destek verilmesi üzerine oluştuğunu belirten Başoğlu, "Belediye, kanun gereği kasasından yardım yapamadığı için işadamlarından ve çeşitli kuruluşlardan destek alarak bunu Samsunspor'a aktarıyordu. Bunun için belediyenin verdiği destek gizli değildir. Bu herkes tarafından bilinen bir destekti. Samsunspor'a verilen destek Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Jandarma Alay Komutanı Serdar Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar gibi üst düzey yöneticilerin hepsinin bilgisinin dahilinde olmuştur. Dün suç olmayan bu davranışlara bugün suçmuş gibi bakılması bizleri son derece üzmüştür" dedi.

Belediyelerden büyük destek alan Türkiye'de Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor gibi takımların bulunduğuna dikkat çeken Mazhar Başoğlu, "Şimdi bu takımları bu şekilde yürütmek suç olmuyor da Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin herkesin bilgisi dahilinde Samsunspor'a destek vermesi mi suç olarak algılanıyor? Bunu anlamak mümkün değil. Jandarmanın yaptığı operasyonda gözaltına alınan kişilerden öğrendiğimiz kadarıyla yapılan sorgulamaların tamamının Samsunspor olduğu belirtiliyor. Eğer bu kişiler Samsunspor'a yardım toplandığı için yargılanıyorsa o zaman bunun takdirini halkımıza bırakıyorum. Bu insanlar Samsunspor'a yardım ettiği için yargılanıyorsa bu çok üzücü bir durum. Bundan sonra bu insanlar Samsunspor'a yardım yapmak için 4 kez düşünecektir. Samsunspor'a yapılan bütün yardımların makbuzu mevcuttur. Gözaltına alınan kişilerin neden gözaltına alınarak yargılandığının Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanmasınıbekliyoruz. Ondan sonra biz de gerekli girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Samsunspor'un Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), SSK ve Maliye'ye olmak üzere yapılandırılmış 22 milyon YTL borcu bulunduğunu ve her ay düzenli olarak ödemesinin yapıldığını ifade eden Başoğlu, "Bu olaydan sonra bu borçların ödenemeyeceği ortadadır. Ödenmemesi durumunda yeniden borç patlaması olacaktır. Keşke geriye dönebilseydim, bir takım insanlara güvenerek buraya hiç gelmezdim" ifadelerini kullandı.

Uşakspor maçının 75. dakikasından itibaren bir grup taraftarın futbolculara çok ağır şekilde küfürlü tezahüratlarda bulunduğunu da hatırlatan Başkan Başoğlu, "Bunların gerçek taraftar olduğunu düşünmüyorum. Onları kınıyorum. Futbolcuların moralleri çok kötü. Zaten para veremiyoruz, sırtlarının sıvazlanması gerekirken bu şekilde davranılması çok yanlış. Bugün itibariyle yönetim kurulu olarak takımın buralarda olmasından kendimizi suçlu buluyoruz. Yönetim yanlış transfer yapmakla, yanlış teknik adamları getirmekle suçlanabilir. Söylenecek çok şey var. Sonuç itibariyle öyle ya da böyle yönetim kurulu suçludur" şeklinde konuştu.

Kürsat Berrak

FUTBOLCULARIN SIRTI SIVAZLANMALI                                                      Mazhar Başoğlu, Uşakspor maçında kendilerine ve futbolculara tepki gösteren taraftarları kınayarak bunların gerçek taraftar olmadığını söyledi. Futbolcuların morallerinin iyi olmadığını söyleyen Mazhar Başoğlu, 75.dakikadan itibaren bir grup taraftarın futbolculara çok ağır şekilde küfürlü tezahürat yaptığını dile getirdi. Futbolculara para veremediklerini anlatan Başoğlu, onların sırtlarının sıvazlanması gerektiğini ve tepki göstermenin yanlış olduğunu öne sürdü. Düştüğümüz durumda hataları olduğunu artık kabul ettiklerini de belirten Başkan, "Yanlış transfer yapmakla, yanlış teknik adamları getirmekle suçlanabiliriz. Ama geriye dönebilseydim, bir takım insanlara güvenerek buraya hiç gelmezdim. Söylenecek çok şey var. Sonuç itibariyle öyle ya da böyle yönetim kurulu suçludur" ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı gibi Uşakspor maçının son bölümünde taraftar grupları yönetimi ve futbolcuları protesto etmiş, diğer taraftarların çoğunluğu da bu tezahüratlara alkışla destek vermişti.

veis

bugünkü takvim gazatesinde 2 kişinin tuıtuklandıgı haberi var.istanbulda milletin maskarası olduk.şike var samsun var yolsuzluk var samsun var kötü sonuç var zaten samsun olmazsa olmaz.millete cevap vermekden gına geldi.her anlamda bu takım düzelmeli.

Tribün_ali

duyduguma göre arkadaşlar bu adamlar bazıları SAMSUNSPOR yardım bahanesiyle para alıp yarısını SAMSUNSPORA yarısını da ceplerine atıyorlarmış bunun altın da başka şeyler var SAMSUNSPORA mal etmesinler

berusa55

eger öyleyse müebbet alsınlar ahlaksızlar!

jean

samsunspor'un hakkini yiyen serefsizdir

akınyılmaz

beyler geçmiş ola artık beledıyeden de para gelmez.taksıtlı borcları ve gelecek yıl kı masrafları karşılamaya hazır kim varsa hoş gelsin sefa gelsin ...

veis

gelenede zaten borç dökümanlarını vermiyorlarki.belediye unutmamalı samsunda samsunsporlular yaşıyor.seçim herkesin hakkı.. :lol:

Tribün_ali

Daha parada alamayız belediyeden işimiz cok kötü

King Of The North

Bugün Hürriyet gazetesinde vardı haber,Samsunspor amblemi vardı kocaman ve haberde zorla ve usulsuzce toplanan paraların Samsunspor üzerinden aklandığı haber yapılmıştı.Samsunspor hiç bu kadar aciz duruma düşmemişti,resmen ve fiilen hem siyasilere hem de hortumculara peşkeş çekilmiş bir takım ve hazin son...