FIFA'dan kanun tasarısına red

Başlatan oğuzhan55, 10 May 2006, 21:38:32

« önceki - sonraki »

oğuzhan55

Haberlerde yer alan bir habere göre Türkiye'de çıkarılması gündemde olan ligden düşecek olan takmlarla ilgili kanun tasarısının mecliste yasalaşması durumunda FIFA tarafından TFF uyarılarak uluslararası müsabakalarda Türkiye'nin yer alamayacağı bildirilmiş.

bluegreen55

ne alaka yalan haberdir...
ispanya
ingiltire
italya
almanya
fransa
brezilya
arjantin

bunlar dünyanın en kaliteli ligleri değilmi??

e bunların hepsinin 20-21 takımlı ligleri var

oğuzhan55

Alıntı yapılan: "bluegreen55"ne alaka yalan haberdir...

Yalan haber olma ihtimalini kendim izlemesem bende verirdim.Ama bu haberin yer aldığı kanal sadece haber yayını yapan bir televizyon.Budan dolayı doğru olduğu düşüncesindeyim.Zaten FIFA'da ligde 21 takımınız olamaz demiyor olursa uluslararası müsabakalarda ülke olarak yer alamıyormuşuz.Gerçi o zamanda daha önce bu durumun yaşandığı ülkelerin nasıl uluslararası müsabakalrda yer aldığı sorusu akla gelecek ama anlaşılan teknik olarak bazı detaylar var işin içinde.Sonuçta zaten yasa meclisten geri dönmüş galiba.

bluegreen55

Şahin: "Siyasi popülizm.."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın küme düşen futbol takımlarıyla ilgili açıklamalarını siyasi popülizm olarak değerlendirdi..

10 Mayıs 2006,   12:32

Şahin, "Geçtiğimiz yıl, örneğin Bursaspor küme düşerken veya başka bir takım küme düşerken, bu tür öneriler getirmeyenlerin bu sene 'Samsunspor ve Diyarbakırspor küme düşmesin' demiş olmalarındaki mantığı anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü sadece Süper Lig'den düşmüyor ki. İkinci ve Üçüncü Lig'den de küme düşmeler var. Neden sadece 2 tane futbol takımının 'Birinci Lig'deki kümeden düşmesin' şeklindeki bir değerlendirmenin siyasi popülizim olduğunu düşüncesindeyim'' diye konuştu.

Bakan Mehmet Ali Şahin, ''Spordan Sorumlu Bakan olarak küme düşen tüm kulüplerimize tıpkı Bursaspor örneğinde olduğu gibi İkinci Lig (A) Grubu'nda önümüzdeki sezon daha iyi çalışarak, mücadele ederek, yeniden Birinci Lig'e dönecek performansları göstermelerini temenni ve tavsiye ediyorum. Aksi halde bakın ne olur. Eğer böyle bir karar alınırsa, önümüzdeki sene küme düşen futbol takımlarının bağlı bulunduğu ilin milletvekilleri, 'O kulüpler de küme düşmesin' diye aynı önerge ve kanun teklifleri ile gelir. Bir bakarsınız Birinci Lig 100 takımdan oluşan bir lig haline gelivermiş olur.'' dedi.

bluegreen55

arkadaşlarkimler tarafından yönetiliyoz şuna bakın..

chp  samsunun maruz kaldığı hataların ciddiyetini hiç anlatmadan kuru sıkı söylüyor diyarbakırı ön plana çıkarıyor..

sevgili akp de onlara inat aptal aptal konuşuyor.kardeşim bi araştır ne olmuş neler dönmüş  bir dinle birbirleriyle inatlaşmaktan başka bildikleri yok..
eminimki bu öneriyi akp verseydi bu seferde chp karşı çıkardı

tıpkı mehmet ali şahin haluk ulusoyun seçilememesi için çalışırken chp nin buna muhalefet yapması gibi

amaçları durumu düzeltmek değil durumu geçiştirmek..

anlaşılan o ki futbol yeşil sahada oynanmayacak..
bu devran böyle dönüp gidecek
bizde artık oyunu kuralına göre oynamalıyız..
2. ligden çok güçlü çıkıp
her kesin ağzının payını vermeliyiz..

tabi önce galip öztürk gibi güçlü birisi gelmesi lazım samsunsporun başına.

mafya diye söylentiler varmış..
inşallah öyledir ve alasıdır
ne yapalım düzen böyle..

oğuzhan55

Neden anlaması gerekenler bu durumu anlamazlar hala anlamıyorum.Samsunspor ayrıcalık istemiyor hakkını istiyor.Demekki bizden önce düşen takımların başına kasıtlı hakem hataları gelmemiş onlarda böyle bir girişimde bulunmamış.Neymiş eğer bu yasa çıkarsa süper ligde takım sayısı 100 olurmuş.Bir şey diyemiyorum çünkü dokunulmazlığınız var.Ama sizden zaten yasayı çıkarın diye direten bir Samsunspor yok.Sadece şunu anlayınki Samsunspor "bize torpil geçin" demiyor bunu lütfen açıklamalarınızda söyleyin.Eğer siz bu yasa teklifinden sonra hala bu ligde dönen dolapları araştırmazsanız bir gün bu lig gerçekten 100 takım olacak.

Forvetim

................... bu ucubeler kime sormuşda tasarı veriyorlar, Samsunspor taraftarının onuruyla kimse oynayamaz bunlar spor üzerinde siyaset yapan basit insanlar kafalarına göre güneydoğudan ve Samsundan oy avcılığı peşindeler. Samsunsporumu kirli emellerine alet etmesinler ama tam aksi oluyor ve oy kaybediyorlar farkında değiller, arı kovanına çomak sokuyorlar. zaten ortalık karıştırmaktan başka ne işe yararlar. kimse bu yaptıklarını onaylamadığı tasvip etmediği halde kumda oynayan çocuklar gibi kendi kendilerine bişeyşer yapıyorlar sonra da yüzlerine bulaştırıyorlar. Samsun halkının onurunu oyun yapmanın cevabını da alırlar elbet.

Forvetim

Paşa gibi düştük Koç gibi çıkarız, kimsenin merhametine ihtiyacımız yok, hele ki bunların...

Gurbetci Bülent

Ben böyle ligde kalmayi hassedemem, ben sampiyonluk görmek istiyorum bizim futbolcularin ellerinde kupasiyla sahamizda tur atmasini görmek istiyorum, sehirde arabalarla taraftarla sabahai kadar eglence cosku yasamak istiyorum.
Samsunspora torpil degil kupa yakisisr

KotuCocuk55

paşa gibi düştük,koç gibi çıkarız çok iyi demişssin ağzına sağlık....

oğuzhan55

Basından takip ettiğim kadarıyla ilk başlarda doğru bulduğum bu yasanın artık birilerinin reytinglerini yükseltmek için yaptıklarını düşünüyorum.Çünkü konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkilide bu yasanın hakem hatalarından dolayı gündeme geldiğini söylemedi.Eğer bu şekilde bu yasa resmen bize torpil geçecek şekilde çıkacaksa asla çıkmasın.Çünkü kimse bize yapılan hatalardan dolayı yasa çıkarıldığını bilmeyecek ve adeta "Samsunspor devlet desteğiyle ligde kaldı" imajı oluşacak.Ayrıca bu konuyu yüzeysel olarak geçen ve gerekli mercilerin dile getirmediği hakem hatalarını araştırmayan basın kuruluşlarınında artık bu şekilde Samsunspor'u haber yapmamalarının doğru olacağını düşünüyorum.Bir Allah'ın kuluda çıkıpta bu yasa neden çıkıyor diye araştırmaz mı?Hiç kurtuluş mücadelesi Samsun'da başladı diye düşen bir takım ligde bırakılır mı?Bunu sadece bu yönüyle anlatan herkese ne denir bilmemki.Ama konuyu araştırmayan basına "Samsunspor üzerinden haber yapma" diyebilirim.