Samsun'un umudu Dobi Hasan!

Başlatan sezgin, 27 April 2006, 18:19:36

« önceki - sonraki »

sezgin

yeniden Türk Futbolu'nun hizmetinde... Süper Lig'deki teknik
Fırtına Trabzonspor'un muhteşem golcüsü, adamlık kariyerine, 6 maçta yenilgi almadan başladı. Soruyoruz: Samsunspor kümede kalacak mı? Yine nokta vuruş yapıyor: Kesinlikle kalacak!  
Erdoğan Arıca'dan sonra altyapıdan geldi, Samsunspor'un başına geçti. 6 maçta 4 beraberlik, 2 galibiyet aldı ve hiç yenilmedi. Hedefi; Tanju Çolak'ı, Ertuğrul Sağlam'ı, Serkan Aykut'u, İlhan Mansız'ı, Tümer Metin'i Türk Futbolu'na armağan eden, ancak şimdilerde küme düşme hattında korkulu rüya gören Karadeniz ekibini kümede tutmak... Başarır mı, başaramaz mı bilinmez; fakat artık Türk Futbolu'nda Hasan Şengün, başka bir deyişle 'Dobi Hasan' diye bir teknik direktör daha var. Söz şimdi Trabzonspor'un unutulmaz santrforunda, Samsunspor'un çiçeği burnunda çalıştırıcısında:

"Geldiğimden bu yana tribünlerimiz doluyor. Seyircimiz her maç bizi alkışlıyor. 4 maç berabere kaldık, ama yönetim kurulumuz da hep arkamızda durdu. Demek ki, inancımız sürüyor. Özellikle Denizli'deki galibiyetimiz sonrasında artık herkes aynı şeyi söylüyor: Biz bu ligde kalacağız..."

"İç sahada aldığımız sonuçlar ortada... Nedendir bilinmez, ama bir stres söz konusu. Fakat benim oyunculara söylediğim tek bir şey var: Artık içi dışı kalmadı, her yerde kazanmak zorundayız. Ankaragücü maçını alarak şeytanın bacağını da kırdık."

'Kazan ya da kaybet ama alkışı hak et'
"Futbol anlayışım belli: Kazansan da kaybetsen de alkışlanmak... Bunun için yapılması gerekenler de belli: Mücadele edeceksin, bıkmadan usanmadan. Farklı mağlup bile olsan oyun disiplininden kopmayacaksın. Attığın her golün ne kadar önemli olduğunu bileceksin."
"Teknik adamlık kariyerime 3. Lig'de Erbaa'da başladım. Sonra Tokatspor, Terme, Çarşamba ve en nihayetinde de Samsunspor. Yaklaşık 9-10 yıldır buradayım. Erdoğan Arıca hoca gittikten sonra bu göreve getirildim. Uzun süredir teknik adamlık lisansına sahibim. Fakat bu yönetimin öncesinde bana PAF Takımı bile vermediler. Yıldızların başındaydım. Yılmadım, çalıştım, başardım. Bakın, Samsunspor Yıldız Takımı, bu yılın Türkiye Şampiyonu."

'Santrfor iyi oynamasın golünü atsın yeter!'
"Hücum hattında sıkıntım hem var hem de yok! Bu nasıl oluyor derseniz yanıtı basit. Türkiye'nin en iyi golcüsü Serkan Aykut bizde, ama 10 maç ceza aldı. Rafael var. İlk yarı muhteşemdi, ikinci yarı düştü. Ondan memnunum. Çünkü çok iyi niyetli, çalışkan, mücadeleci. Fakat futbolda bir gerçek var: Gol atmak sanattır..."
"Şimdi Celil, Rafael ve Caner ile oynuyoruz hücumda. Caner çok yetenekli. Fakat çok, çok daha iyi olmalı. Çünkü kapasitesi var. Hücum oyuncularıma hep aynı şeyi söylüyorum: Benim santrforum kötü oynayabilir, ama yapması gereken iş basit; Gol atacak... Yani benim için santrforun özeti şu: Kötü oyna, ama mutlaka gol at. Yoksa çalış çabala, gol atma. N'olacak, kaybedeceksin. Bu kadar basit."

'Hakemler hakkında konuşma hakkım yok!'
"Bana göre şu an için kümede kalma barajı 36... Fakat bu hafta sonu oynanacak maçların sonucuna göre her şey netlik kazanacak. Belki artı 1 daha gerekecek, belki eksi 1 de yetecek. Benim için üç final var ve ben 9 puanı da istiyorum."
"Hakemler hakkında çok konuşmak istemem. Ancak benden evvel Samsunspor'un kaybettiği maçlarda çok sık hakem hataları olduğu da bir gerçek. Benim dönemimde, Kayserispor maçında net bir penaltımız çalınmadı. Fakat hakemin kasıtlı olmadığını biliyorum. Bu piyasada daha çok yeni bir teknik adamım ve bu konuda çok daha fazla konuşma hakkını kendimde bulmuyorum."

'Takım, insan gibidir her organı çalışmalı'
"Yeni sezon için ne olur, bilemiyorum. Sonuçta bunun kararını Samsunspor Yönetimi verecek. Benim buraya getiriliş hedefim belli: Samsunspor kümede kalmalı. Ben bunu başarayım, gerisini düşünürüz. Bu konudaki inancım da tam. Çünkü bu göreve atandığım günden beri bu takımın oyun anlayışı, arzusu, inancı değişti."
"Kadromda iyi oyuncular var, ama herkes yedek kalabilir. Guaye, Rafael... İkisi de iyi adam, fakat Mehmet Polat ile Caner formda... Oynatmazsam onlara haksızlık etmiş olurum. Bir futbolcu formda değilse, Real Madrid'den bile alınmış olsa, kadroma giremez. Çünkü bir takım, bir insan gibidir. Her organı iyi çalışmalı ki, dengede durabilsin..."

'Kulübede oturacak yabancıyı ne yapayım?'
"Yabancı konusunda tutucu değilim. Ancak teknik adamın da futbolcunun da kalitelisi gelmeli. Öylesine bir yabancı hayranlığına karşıyım. Örnek alınacak her isme saygı duyarım. Doğru insan, doğru tercih şart. Gelecek adamın vizyonu, misyonu, karizması, giyimi kuşamı önemli. Kulübede oturacak yabancıyı ne yapayım? Bu konuda başka düşünceler de var. Mesela yöneticiler, yetenekli Türk futbolcu için istenen paradan şikayetçi. 2. Lig, 3. Lig kulüpleri de kendince haklı. Çünkü hepsi geçim derdinde. Bir yetenekli adam bulduklarında, iyi pazarlamaya çalışıyorlar. Herkes makul davranmalı, ortak bir noktada buluşmalı."
"Kasetten izlenip adam alınmasına karşıyım. Sonuçta karakteri nasıl, bunu da bilmelisiniz. Bana göre gelecek yabancılar 26-27 yaş sınırında olmalı. Ve kesinlikle yabancıda olmazsa olmaz bir koşul konulmalı: Nokta transfer... Gelsin, oynasın, kazandırsın..."

'Sonucun günahı da sevabı da hocanın'
"Altyapıda Sefa, Sercan, Turgut, Emre Balak, Samet gibi iyi gençlerimiz var. Ancak şartlar ortada, kümede kalmak için mücadele ediyoruz ve onları şimdilik kullanamıyoruz. Samsunspor'un 22-23 kişilik kadrosunda, en az 7-8 Samsunlu olmalı. Ekonomik açıdan bu şart. Üstelik bunu başardığımızda bu kent insanı da tribünlere koşacak. Sonuçta kendi futbolcuları sahada ter döküyor olacak."
"Futbol seyir zevki vermeli. Öyle bir takım yaratmalısınız ki, insanlar sonucu ikinci plana atabilmeli. Bakın Barcelona'ya... Doğru adamlar, doğru çalışma ve takım ruhu... Bakın Milan'a... Asla taviz verilmeyen bir oyun disiplini... Başarının altın anahtarı burada."
"Oyuncularıma söylüyorum: İşin sonuç kısmı sizi ilgilendirmez, o benim sorumluluğum... Kaybedersek, hesap verecek kişi benim. Siz, saha içindeki işinizi bilin: 90 dakika mücadele edeceksin, disiplinden taviz vermeyeceksin, galip de olsan mağlup da olsan benim dediğimi yapacaksın. Sonucun sevabı günahı teknik adamındır, futbolcunun değil."

'Dobi'nin sırrı!
"4-5 yaşımda ailemle birlikte Samsun'a yerleştik. O zamanlar böyle imkanlar yok ki... Mahalle arasındaki arsalarda top oynamaya çalışıyoruz. Tabii ki önce top bulmak şart! Ben küçücük bir tipim ve bu nedenle top bulma işine hep beni gönderirlerdi. Giderdim fıstıkçı Mehmet abiye; 'At dobi de oynayalım...' Şive bozuk elbette! Kızdırırdı beni; 'Ne yapacaksın dobi...' Gel zaman git zaman, adamız kaldı Dobi Hasan. Yiğit, namıyla anılır!"                                                                          
www.fanatik.com.tr

jean

kumede dussek bu hocayla cikariz takimi to^parladi isa surede erdoigan ari²ca olsa simdiye dusmustuk helal olsun hasan hocaya

kadir55ist

selam
tüm arkadaşların fanatik gazetesini arşivde saklamaları gerekli çok güzel bir sohbet olmuş
yüreğine sağlık hocam

oğuzhan55

Diğer bir topiçte yazdığım mesajı buraya daha uygun olduğunu düşünerek biraz ekleme yaparak aynen kopyalıyorum.

Hasan Şengün hocamız takımın başına geldi geleli bence takım daha bir başka oynuyor.İşte göründüğü gibi artık bunları konuşmak önemli değil ama Arıca'nın deneyimine güvenipte küme düşmektense bu şekilde devam etmek daha iyi oldu bence.Arıca'nın Samsun'da Denizli'ye bıraktığı puanlar ve bunu Denizli'de telafi edebilen ve Arıca kadar deneyimi olmadığı halde bugün hala bizi düşme hattında rakiplerimizle baş başa mücadele ettiren Hasan Şengün'e teşekkür etmek gerekir.Samsunsporumuz bugün bu şartlarda yardımcı hocayla kümede kalırsa inşallah kalacak işte o zaman birileri artık bunu dile getirmeli.Şampiyon takım falan değil sadece mücadelesiyle ligde kalan Samsunspor konuşulmalı.

Ayrıca Hasan Şengün'den önceki haftalarda görev yapan diğer iki teknik direktörde unutulmamalı ama Hasan hocamızın oldukça olumsuz şartlarda devraldığı takımı şu an itibariyle ligden koparmamış olmasıda göz ardı edilmemelidir.

bluegreen55

erdoğan arıca gittiğinde kim gelirse gelsin başarılıı olacak o yüzden bizden birisi gelsin tanju gelsin demiştim  başarılı olacağımız fikstürden belliydi zaten...

34 SS 1965

dobı hasan gercekten buyuk hoca olmaya aday 5 sene sonra bakmıssınız a mıllı takımın basıne gelmıs:)

dr_ahmet

sezgin kardeşim hakikaten çok güzel bir yazıyı getirmişsin hasan hocanın felsefesi çok hoşuma gitti ancak şu fırtına olayını bir editlersen tüm samsunlular rahatlayacak.
Trabruma ve rizeye bide sakaryaya tahammülüm yok...

ngonge

allah iyiliğinizi versin, adam gazetedeki yazıyı kopyalamış.

radikal-fma

bir dahaki sene muhakkak Hasan hocamızla Devam etmeliyiz

samsunspor-1965

bende okudum gazetede ve bize antrenör gerek olmadini daha fazla anladim Hasan Sengün samsunu bu sene ligde tutarsa seneye ilk 7 nin arasina girebilecegimize inaniyom

ali ihsan

Takıma gerekli olan hırsı aşıladı ve iyi motive etti Dobi Hasan.Ayrıca Arıcanın yapamadığını yapıp formsuz oyuncuları kulübeye çekti en önemlisi Rafaeli .Kadro istikrarını sağladı ve iki hafta kala ligde kalma umudumuzun devamını sağladı belki başka biri olsa başımızda şu an ikinci ligi garantilemiş olurduk.Takım puan kaybettiği zaman bile alkışlanıyorsa bence Dobi Hasan çok önemli katkı sağlamıştır.BENCE ARTIK SAMSUNSPORUN TEKNİK ADAM ARAMASINA GEREK YOKTUR HER NE OLURSA OLSUN.Çünkü bizi yarı yolda bırakanlardan artık bıktık.Samsunun öz çocuğu bu işi layıkıyla yapacaktır.TEŞEKKÜRLER HASAN HOCA ........

samsunlu_gencler

takımı oynatmayı ßiLior ruhuda war dussekte kaLsakta ßu takımın ßasında kaLmaLı doßi hasam

bengülü

mrb arkadaşlar süper ligimiz burda bitmiştir yönetim devam kararı aldı benim düşüncem acaba samsunspor dobi hasanla tamammı devammı diyecek acaba bence dobi hasan son maçta futbolcularını iyi motive edemedi hoca hatasından yenildiğimizi gördüm
keremin elleri ayakları stresten titredi neden maksiç oynatmadın adam soğukkanlı ve tercübeli bir kaleci neyse 2.ligde dobi hasanla devam edileceğini sanmıyorum 2.ligi bilen bir hocaya ihtiyacamız var

Vural temiz

Bir zamanlar Samsunspor'u bırakan Samsun'dan kaçan Erdoğan Arıca'yı takımın başına getirdi ... Ve Samsunspor Arıca'yla da yolların ayırdı.

Ve ikinci Ligde yine Erdoğan Arıca'yla devam :?:

berusa55

dobi kalmalı!istikrardan baska yolu yok!