Şükrü Esat Goran : Samsunspor kesinlikle düşmez

Başlatan MeL_55, 08 May 2009, 15:57:10

« önceki - sonraki »

MeL_55

AlıntıSamsunspor kesinlikle düşmez

Samsunspor´da 1986 88 yıllarında teknik direktörlük yapan Şükrü Esat Goran,yaşamını sürdürdüğü ülkesi Kosova´dan selam gönderdi. Samsun´u ve Samsunspor´u unutamadığını belirten ünlü hoca,Herkes rahat olsun. Samsunspor,küme düşecek takım değil" dedi.Kosova´nın Prizren kentinde yaşamını sürdüren, Samsunspor´da üç dönem Teknik Direktörlük yapan Şükrü Esat Goran TSYD Samsun Temsilcisi Avni Demir ile Prizren´de görüştü ve Samsun´a olan özlemini dile getirdi. Goran, birlikte çalıştığı o dönemin yönetici ve futbolcularına selam gönderirken,Rahat olun.Samsunspor küme düşmez" mesajını verdi.

BULNUDUĞU YERİ HAK ETMİYOR
Samsunspor´da 1986-88 yılları arasında Teknik Direktörlük yapan ve yaşamını Kosova´nın Prizren kentinde sürdüren Şükrü Esat Goran, TSYD Samsun Temsilcisi Avni Demir ile Prizren´de bir araya gelerek Samsun anılarını tazeledi. Görev yaptığı dönemdeki Samsunspor yöneticileriyle futbolcularını isim vererek soran Şükrü Esat Goran, Samsunspor´u takip ettiğini, bulunduğu yeri kesinlikle hak etmediğini belirtti ve "Samsunspor zor maçların takımı. Pazar günü Adanaspor´u yenerek ligde kalacaktır" dedi.

GERÇEK SAMSUNSPORLU OLDUM
Samsunspor Başkanı Hakkı Tomaç, o dönemin yöneticilerinden Mustafa Mutlu ve futbolcularından Emin Kar, Ercüment Coşkundere ile diğer yönetici ve futbolculara selam yollayan Şükrü Esat Goran, "Samsunspor´un bende apayrı bir yeri var. Yaşantım boyunca unutamayacağım anılar mevcut. Üç dönem Samsunspor´da Teknik Direktörlük yaptım. Ben ayrıldığım sezon unutulmaz acılara neden olan kaza yaşandı. Kazada benden sonra göreve gelen değerli hoca Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanır, Muzaffer Badaloğlu, Tomiç ve şoför Asım Özkan öldü. O acının dinmesi mümkün değil. Samsunsporlu yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar bana gösterdikleri büyük ilgi ile beni gerçek Samsunsporlu yaptılar. Televizyondan sürekli izliyorum. Samsunspor´un başarısıyla seviniyor, başarısızlığı ile de üzülüyorum. Fırsat bulduğum en yakın zamanda Samsun´u gideceğim ve hasret gidereceğim" dedi. Goran, şöyle devam etti:

COŞKUNDERE´YE ÖVGÜ
"Samsunspor´un yeri Süper Lig´dir. Samsunspor´un düştüğü bu ligde bu sezon kümede kalabilme mücadelesi vermesi gerçekten çok üzücü. Samsunspor Süper Lig´in flaş takımlarının korkulu rüyası olan bir takım. Hele hele yönetim sorunları yaşamasına doğrusu şaşmamak mümkün değil. Benim futbolcum Ercüment Coşkundere başarılı olabilecek bilgili, yetenekli bir çalıştırıcıdır. Ligin son maçını Adanaspor ile yapacak olan Samsunspor´a bir puan yeterli ama galip geleceğine inanıyorum. Samsunspor düşecek takım değildir."

KAMP İÇİN DAVET
TSYD Samsun Temsilcisi Avni Demir´in Prizren´e geldiğini bir Türk dostundan öğrendiğini ve kaldığı otele kadar giderek hasret giderdiğini belirten Şükrü Esat Goran, Kosova´da Samsunspor´un kamp yapabileceği uygun yerlerin bulunduğunu, gelmek istemeleri halinde gerekli yardımı yapmaktan onur duyacağını söyledi ve selam ve sevgilerini iletti.

YaşarDoğu

08 May 2009, 16:02:00 #1 Son düzenlenme: 08 May 2009, 17:43:09 slymnbsrn
AlıntıCOŞKUNDERE´YE ÖVGÜ

Benim futbolcum Ercüment Coşkundere başarılı olabilecek bilgili, yetenekli bir çalıştırıcıdır.

garanti

Baskent_Samsunspor

coşkunderereye göreve geldiğinde çok güvenmiştim bizi mahçup etti .....

yeteneği ? bilgisi ona kalsın 19 mayıs ünivde spor hocalığı yakışır bundan sonra

veis

hoca yaşlanmış baksanıza ercümenti övüyor

ramcQ_55

o yıllardaki büyük başarılar yakalamış takımın hocası
hala yaşıyomuş demek gelsede samsuna ercuya bi iki taktik verse belki yararlı olur

Akyol

hayrettin hoca kondisyoncuydu takım iyi savaşıyodu o gitti ercüment hoca taktikle birleştirdi iyi sayılabilecek neticeler alındı ama kondisyon bitince iş bitti  ;)

tunç güvenoðlu

08 May 2009, 22:54:44 #6 Son düzenlenme: 08 May 2009, 23:06:08 tunç güvenoðlu
esat goran hoca büyük ihtimalle samsunsporun 2.liğ de küme düşmeye oynadıgını aklının ucuna bile getirmemiştir...adamın dönemınde lıgde 4.olmus kupada fınal oynamıs basbakanlık kupası na cıkmıs bır takım var kafasında ...

mehmet yılmaz

Gazete haberindeki tarihler her daim olduğu gibi yine tam doğru değil. Samsunspor'u 1986-87 sezonunda Milograd Mitroviç çalıştırmıştır. Şükrü Esad Goran, Kosovalı bir Arnavut'tur ( o dönemde hepsi bizim için Yugoslavdı :) ) ve uzun yıllar Türkiye'de yaşadığı için Türkçeyi iyi konuşabilir.

Samsunspor'a gelişi 1987 yazında oldu. Yani Tanju'nun, Savaş'ın, Rıfat'ın, Orhan'ın gittiği sezon başında. Takım ilk 13 hafta oldukça kötü sonuçlar alıyordu. Ancak kasım ayında Şükrü Hoca'nın Samsunspor'u Galatasaray'ı rahmetli Mete'nin golüyle 1-0 yendi. Bu ilkti bizim için. Hoca Kosovalı olduğu için memleketlisi olan Burhaneddin ve Nasır Beadini kardeşler de koşa koşa gelmişlerdi sezon başında.

O takım sonra bir toparladı ki önüne geleni devirmeye başladı ve sezon başında küme düşer denilen Fatih, Yuvanovski ( A.Gücü'ne gidip geri geldi ), Zafer, Emin, Muzaffer, Burhaneddin, Ercüment, Nasır, Mete, Yücel, Namık, Uğur, Mustafa, Erol'lu o kadaro sezonu 4. sırada bitirirken Türkiye Kupasını ve Başbakanlık kupasını finalde kaybetmiştir.

Nuri Hocamız o sezon Goran Hocanın yardıcısıydı, ertesi sezon ise takımın başına geçecekti.

kaan

Evet bugünkü halk gazetesinde bende okudum bu yazıyı acaba demişmidir ey gidi samsunspor nerden nereye.

Keşke böyle olmasaydı olsun biz herşeye razıyız gün gelir döneriz elbet :(

celebi

kýrmýzýbeyaz55

Ercüment şehir klübünün bitişiğindeki apartmanda adını hatırlayamadım şimdi:) en üst katında otururdu (87/88/89) balkona çıksa diye beklerdik okulda:) Şimdi ne diyebilirim ki Ercüment'e...

tanju55

vay be samsunumuz neymis o zamanlar...
bide biz görsek yasasak o duygulari ölmeden...

neyse gün gelir döneriz elbet...

bizler inandik sizde inanin...