Arena Gazetesi'nden İsmail Uyanık Çağrısı

Başlatan mehmet yılmaz, 09 June 2007, 22:18:51

« önceki - sonraki »

cem and naz55

herşey çok güzel düşünülmüş ama iş işten geçiyor acil birşeyler yapılması gerekir eylem olarak icraat olarak

MeL_55

AlıntıHEDEF SAPTIRIYORLAR

Samsunspor'un eski başkanı İsmail Uyanık Arena Gazetesi'nde hakkında başlatılan kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arena Gazetesi'nin 'Büyük başkan takımın başına geri dön" çağrısı karşısında duygulandığını belirten İsmail Uyanık," Kalbim her zaman Samsunspor için çarpmakta. Böyle bir çağrı karşısında duygulanmamak elde değil. Ancak, ben bu defteri kapattım. Kulüpten ve şehirden ayrı kaldığım bir denemde hakkımda güzel şeyler düşünenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Gazetesi olarak kulüp başkanlığı ve Samsunlu işadamı Ayhan Bermek hakkındaki düşüncelerini aldığımız İsmail Uyanık, sorduğumuz sorulara dobra dobra yanıt verdi. İki yıldır hakkında söylenenleri Samsunspor'a zarar vermemek adına ciddiye almadığını, ancak, son yazılanlara da cevap vermeden geçemeyeceğini belirten Samsunspor'un efsane Başkanı İsmail Uyanık, şu açıklamayı yaptı;

KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANDI
Yaklaşık 10 yıl Samsunspor'un başkanlığını yaptım. Bu zaman içinde iyi ve kötü günlerimiz oldu. En iyi ve en kötü günlerimizde şehri maddi olarak bir katkısını görmedim. İlk yıllar kendi yağımızla kavruluyorduk. Ancak, son yıllar artan futbolcu maliyetleri ve gider özellikle anadolu kulüplerinin iflasın eşiğine getirdi. Caresiz kaldığımız dönemler oldu. Futbolculara para verebilmek ve onları takımda tutabilmek için kaynak arayışına girdik. Çaldığımız kapılar bir bir yüzümüze kapandı. Ama biz yılmadık ve şahsi borçlanarak gemiyi yüzdürmeye çalıştık. biz bunları yaparken bazılara maçlara bile gelmiyordu.

15 TRİLYON ZARAR

Bir dönem artık işi daha fazla yürütemeyeceğimizi anlayınca kulübü bıraktık. Büyükşeyir Beleriye Başkanımız Yusuf Ziya yılmaz görevi devir aldı. O dönemde takım kurtulur düşüncesi içindeydik. Ancak, yanıldık. Bilinçsiz yere 8 trilyon liralık vergi cezası, ardından Tümer ve İlhan'ın serbest kalışı. Şu anda yönetimde bulunan arkadaşlarımız var. İnanmayan sorabilir. Eğer o dönemde ilhan ve Tümer'e toplam 100 bin dolar verilmiş olsaydı, sözleşmeleri uzatılacaktı. Beşiktaş'a ellerini kollarını sallayarak gidemeyecekti. Şimdi bu iki olay Samsunspor'a en az 15 trilyon lirasına mal olmuştur. Bu duruma ben mi getirdim. Bazıları hedef şaşırmak istiyor, ama şaşırtamaz.

KİMSEYİ KANDIRMAYALIM
Kimse kimseyi kandırmasın, başarı ve başarısızlıklar ortadadır. Eğer başarılıysan çıkıp konuşma hakkın olur. Eğer başarısızsan susmasını da bileceksin. Hala borçlarla insanların kafaları karıştırılmaya çalışılıyor. Amaç, başarısızlıkları örtbas etmektir. Hani nerede verilen sözler. Bilmem ne devri bitti, artık herşey şeffaf diyenler nerede. Birileri çıkıpta, arkadaşlar ne yapıyorsunuz bizde yıllardır bu kulübün içindeydik, hemde en derin kısmına kadar. Hesabı kitabı, verileni alınanı çok iyi biliyoruz, durum bundan ibarettir, kimseyi kandırmayalım diyemiyor. Neden, nedeni ortada...Şıracılar, bozacılar birbirini ağırlar misali.

NE ÖDEMİŞLER
Aslında bu sözlerin muhatabı ben olamam, olmamda. Ancak dışardan gazel okumak çok kolay. İftira atıyorlar. ama İlahi adalet yerine geliyor. Yönetimler her sıkıştığında geçmişle ilgili enkaz edebiyatı yaparak, birilerine çamur atarak, burada kalacaklarsa buna sessiz kalamam. Bundan sonra hangi lisanda isterlerse o lisanda konuşacağım. 40 milyon YTL borç bıraktılar diyorlar, sonrada çıkıp borcumuz 20 milyon YTL diyorlar. Ben takımı 22 milyon YTL borç ile bıraktım. Bunun içinde futbolculara gelecekte ödenecek rakamlarda vardı. Hani nerede ödedikleri. Eğer para ödeselerdi şu anda Samsunspor'un borcu en fazla 10 milyon YTL olurdu. Halen Samsunspor'un borçlarını ödüyorum. Ödedikleri sadece futbolcu transerleri, onu da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Telafuz ettikleri rakamların gerçek olduğuna kendileri bile inanmıyorlar.

BERMEK'E HAKSIZLIK
Samsunspor'u adını hiç bir kötü şeye karıştırmadan, şerefsizce değil adam gibi yönettim. Yapılan suçlamaların bir tanesi doğru ise herşeyimi ortaya koyarım. Samsun ve Samsunspor sevdalısı Ayhan Bermek abimiz zamanında Samsunspor'a 1 milyon dolar borç vermişti. Ayhan Bermek samsunspor'a her dönem elinden gelen yardımı yapmıştı, eğer küstürülmeseydi, yine yapardı. Verdiği borcu şu anda yönetimde olanların hepsi biliyor. Başoğlun'ndan, Naci Pınar'a, Ercan İnce'ye kadar. Verdiği borç nedeniyle mahkemeye verilmesi ise vefasızlıktır. Ortada anlaşılamayan bir konu var herhalde, yine söylüyorum. Şu anda takımda yöneticilik yapan ardaşlarımızın hepsi Ayhan Bermek'in bu parayı borç olarak verdiğinin şahididir. Niye seslerini çıkarmıyorlar anlamıyorum.

ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım, Samsunspor'u bu duruma getiren 3 ana faktör vardır. Bunlardan birisi 8 trilyonluk vergi cezası, ikincisi Tümer ve İlhan'ın transferindeki beceriksizlik, üçüncüsü ise bu dönemde belediyenin inanılmaz maddi yardımı. Tüm bunlar Samsunspor'u borç anlamında bu hale getirdi. Vergi cezası yemeseydik, Tümer ve ilhanı iyi paraya satsaydık, belediyeden şimdiki gibi yardım alabilseydik, külübün kasasında şu anda para olurdu. Sonuç olarak iki sezondur, her başarısızlığın altında benim ismim zikrediliyor. Bunu söyleyenleri Allah'a havale ediyorum. Hala yalan konuşup, yalan söyleyip kendilerine yakışanı yapıyorlar. Allah'ın sopası yok ancak, nasıl ceza vereceğini de gayet iyi bilir.

Sadece Samsunspor

ismail uyanık sen geri dönmesende bu taraftar bu takım seni unutmaz efsane başkan İSMAİL UYANIK

ozkan17

Gercekdende oyle sen bu takımın basında olmasanda EFSANE BAŞKANIMIZSIN SEN BİZİM..

KotuCocuk55

Sevgili Dostlar,
Çok uzun zamandır yazmasamda düzenli olarak yazıları takip ediyorum,bilenler bilir aslında bu işlerle ne kadar ilgili oldugumu ama şu an bişeyler söylemek içimden gelmiyor çok fazla, sizin görüşlerinizi dinlemek değerlendirmek çok daha iyi şuan için.

Umarım herkesler iyidir.
Bence bağış kampanyası iyi olmuş,süresini biraz daha uzun tutarsanız bende katılabilirim,hatta süre uzadığında kanımca daha bir çok insan katılabilir.

Ben bu başlığı kaçırmışım gözden,dün gece yine forumu okurken farkettim.Ben açık açık söyluyorum kımsede benle tartışmasın lütfen.Ben İsmail Uyanık hayranıyım,çocuk taraftar genç taraftar olarak onla yaşadığım anılar,hatıralar sonucu saygımda sevgim de sonsuz ve kurtuluşu yine onda görelerdenim.

Dün gece haberleri okuyup bunalmışken,bu başlığı gördüm saat 11 di ama kararttım gozumu kusura bakmayın bu saatte rahatsız ediorum diyerek girdim söze İsmail Uyanık'ın geri dönmesi yönünde kendisiyle bir mesaj trafiğine başladık.

Bu durumumuza çok üzüldüğümüzü,trabzonlulara kızıp bizi bıraktıgını,yıne onlara kızıp geri donmediğini ama üzüntüyü biz onu en çok sevenlere çektirdiğini,söyledim.Geri dönmek niye bu kadar zor,engel ne die sordum? Sana nerdeyse tapan samsunspor sevdalıları ağzından çıkacak ıkı kelımeye bakıyor,don artık buyuk başkan dedim.

Kısa ve oz başkan bir bilsen nasıl üzüldüğümü dedi...

Gece geç saat saat oldugu için bende daha fazla rahatsız etmim dedim.

Bir ismail uyanık kampanyası,fenerlilerin aziz yıldırım için yağtıgı gibi yapılırsa buyuk başkan bize daha fazla direnemeyecektir.

Herkese saygılar

Bu arada Gelde İsmail Uyanık'a hayran olma.Dünya üzerinde hangi profesyonel kulubun EFSANE başkanı gece saat 11.00 da taraftarıyla  mesajlasır....Bunu bi düşünün...

körfez55

evet bende büyük başkana msj attım.biraz daha ısrar edersek samsunspor aşığı sayın ismail başkan dönecektirr....