Samsunsporumuzun durumu ve Celil´in aciklamalari

Başlatan Amsterdamli, 31 August 2006, 13:56:59

« önceki - sonraki »

Amsterdamli

2.Lig´e bu sezon sampiyonluk parolasi ile basladik ve sadece sampiyonluk degil 25. haftada tur atiyorduk. Baska bir deyis ile ligin bitimine 9 hafta kala lig 3.sune 27 puan fark atmis oluyorduk!

Boyle iddiali aciklamalar yapmak icin birseylere cok guvenmen gerekir cunku bence bu hedef yakalanacak  bir hedef degildir. Ben yine mutevazi davranip ligden cikma diyorum yoksa Sampiyonluk dersen bu farki 3.ye degil 2.ye atman gerekir.

Yurtdisinda oldugum icin malesef maclarimizi izleme imkanina fazla sahip degilim. Gectigimiz Kocaeli macina baktim ve utandim. 2. ligde benim Samsunsporum boyle top oynuyorsa birseyler cok kotu gidiyor demektir. Hayatimda boyle rezalet mac segretmedim. Bu duyguyu gecen sezon Saban Yildirim basimizdayken Fener deplasmanindaki mactada hisetmistim. Ozamanlar cok kotu oldugumuz halde Saban Yildirim bizi avutuyordu iyi oynuyoruz diye. Simdide aynisini ama dahada kotu bir durumda Hasan Sengun yapti.

Takimimizdan olayli bir sekilde ayrilan ve yaptiginin dogru olup olmadigi konusunda taraftarlarimizin gorus ayriligi yasadigi Celil zaman zaman bazi aciklamalarda bulunudu.

Ilkini gecen lig bittiginde yapti ve bu yoneticilerle bu is yurumez dusmemiz cok dogal onlar varsa ben yokum dedi. Bu carpici roportajin ardindan Hasan Sengun Celil bu aciklamalari yapmamaliydi dedi. Bana gore yapsin, biz taraftarlarinda kulupte ne olup bittiginden haberi olmalidir diye dusunuyorum.

Ardindan Celil spor 55´e katildi ve ordada bir takim aciklamalar yapti ve hakkinin yendigini,bu takima gelen onca yabanci kadar deger gormedigini soyledi. Biz oynuyoruz onlar paralarini alip gidiyorlar dedi. O gelen yabancilar profesyonel ise ve paralarini aliyorsa Celilde profesyonel ve oda almalidir. Samsunlu veya Samsunsporlu olmasi bunu degistirmez. Herkez hak ettigi parayi alacak.

Gunler gecti Celil yonetim ile bir turlu anlasamadi ve bu sefer Hasan Sengunun katildigi Spor 55 programina telefon ile baglandi. Bu programda Hasan Sengun iddiali aciklamalara baslamisti bile ve 25. hafta biz sampiyonlugumuzu ilan ederiz diyordu. Celil bu programada kendisi hakkinda elestiri yapildigi icin telefonla baglandi ve yumdu gozunu acti agzini. Tabi Hasan Sengun pek memnun gorunmuyordu Celil´in tavrindan ve sen yarin kulube gel biz anlasiriz sen hic merak etme dedi.

Sonraki gunler basinda Celilin anlasmaya yanasmadigi yazildi ve Mazhar Basoglu biz Celile iyi bir teklif sunduk ama kabul etmek istemiyor dedi. Teklifler nekadar iyi nekadar kotu biz bilemiyoruz ama Celil teklifi begenmedigi icinmi yoksa daha oncede dedigi gibi bu yonetim varsa ben yokum aciklamasinin arkasinda durdugu icinmi kulubumuzden ayrildi o bir soru isaretidir. Bu olaylarin ardindan Malatyaspora gitmesi hepimizi sasirtmisti. Cunku biz Celil´i Superligin kalitelileri arasinda gorurken o Samsunsporda degilde baska bir takimda bir alt ligde bile oynamayi tercih etti. Malatyaspor maddi anlamda Celile en iyi teklifi yapmis olabilir yada Celil okadar sinirlendiki Malatyaya inat olsun diye gitti. Bunlar bilinmez ve fazlada tartismak istemiyorum cunku konunun disina cikiyor.

Ligler basladi, Samsunsporumuz rezalet bir performans sergiledi ve akabinde teknik direktor gorevinden ayrildi. Ayni anda Celil Malatyadan ayriliyor diye haberler cikti. Celil Samsunsporlulugun getirdigi duygusalliktan olsa gerek yine cok carpici aciklamalar yapti.

Spor 55e baglanan Celil Hasan Sengun gitti simdi geriye 3 kisi kaldi dedi. Bu kisilerinde Samsunspordan ayrildigi taktirde kulubumuzun duzluge cikacagini soyledi. Simdi Celilin bazilari ile kisisel sorunumu var bilemiyorum ama taraftarlarin cogunluguda kulupte bazi kisileri gormekten hosnut degil, zaten durumumuzda ortada. Celil soylediklerinden pisman olup ozur dilemis olsada bu aciklamalar yapildi ve ben siz taraftarlara soruyorum.

Bu 3 kisi kim olabilir? Ben 1. sahis ile baslamak istiyorum. Bana gore Engin Uzun. Kendisi hem Trabzonspor kongre uyesi ustelik Celil disinda Ercan Kologluda bu kisiyi gerekce gostererek gorevinden istifa etti.

Sizlerden kulubumuz ve konu hakkinda yorumlarinizi bekliyorum sevgili Samsunsporlular.

Tribün_ali

birincisi başkan mahsar başoglu ikincisi engin uzun üçünçüsünü bilemiyorum bunlar hep hikaye ne şampiyonlugu ilk 6 ya kalsak iyi büyük nbaşarı brncer

timofte

Sevgili Amsterdamlı, önemli bir konuya parmak basmışsın.

Samsunspor kötü sonuçlar almak bir yana gerçekten çok berbat bir oyun oynuyor ve bugün baktığımızda; ilerisi için hiçbir ümit vermiyor. Takımı hiç bu kadar kötü durumlarda görmemiştik. Şaban Hoca'nın sistemini beğenmezken, bugün tamamen sistemsiz bir futbol izler hale geldik.

Sahadaki futbolun haricinde de Samsunspor taraftarının duygularını anlamaktan çok uzak, ve onlarla bütünleşmek gibi bir derdi hiç olmayan yöneticilerle karşı karşıyayız. Taraftara çektirdikleri sıkıntılardan dolayı mahçup olmak bir yana; başarısızlıkları, olumsuzlukları taraftara bağlamak gibi bir kolaycılığı tercih edebiliyorlar. Özeleştiri yapmak yerine hep başkalarını suçlamak, kendilerine Adnan Ölmez'den geçen bir hastalık olsa gerek.

Celil'in Malatyaspor'a gitmesi ile hayal kırıklığına uğramayanımız herhalde yoktur. Ama üzüntümüz gidişinden çok gittiği takımla ilgiliydi. Yoksa kongre öncesinde Celil'in "bu yönetim varsa ben yokum" dediğini dün gibi hatırlıyoruz. Sözünün eri gibi davrandı ve bu yöneticilerle çalışmadı, mevcut yöneticilerin de onu takımda tutmaya çalışmadıklarını tahmin etmek zor değil. Neticede biz taraftarlar için en önemli ölçü Samsunsporluluk olduğuna göre, ben Celil'in Samsunsporluluğundan tereddüt etmiyorum. Buna karşılık; onca eleştiriye rağmen Trabzonspor üyeliğinden istifa etmeyen Samsunspor yöneticilerinin varlığını hepimiz biliyoruz.

Camiadaki inançsızlığın temelinde de Samsunsporluluğa önem verilmeyişinin yattığı kanaatindeyim.
Bu kulüpten Samsunsporlular büyük ölçüde TASFİYE EDİLMİŞTİR.

Yine de takımın adı Samsunspor, renklerimiz de Kırmızı - Beyaz. Kadromuzda Serkan gibi bir büyük golcü, Adnan gibi bir yıldız, başarıya susamış yeni transferler var. İyi bir teknik adam, ve yöneticilerin "soğuk yüzlerine" rağmen taraftarın vereceği destekle bize yakışanı yapma şansımız hala var.
Yeter ki üzerimizde şu ölü toprağını bir atalım!

mehmet yılmaz

O üç kişi kimdir, nedir hiç bilmiyorum. Tahimn edilebilecek isimler de var elbette... Ama buradaki esas sorun Samsunspor'un bir nevi devşirme sistemiyle yönetilmesi; Samsunspor hadisesine sosyal kulüp penceresinden bakılmasıdır...

Samsunspor bugün Samsun'un en büyük markasıdır! Bu marka onun değerini bilenler tarafından yüceltilir. Ancak Samsunspor taraftarının belki de Türkiye'nin hiç bir ywerinde olmayan talihsiz bir özelliği var; Samsunspor'u tutanlar -Samsun için konuşuyorum genelde gelir seviyesi belli bir standartın altında olan insanlar. Dolayısıyla profesyonel takımlarda yöneticilik yapamanın şartlarından birisi olan maddi kuvvet bizde pek yok! Bu durumda ortalık ikinci takımlilara, sporu sevdiği için yöneticilik yapanlara, iki lafı doğru dürüst bir araya getiremeyenlere kalabiliyor.

Basit bir misal; yeni forma reklamımız kaçımızın dikkatini çekti? Yeşilyurt Holdingin reklamı. Kulübe maddi bir getiri sağladığı için eyvallah; sağolsunlar... Ama bir bakın kırmızı-beyaz formanın üzerindeki reklam yazısı ne renk? Yeşil-siyah! Ne alakası var peki? Üstelik siyah zemin üzerine yeşil harfler okunmasını da engelliyor. O halde beyaz formanın üzerinde kırmızı, kırmızı formanın üzerinde beyaz renklerle yazılsa olmaz mıydı? Bunlar ayrıntı değil mi? Ama bütünü ayrıntılar oluşturur...

Bakın Menteşoğlu dönemideki formalarımıza... İstanbul takımları sofra bezi büyüklüğünde beyaz zemin banka reklamları kullanırken bizim reklamlarımız formaya ve renklerimize uyumuluydu...

Samsunspor bizim hem ayrıntımız hem bütünümüz; Samsunspor bizim sevgilimiz...

Bu aşkta görücü usülüne izin verilmemeli; seviyoruz çünkü!..

Amsterdamli

Alıntı yapılan: "samsuni"Basit bir misal; yeni forma reklamımız kaçımızın dikkatini çekti? Yeşilyurt Holdingin reklamı. Kulübe maddi bir getiri sağladığı için eyvallah; sağolsunlar... Ama bir bakın kırmızı-beyaz formanın üzerindeki reklam yazısı ne renk? Yeşil-siyah! Ne alakası var peki? Üstelik siyah zemin üzerine yeşil harfler okunmasını da engelliyor. O halde beyaz formanın üzerinde kırmızı, kırmızı formanın üzerinde beyaz renklerle yazılsa olmaz mıydı? Bunlar ayrıntı değil mi? Ama bütünü ayrıntılar oluşturur

Cok guzel bir konuya degindin sevgili Samsuni. O reklami formanin ustunde gorunce aninda yadirgadim, cunku formanin asaletini yerle bir etmisti. Gerci ben son seneler pek formalarimizida begenmiyorum o ayri bir konu ama yesil siyah estetik bakimindan asla o formanin ustunde yer almamalidir.

Zaten orada Yesilyurt yazisini okumaya calisanakadar kesin bi yarim saat gecmistir.

Onemsiz gibi gorunen bir konu dedigin gibi aslinda cok onemlidir.

ngonge

yeşilyurt yazısını bir kenara bırakın, hadi onu anlayacak basirette kimse yok diyelim, peki koskoca takımın internet sayfasına bakın sanki 10 yıl önce kapanmış bir kulubun sayfası.

hakikaten bu kulüpte çalışan kimler çok merak ediyorum? artık herşeyin reklam, vizyon ve pazarlama olduğu günümüzde samsunsporla ilgili ne düzgün bir forma, ne forma satan bir dükkan, ne düzgün bir internet sayfası. hiçbir şey yok... transfer desen ordan burdan gelen menejerlerin getirdiği futbolcular alınıyor. onun için hiçbir araştırma bir ekip yok. sonra da yıllardır transferde neden zarar ediyoruz? bakın gençlerbirliği, gaziantep e ? hep takımlarını sırtlayanlar başarılı yabancıları oldu. yabancı transferinde biz de neredeyse onlar kadar para harcadık ama kaç kişi sayabiliriz düzgün olarak forma giyebilen?

arkadaşlar bunlar biriken şeyler. acı bir gerçek var ki samsunspor geçmişte kalmış bir orta ölçekli işletme mantığı ile, adete veresiye defterleri ile yönetiliyor. profesyonelleşme 0. işte bugün geldiğimiz nokta.

veis

jean

bence takim icinde bazi sorunlar var kimileri kimilerini istemiyor sanirim ama takima zararlari fazla boyle gitmez biran once toparlanmamiz lazim

veis

suç celildeydi gitmeyecek savaşacakdı ama o kaçtı

cagdasahmet

ah beeee varya ilerde cok param olursa Samsunspor'a baskan olacagim....

veis

arkadaşlar artık celili veya başkanı nutma zamanı lig başladı durumumuz kötü bunun için artık top futbolcular ve bizde biran önce takım ayaga kalkmalı ve şova başlamamalı.elazıg başlangıç olur umarım.

mehmet yılmaz

Alıntı yapılan: "ngonge"yeşilyurt yazısını bir kenara bırakın, hadi onu anlayacak basirette kimse yok diyelim, peki koskoca takımın internet sayfasına bakın sanki 10 yıl önce kapanmış bir kulubun sayfası.

hakikaten bu kulüpte çalışan kimler çok merak ediyorum? artık herşeyin reklam, vizyon ve pazarlama olduğu günümüzde samsunsporla ilgili ne düzgün bir forma, ne forma satan bir dükkan, ne düzgün bir internet sayfası. hiçbir şey yok...

aslında uzun süredir düşünüyordum samsunspor resmi niternet sayfasıyla ilgili bir tpic açsam mı diye ama buradan da devam edebiliriz... Aradan kaç gün geçti halen Fortis T.K. maçı hazırlıkları yazısı var; Arsin maçı oynandı; yeni hoca geldi; yeni kura çekildi vs. vs. Ama biz Samsunsporla ilgili haberleri sağdan soldan öğrenmeye çalışıyoruz. Bu kulüp kendi internet sayfasında kendi taze haberlerini bile geçemiyorsa medyaya kızmak niye?

söylenecek çok şey var ya neyse...

Yazık va hayf!..

Amsterdamli

Ismail Uyanik zamaninda Halk Gazetesinin haberlerini resmi sitede harfi harfine okuyorduk. Adnan Olmez doneminden beri Haber Gazetesindeki haberler bire bir resmi siteye ekleniyor. Haberlerde hep kisa kisa tad tuz vermiyor okumasan daha iyi.

Halen Basketbol linki duruyor, amator kulubun sitesine benziyor diyecegim ama ozaman amator kuluplere haksizlik yapmis olurum.

Trilyonlarin dondugu bir ortamda taraftarlarina hizmet sunmak icin 2/3 kisinin eline maas verip su siteyi adam ettiremiyorlar.

O yoneticilerin sirketleri yokmu, birde girin kendi sirketlerinin web sitelerine bir bakin bakalim nasilmis.

Samsunsporun resmi sitesinede bir katkida bulunamiyormusunuz??

yusuf celebi

Değerli Samsunspor taraftarları,gündemde Celil'in olduğunu görüyorum.
Celil gerçekten önemli bir oyuncu bunu herkes kabul ediyor sanırım.Malatya'ya gitmesi bazı taraftarlarımızı üzmüş durumda bu olaya yüzeysel baktığımızda hak vermemek mümkün değil ama Celil'i iyi tanıyanlar onada hak veriyor.

Samsunsun çocuğu diye gereken değeri verdiğimiz söylenemez dolayısıyla kulup içinde olanları tam bilmeden ona haksızlık etmemek gerekir.
Paragöz olduğu konusundaki eleştirilere katılmıyorum o her zaman değer görmek istedi aldığı paranın karşılığını veren ender futbolculardan bir tanesi.

Ben her zaman şunu söylerim Celil karekterinde ve kalitesinde dört oyuncumuz olsun süper ligde şampiyonluğa oynarız diyorum.

Celil malatya'da yine döktürüyor o sağlam karekterli bir oyuncu ve aldığı bir trilyon paranın hakkını verir.

Önümüzdeki sezonlarda geri dönmesi imkansız değil Celil en az iki sezon daha rahatlıkla futbol oynar.

Her şey bir tarafa bizler artık yeni Celil'ler yetiştirmek için altyapıya önem vermeliyiz.