Adnan Ölmez'in basın açıklaması

Başlatan bengülü, 28 February 2006, 23:48:38

« önceki - sonraki »

bengülü

Samsunspor'da yaşanan olayların sorumlusunun bir kişi olarak gösterilmesinin yanlış olacağını belirten Başkan Ölmez, "Samsunspor'un özel durumunu kimse gözardı etmesin. Bizler göreve geldiğimizden bu yana elimizden geleni yaptık. Borçların ödenmesinin dışında, hocanın direktifleri doğrultusunda imkanlar ölçüsünde ikinci yarıda transferler yaptık. İlk 6 takımın dışında herkes düşme hattında. Başarısızlığı hocanın üzerine yüklemek Samsunspor'a katkı sağlamaz. Katkı yapmak istiyorsak mevcut sistem içerisinde takımı sahiplenmek gerekli. Tabi takımda eksiklikler var" diye konuştu.

"Biz batık bir şirket devraldık, bize haksızlık yapılmamalıdır" diyen Ölmez, "Göreve geldiğimiz günden bu yana ben ve yönetim kurulu üyeleri işlerini dahi aksatarak Samsunspor'un yeniden kalkınması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Büyük bir özveri gösterdik. Tüm bunlar yapılırken, Samsun halkı maddi anlamda destek vermiyorsa hiç olmazsa manevi anlamda destek verilmelidir. Biz şu an ligde kalma mücadelesi veriyoruz. Samsunspor'un eski durumu hiç unutulmamalıdır. Herkes vefa örneği göstermelidir. Biz ateşten gömlek giydik. Samsunspor'un ligden düşmesi halinde bunun sorumluluğunun ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Olumsuzluklar nedeniyle iç sahada gerekli başarının gösterilemediğini dile getiren Ölmez, "Biz iç saha avantajını kullanamıyoruz. 15 puan dışarıda, 5 puan içeride almışız. Zaten iç sahada oynadığımız maçlardan kar bile edemiyoruz. Stat işletme giderleri ve kötü tezahüratlar nedeniyle ödediğimiz ceza giderleri gelirlerimizin hepsini götürüyor. Bana mecazi anlamda teklif bile yapıldı. İç saha maçlarımızı dışarıda oynasak daha karlı oluruz diye. Samsunspor bunu hak etmiyor. Maçlarda yüzde 10'luk iç saha avantajını bile kullanamıyoruz. Tepkisiz toplum gelişmemiş toplumdur, ama tepkinin de bir ölçüsü olmalıdır" diye konuştu.

Tribünde bayan taraftarları görmek istediklerini ifade eden Başkan Ölmez, "Küfrün önlenmesi ve katılımın daha da sağlanması için bayanları stada bekliyoruz. Ben taahhüt ediyorum. Bundan sonra iç sahada oynayacağımız tüm maçlara gelecek bayanların biletlerini karşılayacağım. Artık tribünlerde bayanları görmek istiyoruz. Ayrıca, yaşadığımız bir sorun da hakem hataları. Ben bu zamana kadar kimsenin hakkını yemedim, kimsenin hakkını da yedirtmem. Son haftalarda hakem katliamları yaşadık. Kerem'in kırmıza kart görmesinin ardından Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, ceza geri çekildi. Artık yapılan hatalar olduğu gibi kalmayacak. Liglerde de istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Bir çok şeyin düzeltilmesi gerekli ama ilk önce biz ligdeki durumumuzu düzeltmemiz gerekli" dedi. Samsunspor'un ekonomik durumuna da değinen Adnan Ölmez, 35 milyon YTL borç ile aldıkları Samsunspor'un borcunu 20 milyon YTL'e indirdikleri, borçların ise yeniden yapılandırıldığını, futbolcuların parasının ve çalışanların parasının ödendiğini sözlerine ekledi.KAYNAK: AJANSSPOR

jean

vallahi baskana suc bulmak yanlis olur elinden geleni yapiyor takimin toparlanmasi lazim

timofte

Ajansspor'a yansımış olan bu açıklama bir basın açıklaması değil dün gece yerel kanal S'de spor 55'e konuk olan başkan Ölmez'in söylediklerinin bir bölümüdür. Ancak büyük ölçüde basın toplantısının bir tekrarı oldu. Basın toplantısındaki gibi "batık şirket devraldık, bizim kulübün durumu özel, protestolar haksız, arıca ile devam" mesajları verildi...

Artık daha pozitif mesajlar verilmeliyken bir grup insanı dışlayıcı sözler söylemenin mantığını ben çözemedim. neredeyse öbür hafta gelecek ama bir noktada takılıp kalındı. Bir kavga gürültü havası hiç eksik olmuyor. Zaten üzgün ve gergin olan taraftarı da birbirine düşürecek mesajlar veriliyor. "Neden diğer taraftarlar tepki gösterenlere engel olmadı, neden polis tepkilere geç müdahale etti" gibi söylemler dahi kullanılması, tansiyonu yükseliryor.
Hakem hatalarına yönetim bazında ses getiren bir tepki verilmezken bu tür konularda takılıp kalmanın mantığı yoktur. Diyelim ki taraftar bir yanlış yaptı, o zaman neden yanlışa yanlışla cevap veriliyor, yanlışa devam ediliyor ki? Tarafsız sahada maç oynamaktan bahsedecek kadar ortamı germek neyin nesidir?? Bir kulüp başkanına düşen birleştirici, toparlayıcı olmaktır eğer kendisi bunun farkında değilse, deneyimli yöneticilerin olayı böyle kişiselleştirip lastik gibi germemek gerektiğini ortaya koyması gerekir.

Onun dışında bu her yenilgiden sonra "batık şirket, özel durum" gibi söylemler bir alışkanlık haline geldi. Sonuçta bu koltukta oturuyorlar yönetimi desteklemek durumundayız ama yanlışa da yanlış demek durumundayız. Bazıları da kulübü bu şartlarda hiç kimse almazken bu yönetim aldı diyor. Balık hafızalılık burada ortaya çıkıyor. Galip Öztürk'ün başkan adaylığını açıkladığı, ancak belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile hükümete bağlı bürokratların destek vermemesi üzerine adaylığını geri çektiği ne çabuk unutuluyor?

Şu ortamda yönetim gitsin demiyorum şahsım adına hiçbir zaman da böyle bir slogan atmadım. Ama olup bitenleri de çarpıtmanın, başarısızlığa kılıf aramanın bir anlamı yok. Herkes sorumluluğunu bilmeli ve sorunları daha da kökleştirmemelidir. Yönetenler eleştirilmeyi de kaldırmayı göze alarak bu işe girişirler. Bunu ortaya koymak gerekir. Artık bu tür tartışmalardan bir an önce sıyrılmalı ve aynı anda ağlayıp aynı anda gülmeliyiz. Aksi halde başarı hayal olur. Eğer ortamı yumuşatan, camiaya güven veren söylemler gündeme hakim olur ve bütünleşme sağlanırsa morallerin düzelmesi başarının gelmesi kolaylaşacaktır. Biz bu potansiyele sahibiz.

Allah sonumuzu hayırlı etsin.

azadbeg

Samsunspor denince samsun futbolcularının dışında tek isim gelir aklıma: İSMAİL UYANIK...
Bu ismin türk futbol kamuoyunda zihinlerden silinmesi için yeni başkanların daha bir fırın ekmek yemesi gerekecek...

piyanist

Nedemek Kardeşim Biz Batık Şirket Devaldık.Geç Bunları.Y.Ziya Yılmaz Zamanında Tribünleri Fenerbahçeye Sattı.Biz O Zamanda Tepkimizi Gösterdik.Bunlar İstiyor ki Biz Burayı İstediğimiz Gibi Yönetiriz Kimse Bize Sesini Çıkartamaz.Sayın Ölmez Orası Babanızın Şirketi Değildir.İstediğiniz Gibi Yönetemessiniz.Bu Takım Samsun Halkının Ve Taraftarındır.Ortada Bir Yanlış Varsa Bunu Göstermekle O Taraftar Grubuna İsyancı v.b.Gözüyle Bakarsanız Bir Yere Gidemeyiz.Manisa Maçında Bir Hakemin Gol Atmadığı Kaldı.Sesinizi Çıkartmadınız.Şimdi Kalkmış Bir Grup Taraftar Diyorsunuz.O Bir Grup Taraftar Samsunsporu Canı Pahasına koruyacak İnsanlardır.O Bir Grup Taraftar O Kadar Haksızlığa Karşı Yine Takımını SATMAMIŞTIR ve SATMAYACAKTIR.O KAdar İlginçtir Ki Zamanın Yöneticileri Bu Taraftarın üzerine Polis Yürütmüştür,Kendi Taraftarını Dövdürtmüştür.Stadda Gizli Kameralarla İzlenmiştir.Evlerine Kadar Takip Edilmiştir.Ama Yinede SAMSUNSPOR SEVDASINDAN VAZGEÇMEMİŞTİR.

Siz İstiyorsunuzki Bura Şirket Ben Buranın Patronuyum İstediğim Gibi Yönetirim.Bu Arada Bizleride İşçi Olarak Görüyorsunuz Heralde.AMa Yanıldınız.Bura Şirket Değildir.Bizler SAMSUNSPOR SEVDALISI Olduğuımuz İçin Tribünlerdeyiz Araba,Manita,Şan,Şöhret,Nam İçin Orlarda Değiliz.Biz Samsunsporu Gönülden Sevdik.Yarın Siz Gidersiniz Başkası Gelir Samsunsporun S sini Azınıza Bile Almassınız.Ama Bu Taraftar O Kadar Baskılara Karşı Takıma Desteğini Vermekten Hiç Bir Zaman Kaçınmamıştır.

Ben Şunu Seziyorum Dikkatler Başka Bir Yere Toplanmak İsteniyor.Bu Dikkatler Başka Bir Yere Toplanırken Kim Bilir Ortada Ne Türlü Dümenler Dönecek.Bu Güne Kadar Bu Forumda Ne Erdoğan Arıca Hakkında Yorum Yaptım,Nede Futbolcular Hakkında.Ama Bu Bardağı Taşıran Son Damlaydı.

Bizler Ankaraspor Maçı Sonrası Evlerimize Döçnemedik.Çoğumuz Eşinin Kalbini Bazılarımız Çocuğunun Kalplerini Bazılarımız İse En Yakın Arkadaşlarını Kırdı.Ben O Maçtan Sonra Hastanelik Oldum.Sinir Sistemim Alt-Üst Oldu.Bazıları Gibi Eğlence Mekanlarına Gitmedik.(Siz Benden Daha İyi Bilirsiniz.)

Saygılarımla...

KotuCocuk55

AlıntıBizler Ankaraspor Maçı Sonrası Evlerimize Döçnemedik.Çoğumuz Eşinin Kalbini Bazılarımız Çocuğunun Kalplerini Bazılarımız İse En Yakın Arkadaşlarını Kırdı.Ben O Maçtan Sonra Hastanelik Oldum.Sinir Sistemim Alt-Üst Oldu.Bazıları Gibi Eğlence Mekanlarına Gitmedik.(Siz Benden Daha İyi Bilirsiniz.)

NEDEN? sehir dısındayız ya kaçırdığımız bişe mi oldu???????

yönetici

Yükselen gerilimle ilgili olarak siyah ya da beyaz demeyen, grinin de olduğunu hatırlatan
bir yazı..

Alıntı yapılan: "Yazar Gültekin Kullukçu"Herkesin malumu,futbolun olmazsa olmaz koşullarından biri taraftardır.Tribünlerin boş olduğu bir maçı seyretmek,şekeri unutulmuş tatlı yemek gibidir.Zaten futbol bir ürünse,alcısı da seyircidir.Futbol endüstrisinde bütün kurallar ve atılımlar müşteri memnuniyeti üzerinedir.Ancak bu durum müşteriye her türlü arsızlığı yapma hakkı vermez.Hafta sonu liglerimizde yaşananlar bu gerçeği bir kez daha hatırlattı.

Şimdi diyeceksiniz ki,iyi de; "Bunlardan bize ne? "İşte anlatmak istediğimiz bu...Samsun seyircisi ve taraftarı futbolun bu karanlık yüzünü hiçbir zaman benimsememiştir.Her zaman olaylara duyarlılık gösterip yanındakini kontrol etmiş,adam gibi tribünde yerini alıp maç seyretmesini bilmiştir.Küfür,çirkin tezahürat ve pankartlı eylemler yerine "tribüne sırt dönme,ıslıklı ve alkışlı Protestolar" Samsun Spor taraftarı için ne ilk ne de son olmalıdır!Bütün bu nedenlerden ötürü diyoruz ki;zaman gerçek Samsunluluların Samsun Spor' a sahip çıkma zamanıdır.

Bir kaç cümle de sayın Başkan Adnan Ölmez için söyleyelim.Zor şartlarda maddi durumu belli olan bir kulübün başına geçti.Allah kolaylık versin.Ancak bu kulübü iyi niyetli iş adamlarıyla şirket yönetir gibi değil, Futbol adamlarıyla Samsun Spor kulübü derneğini yönetmek en büyük görevleri olmalıdır.

Samsunspor kurumsal bir kimliktir.Geçen akşam Kanal S spor 55 programın da Ateşten gömlek giydik,Batık şirket yönetiyoruz vb. kullandığınız sözler Samsun Spor kimliğine hiç yakışmıyor.Bazen,bazı taraftarlar gibi sizi anlamak da mümkün olmuyor sayın Başkan..

Samsunspor Başkanı bir söz söylerken çok iyi düşünmeli...Samsun Spor' un başındaki kişi,kişi olmaktan çıkar.Kurumsal bir kimlik kazanır.
O nedenle Samsun Spor Başkanlığı da Samsun toplumunun en saygın kimliğidir.Tıpkı Belediye Başkanlığı gibi.Anımsatmak isteriz ki,Samsun Spor' da yöneticilik zor zenaattir.

Dost ve Vefalı Kalın...

salihcakir

çok güzel bir yazı gerçekten. teşekkürler.

herkesin kenetlenmesi şart. bakın ne güzel bir denizli örneği var. bu hafta sonu denizli maçının özeti seyrederken inanınki imrendim. samsunspor taraftarı da, başkanı da, yöneticisi de, futbolcusu da samsunspor adına yakışır şekilde davranmalıdır..