SÜPER LİG 2025-2026 | 19.HAFTA | SAMSUNSPOR'umuz 0 - 0 Kocaelispor

Başlatan mehmet yılmaz, 19 January 2026, 01:25:28

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2025-2026 | 19.HAFTA | SAMSUNSPOR'umuz - Kocaelispor
24 Ocak 2026 Cmts
Saat: 17.00
Yeni 19 Mayıs Stadyumu
BeinSport

İkinci devre, evimizdeki ilk maçımız. Sakatlıklar devam ediyor. Cezalı Moukambu ile Afrika Kupası'ndaki N'diaye dönecekler. Ntcham, Holse ve Van Dtongelen'in de döneceğini düşünüyoruz. Üç puanın şart olduğu, zor geçmeye aday bir maç.

jean

_SoN_

Rakip son haftalarca çok iyi bir hava yakaladı, son maçlarını son saniyede olaylı şekilde kaybettiler, düşüşe geçmemek için bizim maçı çok ciddiye alacaklardır. Bunların önemini kavrayıp o şekilde maça çıkmamız lazım. Başarılar SAMSUNSPOR.

Stoper

En çok yendiğimiz takımların başında geliyor.
Şansımız çok tutuyor.
Yine muhtemelen kazanacağız Kocaelispor  :)

mehmet yılmaz

Kocaelispor İle 46. Lig Maçı

Samsunspor, Kocaelispor ile ligler tarihindeki 46. maçına bu hafta sonu çıkacak.

Cumartesi günü Kocaelispor maçına çıkacak olan Samsunspor 'un rakibi ile geçmişten bugüne kadar oynadığı maçlarda çok büyük bir üstünlüğe sahip olduğu görülüyor.

İki takım arasında bugüne dek 45 lig maçı oynandı. Bu karşılaşmaların 24'ünü Samsunspor kazanırken 10 maç Kocaelispor'un galibiyeti ile bitti. 11 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Samsunspor'un attığı 76 gole, Kocaelispor 41 golle karşılık verdi.

İki takım arasında oynanan maçlarda Samsunspor'un hem Samsun'da hem de Kocaeli'de üstün olduğu görülüyor. Samsun'da oynanan 22 maçın 14'ünü Samsunspor kazanırken 6 karşılaşma berabere bitti. Kocaelispor'un yalnızca 2 galibiyeti var. Samsunspor'un 39 golüne, Kocaelispor 12 golle karşılık verebildi.

İzmit'te oynanan 23 maçta da yine Samsunspor'un üstünlüğü görülüyor. 10 karşılaşmayı Samsunspor kazanırken Kocaelispor'un 8 galibiyeti var. 5 maç ise berabere bitti. Samsunspor'un attığı 37 golle Kocaelispor 29 golle karşılık verdi.

İki takım arasında oynanan son 13 maçın sadece 2'sini Kocaelispor kazanırken, Kocaeli'de oynanan son 7 maçın 6'sını Samsunspor kazandı. 

jean

bengülü

_SoN_

Yine sahada hiçbir varlık gösteremediğimiz bir maç, üretmekten aşırı derece uzak bir takım haline geldik, pozisyon namına birşey yok, kişisel ve takım olarak üretemiyoruz maalesef.

jean

Eski maclarda gore bir nebze iyidik ne yazikki gol bulamadik cok net pozisyonda olmadi 3.bolgede sikinti cektik

mehmet yılmaz

Hücum hattında üretkenlikten uzaktık.
Holse'nin dinamikliği ve ön alan baskısını çok aradık.
Forvet hattında Musaba, Emre ikilisinin yokluğu ise dolmamış göründü.

brigand

Kısır geçen, kapalı ve izleyenler açısından zevksiz bir maçtı. Açıkçası iki takım da galibiyeti hak edecek performans göstermedi. Bizim açımızdan enerji düşüklüğümüzü gösteren bir maç oldu. Coulibaly muhtemel sezon kapadı ve Emre'nin sağlıklı dönüşü de sezon sonunu bulabilir. Bu senaryoda bir kenar oyuncusuna daha ihtiyacımız var. Tavsan ve Assoumou ikilisinden Assoumou daha üretken ve iyi göründü fakat 60.dakikadan sonra kondisyon olarak düştü. İlk maçtan bir yorum getirmek istemem fakat musaba-Coulibaly etkisi olmayacağı kesin gibi. Sol bek için de hızlı aksiyon almak gerekiyor.

cembaba

Samsunspor, sakatlarının iyileşmesi ve yeni gelen oyuncular ile birlikte Kocaelispor karşısında boy gösterdi. Pozisyonsuz geçen bu karşılaşma, taraftarlarımızı tedirginliğe ve endişeye sevk etti. Gelen transferlerin üçünün ilk onbirde oynadığını gördük. Takımımızın belirli bir düzeni vardı. O düzenden, sakatların çoğalmasıyla birlikte çıktık.
Sakatların ve cezalıların olması Teknik Direktörümüz Thomas Reis'ı yeni arayışlara itti. Bazı maçlarda 5-3-2 denedi. Bazı bek oyuncuları kanatta denedi. Ama hiç şikayette bulunmadı Reis. Elindeki malzemeyle çıkarabileceği yemeği çıkarmaya çalışıyor. Bazı eleştirileri anlayabiliyoruz. Soner Gönül tercihi gibi. Yetenek olarak bu seviyeye uygun olmadığını çok net görüyoruz. Zeki Yavru çok yorgun ve mental olarak bitkin görünüyor. Maç-Antrenman-Seyahat üçlüsünde savrulmuş gibi bir görüntü veriyor. Önünde oynayan oyuncuların sürekli değişmesi ve yorgunluk onu da yıprattı. Böyle olunca Mendes neden tercih edilmiyor diye soruyoruz haliyle. Mendes'le başlamamasının bir sebebi olduğunu düşünüyorum Reis'ın.
Geçen sene Bola ile oyun kuruyorduk. Bu yıl Emre ile denedik. Fakat şuanda ikisi de yok. Alışılmışın dışına çıkıldığında diğer oyuncuların da performanslarında düşüş başladı haliyle. Normal işleyen bir makine düşünün. Bir parçanız kırıldıysa eskisi gibi aynı hızda mı başlatırsınız veya çalışırsınız? Biraz denersiniz değil mi? Samsunspor da aynı şekilde parçalarını değiştirdi. Dolayısıyla düzen değişti. Alışılmışın dışına çıktığımız için savruk bir görüntü veriyoruz. Bu kadar çok sakat verdiğimiz dönemde zirveden kopmadık veya düşme potasında değiliz. Ben bu dönemlerde çıkan her puan için mutluyum şahsen.
Thomas Reis'ı eleştirenlere hak veremiyorum. Çünkü elindeki kadronun yeterli olmadığını düşünüyorum. Hatta sözleşme imzalamamasının asıl nedeninin de bu olduğunu varsayıyorum. Samsunspor Tarihinin altın sezonunu yaşatan bir adam için eleştiriler biraz ağır kaçıyor. Hatta bazı eleştiriler şımarıklıktan başka bir şey değil.
Kocaelispor maçını geride bıraktık. Önümüzde Kasımpaşa maçımız var. Hedefimiz Kasımpaşa'yı deplasmanda mağlup etmek olmalı. Sakatlarımızın çoğu geri geldi. Drongelen, Holse, Ntcham gibi ana kadronun temelini oluşturan oyuncularımızla mevcut düzene geçiş yapmış olacağız. Hatta biraz iddialı bir şey söylemek istiyorum. Samsunspor için bir serinin başlangıcı bu maç ile birlikte olur.
Coulibaly'nin durumunu bilmemekle beraber, eğer sezonu kapattıysa ekleme yapmak zorundayız. Hem de elit seviye ekleme yapmalıyız. Tavsan o kanat için alternatif olacak bir görüntü verdi. Bize biraz adam geçebilen ve çizgiye inip ayrıca savunmaya da yardım edebilen bir kanat oyuncusu gerekiyor. Bu durumu umarım atlamayız.
Son olarak tribünlere gelmek istiyorum. Tribünün böyle olmasının asıl sebebi söylemler. Birleştirici dili hiçbir zaman bırakmamalı yöneticiler. Taraftar her zaman haklıdır. Okan Kocuk geldiği ilk dönemde hatalı goller yediği için ıslıklandı. Sonra performası düzelince bağrımıza bastık. Samsunspor Taraftarı affeder. Samsunspor Taraftarı samimiyeti görsün yeterli. Samimi olarak birleştirici mesajlar vermeli yönetenler.  Sonrası düzelecek kendiliğinden zaten.