SÜPER LİG 2024-2025 | 17.HAFTA | Sivasspor 0 - 0 SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan mehmet yılmaz, 17 December 2024, 00:58:34

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2024-2025 | 17.HAFTA | Sivasspor - SAMSUNSPOR'umuz

21 Aralık 2024 Cumartesi
Sivas 4 Eylül Stadyumu
Saat. 16.00
Beinsport

Eyüp maçının moralsizliğine rağmen, BAY geçip maç yapmadığımız haftada bile kazanmış gibi olduk. Çünkü 3-4. sıralar için rakiplerimizin hepsi puan kaybetti. Hatta BJK, ADS'ye yenildi bile. Moral kazandık. Sivas'la yılın en uzun gecesinde, ülkenin en soğuk deplasmanlarından birinde oynayacağız. Hoca değişikliğine gittiler. Biz daha iyi durumdayız. En kötü bir beraberlikle dönmemiz lazım. İnşallah kazanırız.

Stoper

Geçtiğimiz sezon Ağustos ayında Sivas deplasmanına gitmiştik. Bu sene Aralık ayının tam da ortasında, soğuk bir havada puan savaşı vereceğiz. Koşulları zor deplasman, umarım iyi bir zeminde; cezalı, sakat vermeden 3 puanla döneriz. 
Emre Kılınç kart cezalısı olduğu için maçta olmayacak. Onun yerine Muja ile başlarız muhtemelen.

jean

brigand

Bay haftasının bize iyi geleceğini, tabiri caizse reset atıp tekrar tempolu ve güçlü bir oyun sergileyebileceğimizi düşünüyorum. Sadece Emre olmayacak kart cezasından dolayı. İdeal kadroyla sergileyebildiklerimizi gördük daha önce. Maç boyu disiplinli ve tempolu şekilde, birlikte hareket eden takım görüntümüze dönmemiz gerekiyor.

Sivas tarafında işler aslında tam bize çalışıyordu fakat Bülent Uygun'un gönderilmesinden hemen sonra Ömer Erdoğan'la anlaştılar. Hatta bugün Ankara'da Keçiören'e karşı kupa maçına çıkacaklar. Kadro ve oyun olarak zayıf ve ağır bir görüntüleri olmasına rağmen yeni hoca efektini yaşayacaklarını tahmin ediyorum. Hava ve zemin şartlarını da hesaba katarsak beraberlik benim açımdan iyi bir sonuç olacaktır.

deado

Diğer Anadolu takım misafir tirübün bilet fiyatları 195 lira iken bizim maça 650 lira yapıldığı ile ilgili haber var. Ey Sivas ne yapmak niyetindesin bu neyin korkusu? Bunları yenmek farz oldu artık.

mehmet yılmaz

370 civarında deplasman bileti satılmış. Eski Sivas stadında oynansa idi maç, tamamını doldurmuş olacaktık. Kış şartları, cumartesi günü ve fahiş bilet fiyatına rağmen yine de oldukça iyi sayı. Renktaşlarımızın yolları açık olsun, üç puan mutluluğunu onlar orada, bizler evlerimizde yaşayalım. Eğer Bodrum maçı gibi oynarsak rahat kazanırız ama Eyüp ikinci yarısını oynarsak hiç şansımız olmaz.

55.hakan

Takımın olmazsa olmazı denilen Bennaser in yaptığı hatalara bakın. Bu 11 in en zayıf halkasıdır Bennaser her zaman söylerim.

_SoN_

Takımımız ilk yarıyı bence iyi futbolla kapadı, ama hakem özellikle bize verdiği kartlarda ve faüllerde tam bir fiyasko, bu kadar olmaz, böyle kartlar olmaz, bu şekilde decam ederse maçı rakibe verecek.

mehmet yılmaz

En Kısa Gündüzde Sivas Deplasmanı

Senenin en kısa gündüzünde Samsunspor, Sivas deplasmanındaydı. Ülkenin en soğuk yerlerinden birisi olan Sivas'a tam da 21 aralıkta gitmek talihsizlik gibi görünse de zeminde ve maç şartlarında herhangi bir olumsuzluk olduğunu söylemek mümkün görünmüyor. Tek olumsuzluk Sivas yönetimini misafir tribüne biçtiği fahiş bilet bedeliydi!

Şayet karşılaşmayı Türk futbolundan bihaber bir kişi, TV'nin sesini kısarak izleseydi eminim şunu söyleyecekti: Ev sahibi takım siyah formalı olan. Çünkü Samsunspor hiç de öyle deplasmanda oynuyormuş gibi oynamadı. Aslında bu sezonun genelinde aynı futbolu oynuyoruz. Deplasman takımları gibi klasik savunma yapma gibi bir düşüncemiz yok. Reis'lı Samsunspor olarak futbol oynamaya çalışıyoruz. Maç sonu istatistiklere bakmadım ancak bütün olumlu istatistiklerin Samsunspor'un lehine olduğu fikrini taşıyorum. Bu anlamda "kötü oynadık" yorumlarıyla da karşılaştım lakin bu yoruma katılmıyorum.

Bir kere, Samsunspor rakibinden iyi bir futbol oynadı. Bunun dışında geçen seneki Samsunspor'dan deplasmanlarda daha iyi oynuyor ve yine ayrıca ligde, bu sene pek çok takımdan daha iyi futbol oynadığı da bir gerçek. Akıcı bir oyun var, bir oyun planı var ve futbolcular ellerinden geldiği kadar, kapasitelerini zorlayarak bu oyunu oynamaya çalışıyorlar. Ayrıca takımın fizik kondisyonunun üstünlüğünün Sivasspor karşısında da ortaya çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Maçın ilk yarısı için, dengeli geçtiğini yazabilirim. Her iki takımın da birkaç tane etkili pozisyonu vardı. Ancak ikinci devre oyunun hakimi Samsunspor'du. Çok sayıda gol kaçırdık ki, bu gollerden sanırım Marius'un kaçırdığı yine yıllarca taraftarlarımız tarafından anlatılacak bir gol oldu. Bizimki maalesef böyle bir oyuncu işte; çalışıyor, çabalıyor ancak gol vuruşu özelliği yok. Fakat o gol kaçmaz, santrafor oynayan bir oyuncunun golü atması gerekirdi. Bu arada maçın iyi isimleri arasında iki takımın kalecisinin olduğunu da söylemek gerekiyor. Okan çok fazla pozisyonla karşılamasa da çok kritik iki kurtarışa imza attı ve gol yemememiz de en önemli faktörlerden birisiydi. Keza Ali Şaşal da iyi bir oyun çıkardı. Sarı kart ceza sınırındaki beş oyuncudan Hollandalı stoper Rick Van Drongelen'in sarı kart görmesi ve önümüzdeki Karadeniz derbisinde cezalı olacak olması moral bozmadı değil.

Maçın geneline baktığımızda ise şunu söyleyebilirim. Maç öncesinde "bir puan için ne dersiniz?" denilseydi "fena olmaz, alıp gidelim" diyebilirdik ancak oynanan oyunun ardından beraberliğe üzüldüğümüz bir gerçek. Bence maçın hakkı Samsunspor'un kazanmasıydı. Gelgelelim bunu yapmak için gol atmanız gerekiyor. "Kısa günün kârı" denilebilir mi, emin değilim.

Neticede sezon başı hedeflerinden çok farklı bir yerde bulunuyoruz ve artık yavaş yavaş dillendirilmeye başlanan hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak olarak görünüyor. Puanımızı daha şimdiden 30'a çıkardık ve 2024 yılını bu şekilde tamamlıyoruz. Aynı temponun ve başarı grafiğinin 2025'te de devam etmesi temennisiyle, şimdiden herkesin yeni yılını kutluyorum.

55.hakan

İkinci yarıda Marius'un barzi gol pozisyonunun penaltı veya korner olduğunu düşünüyorum ama başka kişi bile itiraz etmedi.

jean

Normal sartlarda deplasmanda alinan 1 puan iyidir ama yazik oldu farkli bile kazanabilirdik fena oynamadik hucum hattinda az becerikli olsak kolay bir galibiyet alabilirdik yinede 30 puana ulasmak buyuk basari

brigand

Maç başlamadan önceki düşüncelerimizle bitiş düdüğü sonrası düşüncelerimizin aynı olmaması konusunda neredeyse tüm taraftar mutabık. Yeni hoca değiştirmiş, yeni bir hava arayan ve zor bir deplasman olan Sivas'tan mağlubiyetle dönmeyelim, yara almayalım, beraberlik iyi sonuçtur derken galibiyeti kaçıran taraf olduk. Gerçekten üzücü bir maç oldu hepimiz adına. Oldukça sınırlı kapasite ve kardoyla hocamız yine saha içini dizayn edebildi ve çizdiği varyasyonları uygulatabildi. 4 net gol fırsatından 2'si tamamen beceriksizliğimizle gol yapamadığımız pozisyonlar. Ve fakat hoca da galibiyeti kaçıran taraf olmamıza rağmen oyundan memnun olmadığını söyledi. Bence bu çok önemli bir detay. Tempo ve hareketlilikteki azalmayı kendisi de görüyor ve hissediyor elbette. Peşpeşe gelen ikişer haftalık aralar ritmimizi de aksatan süreler oluyor ancak hocanın üzerine düşeceği ilk madde, bahsettiği tempo ve hareketlilik olacaktır. Biz yeteri kadar, yani ligin ilk bölümünde sergilediğimiz, 90 dakikaya yaydığımız tempoyu yakalayamadığımızda, her ne kadar yine pozisyonlara girsek de defolarımız ortaya çıkıyor ve sonucu bulmamızı sağlayacak kadar boşluk ve zorlamaları yapamıyoruz. Bu kadar kötü görüntü veren veya verdirdiğimiz Sivas'a karşı galip gelememek bu ara öncesi bizi üzse de, iki maç aradan sonra deplasman puanı toplamak işin olumlu tarafı oldu.

Hem mental, hem de fiziksel resete ihtiyaç var. Yavaş yavaş oluşan bir hedefsizlik söz konusu gibi. Hoca ve yönetim yeni bir hedef için erken olduğunu düşünüyor olabilir. Bunda da haklılar. Henüz bizi garanti altına alacak bir puana ulaşamadık. Ama fikstür ve yapabileceklerini gören futbolcularda, ''biz zaten hedefi gerçekleştirmek üzereyiz, ligde kaldık'' fikri hakim olmaya başlamış gibi. Önümüzde ki 2 maçtan alacağımız sonuçlara göre, ligin hafta olarak 2.devresini yeni bir hedefle açmak gerekecektir diye düşünüyorum. Bu konuda da iş başkana düşüyor. Mevcutta prim ve ödül sisteminde bile büyük hedef ligde kalmak, ikincil hedef ilk 10. Bunu ilk 5 olarak güncelleyebilirse başkan, tekrar mental olarak güçleneceğimizi düşünüyorum. Ara umarım takıma çok ama çok iyi gelir. Herkese iyi seneler diliyorum.