SÜPER LİG 2024-2025 | 15.HAFTA | Eyüpspor 3 - 0 SAMSUNSPOR'umuz

Başlatan mehmet yılmaz, 04 December 2024, 00:38:50

« önceki - sonraki »

mehmet yılmaz

SÜPER LİG 2024-2025 | 15.HAFTA | Eyüpspor - SAMSUNSPOR'umuz

8 Aralık 2024 Pazar
Kasımpaşa Stadyumu
Saat. 13.30
Beinsport 1

Hakem: Atilla Karaoğlan

Ligin formda takımlarından biri biziz ama Eyüp de öyle. Güzel bir maç olur. Yenilmeyeceğimiz kanısındayım.

brigand

Ligin ilk devresi için kırılma maçımız. Kazanırsak ilk devreyi neredeyse 3.sırada bitirmeyi garantileyeceğiz. Önümüzde ki 4 maçın 3'ünü deplasmanda oynayacağımızı ancak hem önümüzdeki hafta bay geçerek Sivas maçına, hem de sonrasında yılbaşıyla devre arası verileceğinden dolayı içeride Trabzon maçına, aralar vererek dinlenerek çıkmış olacağız. Kayseri deplasmanı ile devreyi kapatacağız. Puan kaybettiğimiz senaryolarda ise tekrar toparlama ve odaklanma açısından bu araların şans olduğunu düşünüyorum.

Kupa maçında tekrar gördük ki bizim sahada değerlendirebileceğimiz en fazla 13 oyuncumuz var. Çoğu oyunucumuzun yerini vasat seviyede bile dolduramayacağımızı teyit ettik. Bu nedenle her hafta unutmamamız gereken yegane şey; hocanın bu kadro yapısıyla mucizevi bir puan topladığı ve üzerine toplanacak her puanın da yine mucizevi sayılması gerektiği, kümede kalmanın hala çok ama çok büyük başarı sayılması gerektiğidir. Bazen hocanın gösterdiği büyüye bizde kapılıyoruz fakat kadronun gerçeklerini bilerek hareket etmemiz gerekiyor.

Eyüpspor kadro kalitesi olarak bizim önümüzde olan, oyun oynamaya çalışan, dikkat çeken bir takım. Her ne kadar Galatasaray maçından puanla çıkmış olsalar da, aşırı fazla sayılacak sayıda net pozisyon verdiler. Bu maçta yetenek seti yüksek olan rakip oyuncularına karşı biraz daha temaslı ve merkezi daha hızlı kapatan bir performans gerekecektir. Hocanın bu zaafları ve artıları iyi çalışacağından şüphemiz yok. Takım savunması anlamında dikkatli ve eforlu duruşumuzu sergilersek puan veya puanlarla döneceğimizi düşünüyorum.

Elbette tek kriter as kadronun sahada olabilmesi. Tek bir eksik bile bizi çok derin etkiliyor.

Stoper

Yarın mutlaka kazanmalıyız, Avrupa yarışında ki rakip Beşiktaş ve Göztepe kazandı. Fenerbahçe ile puan farkını azaltma şansına sahibiz. Galatasaray zorlu sert Sivas deplasmanında takılabilir.

Takımda kart sınırında epey oyuncu var. En az kayıpla mümkünse 0 kartla dönmek dileğiyle.

_SoN_

Kazanacağımıza inanıyorum. Başarılar SAMASUNSPOR.

jean

brigand

Maçtan önce takım savunması anlamında dikkatli ve eforlu duruşumuzu sergilememiz gerektiğini söylemiştik ancak dün psikolojik anlamda sıkıntılar çektiğimiz çok belli oldu. İlk devre nispeten hareketli ve pozisyonları cömertçe harcayan tarafken, 2.devreye neredeyse çıkmamış gibi çok donuk ve hareketsiz kaldık. Adam kovalamadık, merkez baskısını maç boyu yapmadık. Kararsız, bıkkın bir görüntümüz vardı. Emre'nin kaçırdığı pozisyondan sonra tam anlamıyla dağıldık. Rakip biraz daha dikkatli olsa fark daha da açılabilirdi.

İkamesiz kadronun lig içinde yaşaması doğal olan maçlardan birini yaşamış olduk. Hocaya eleştirileri görüyorum ancak ben hocayı çok da eleştiremiyorum dün için. Kimi atacak sahaya, kim ile tekrar momentumu alabilecek. Elle tutulur birkaç oyuncusu var zaten. Kaleci desen maçı sende tutacak, seni maç sonuna taşıyacak hiçbir şey yapmıyor. Yan topa çıkmaz, rakibin üzerine binmez, çizgi kalecisi olmakla birlikte gerçekten bu yıl katlanmak zorunda olduğumuz isimlerden sadece biri.

Ligin bitimine 21 hafta var. Bu tarz maçlarımız olacak doğal olarak. Sezon başı amacımız olan, prim sisteminin bile bu şekilde düzenlendiği ligde kalma hedefimize yaklaştıkça, takımda motivasyon kayıpları yaşanacaktır. Hocanın elindeki her açıdan kısıtlı ve dar kadroyla bizi rahat bir sıralamada lig sonuna ulaştıracağına inancım tam. Bu bile başlı başına çok büyük bir başarı olacak. Rasyonaliteden kopmadan, bana göre imdadımıza yetişen bay haftasını çok kullanalım. Yenilenip, dinlenelim.

mehmet yılmaz

"Canın sağ olsun" ile "Canım Samsun" hem kafiyeli hem de ses ahengiyle çok benzeşen iki cümle... İkisi de kabulümdür.

Eyüp maçında #Samsunspor'umuz için deplasman tribünündeki yerimizdeydik.

Buyurun, bu da maçın hikayesi...

https://www.youtube.com/watch?v=lSlkJMlPqW0&t=45s

jean

Mac baslayinca skor kendini Belli etti adamlarin atacagi belliydi bu kotu oyuna bu skor normal ne yazikki

cembaba

Çokca kırılma maçı oynayan takımımız için bir kırılma maçı değildi bana kalırsa. Ligin yarısı neredeyse geride kalacak. Ama takımın mental olarak yorulduğunu kabul etmemiz gerek. Sağlık olsun.