SAMSUNSPOR'umuzda ARA TRANSFER

Başlatan Recep, 22 December 2009, 22:09:27

« önceki - sonraki »

Tribün_ali

02 February 2010, 16:48:34 #765 Son düzenlenme: 02 February 2010, 17:54:32 samsuni
Sameti alan yönetimimm yazıklar olsun. böle adamların tesisten içeri sokmayacaksın yarın yine bırakıp giderler

mehmet yılmaz

AlıntıTransferin Hal-i Pür Melali

http://www.samsunspor.biz/koseyazisi-Transferin_Hal_i_Pur_Melali_-7005-

Ara transfer dönemi sona ererken Samsunspor'umuz da kadrosunu bazı oyuncularla takviye etti. Son iki sezondur maddi sorunlar nedeniyle hiç ara transfer yapamadığımızı düşününce transfer yapabilmiş olmanın bile bir başarı kabul edilebileceğini söyleyebiliriz. Ancak meseleye bir de tersinden baktığımızda yaz döneminde bile "takımın hiç transfer olmaksızın da başarılı olabileceğini, o meşhur tahtanın açılmasına gerek olmadığını" savunan yöneticiler vardı. Neyse ki, aklın yolunun bir olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Takımın ara transfer yapması iyi oldu olmasına da aslına bakarsınız bir bakıma da yaz dönemindeki transferlerin çoğunluğunun fiyaskoyla sonuçlandığını göstermesi bakımından da bir işaret kabul edilmeli.
Alınan oyunculardan 3-4 tanesinin takımda banko oynayacak kalitede, iyi isimler olması transfer döneminin artısı olurken, iki önemli eksik kaldı kapatılamayan. Birincisi "deneme kampı" da denilen ve sonrasında iyice suyu çıkarılan yoldan geçenin antrenmana alınması ve hiç birinin beğenilmemesi durumu. Halbuki Avrupa'nın alt liglerinde ya da ülke liglerinde forma giyen Afrika kökenli dağıtıcı özellikli bir forvet bulunmalı ve alınmalıydı kısa vadede. Diğer bir açık ise takımın bence en önemli iki noksanı durumundaki bitirici vuruş özelliği olan santrafor eksiği ile oyun kurucu olabilecek, orta sahada icabında oyunu soğutacak, arkadaşlarıyla sürekli konuşacak tecrübeli bir oyun kurucunun alınamaması.
Şimdi gelelim yeni transferlerle ilgili mevzulara.
Ahmet Şahin, kaleyi doldurabilen, rakibe korku, kendi müdafaamıza ise güven verebilen kaleci mefhumuna uyan bir isim. Tecrübeli ve o bölgedeki sorunu ortadan kaldırabilecek evsafta. Tartışmasız bir nokta atış oldu. Hatta geç bile kalındı!
Ersin Veli'yi geçen sene Giresun'daki maçta izlemiştim; bizim forvetlere adeta adım attırmamıştı. Tipik bir stoper, sağlam, güçlü ve haliyle de biraz ağır. Ancak özgüveni fazla, ileri çıkışları da yerinde. Oynadığı üç maçta da göz doldurdu.
Savaş Esen; kendisiyle konuşma fırsatım olmadı ama isminin niçin Savaş olduğunu merak ettiğim bir isim. Çünkü onun doğduğu yıl, Zonguldakspor'da daha sonra bize gelecek olan Savaş Demiral futbol oynuyordu. Eğer babası futbolla ilgili bir kişiyse belki de iki sezon bizde de oynayacak olan Savaş'ın ismini vermiştir oğluna. Alibeyköyspor'da iken bizim Oktay ile birlikte takımın en iyi isimlerindendi. İlhan Cavcav ondaki cevheri görüp aldı ancak sakatlık, uyum gibi sorunlarla tutunamadı Ankara'da. Kumaşı çok iyi, inşallah bizde yeniden kimliğini bulur ve Muzaffer Badalıoğlu, Savaş Demiral, Ertuğrul Sağlam, Uğur Terzi, Tümer Metin gibi Zonguldak kökenli başarılı futbolcularımızdan birisi olarak hatırlanır, bilinir.
Abdülaziz Solmaz'da bir futbolcu mayası olduğu kesin ama en büyük sıkıntısı "büyük camia" tecrübesizliği olabilir. Kalabalık kitle önünde oynamak gibi sorunlarını aşabilirse bize faydası olacağını düşünüyorum. İlk üç maçlık performansıyla vasat bir görünüm sergiledi ancak oynadıkça daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
Mersin'de gol atması işin ikramiyesi oldu ama Sezer ile ilgili olumlu referanslar almıştık zaten. Karşıyaka ve Boluspor formalarıyla iyi maçlar çıkarmıştı. Milli takımlar geçmişi olan bir oyuncu; onun da isabetli bir transfer olduğu kanısındayım.
Son gün transferlerine baktığımızda ise Petr Pavlik'in genç bir oyuncu olduğunu görüyoruz. Samsun'a uyum süreci nasıl işler bilemiyoruz tabii, açıkçası hiç izlemişliğimiz de yok kendisini. O yüzden temenni aşamasındayız Pavlik ile ilgili. Karşılıksız Çek çıkmamasını ümit ediyorum.
Adem Gezici, geçen sezon zaman zaman iyi maçlar çıkardı Güngören'de. Ancak aranan santrafor mudur bilemiyorum. Hatta arananı bırakalım giden Burhan'ın boşluğunu doldurabilecek mi onu da bilmiyoruz. Bu sezonun ilk devresinin sakatlıklar ve ayrılma istekleri arasında geçirmiş Güngören'de; inşallah bizde havasını yakalar. Bu arada geçen sezon İstanbul'daki maçta çıkardığı gerginlikle Murat'ın oyundan atılmasına sebep olmuştu; futbol böyle bir şey işte. Şimdi onlar takım arkadaşı oldular, biz ise Adem'in başarılı olmasını bekliyoruz.
27 yaş, modern futbol için geç sayılır. Bu yüzden gurbetçi Yavuz'un bu zamana kadar yapamadığı şeyleri Samsunspor'da yapabileceğini pek sanmıyorum ama Hüseyin Kalpar uzun süredir denedi onu, vardır herhalde bir bildiği. Samet Kılıç'ın geri dönüşünü ise anlayabilmiş değilim; onunla ilgili yorum hakkımı mahfuz tutmak isterim.
Bir de bu yeni transferler arasına müsaadenizle Oktay'ı da dahil etmek isterim. Çünkü ilk devrenin 3.-15. haftaları arasını sakat geçirdiği için oynayamadı ama artık sahalarda. Oktay bu takımın en kreatif hücumcusudur; takıma güç katacağı tartışılmaz!
Özetle, alınanlar için genel kanaat olumlu yönde lakin gerekli yerlere gerekli takviyeler yapıldığı hususunda endişelerim halen vaki!
Haydi Samsunspor, yüksel o yerlerden; yüksel ki yüzümüzde güller açsın...

FaTiH_HaN

AlıntıHaydi Samsunspor, yüksel o yerlerden; yüksel ki yüzümüzde güller açsın...

alperen_55

Haydi Samsunspor, yüksel o yerlerden; yüksel ki yüzümüzde güller açsın...

germencisse

yavuz onuk hakkında tam bir bilgisi olan varmı ?...

kavak_55

samet kılıç ı neye aldılar anlmadım geleecekti neye gitti dışarıda umduğunu bulamayınca geri dön ohhh ne ala memleket  gençlerimiz adam olsa bu takımda çok ekmek yerler ama öküz olmadan boyunduruk kırıyolar atasözüdür. hayırlısı olur inşallah samsunspor için ama boşanan karıdan karı olmaz misali gidip gelenden bir hayır olmaz diyorum. inşallah ben yanılırım.

doðan

55Melek55

03 February 2010, 00:24:47 #772 Son düzenlenme: 03 February 2010, 02:19:42 samsuni
boşanan karıdan karı olmaz misali  :P

samet kim ya..samsun-elazig macinda  kapalida yerimi almisken bu velet.kendinden yasca buyuk bi samsunsporlu abimizle agiz dalasina girmisdi bi havalar falan snanarsin ki ronaldo

buna top toplatacaksin saha kenarinda lavuk..demek ki hakki amcasi torpil gecdi

Cagdas Ünver

Samet'in geri getirilmesi büyük hata !

selahattin55

samet bize real mardinden gelmiş.2010 yılının en boş ve gereksiz transferi.

jean

sameti yolladilar cani almislar 10 topcu aldik iyi kotu para buluyor yonetim

Dartagnan

Alıntı yapılan: jean - 04 February 2010, 20:43:47
sameti yolladilar cani almislar 10 topcu aldik iyi kotu para buluyor yonetim

bıraz daha acsana jean su soyledıgnı hangı can bu kaynak ne ?

Sercan

Jean hangi Can geldi takıma?Can Ulun mu?

Ollivanders

gozgoz yýlmaz

Gençler boşa telaş yapmayın, mesajı yazan jean nasıl olsa.

1- jean'ın hiçbir mesajı 3 cümleyi geçmez
2- kaynak göstermek gibi bir derdi olmaz
3- yazılanı dönüp okumaz, o yüzden size cevap vermek yerine yine aklındakini yazar
4- ne diyorsun jean? kim gitmiş, kim gelmiş? Hangi can bu? can kurtaran mı gelmiş tesislere? Ne ayak? vui!!!