M.Teoman Taş Derneği'nde Tirit Keyfi

Başlatan maraton, 23 December 2009, 11:58:01

« önceki - sonraki »

ali ihsan


YaşarDoğu

K nin G olarak yazılması taraftarıyım.

Forza Gavak  ;)

Ertuğrul Sağlam

Alıntı yapılan: YaşarDoğu - 23 December 2009, 15:28:58
K nin G olarak yazılması taraftarıyım.

Forza Gavak  ;)


Süeyman bey onu şimdi istemeyelim herşey zamanla olacak gün gelecek açılım bile yapacağız ama şimdiden çok şeyler istersek tepki toplarız.

Belki birgün Açılım ve Özerk'likte isteyebiliriz neden olmasın...
Gavak açılımı ;) Kürtler istiyor biz neden istemeyelim...

Dartagnan

Alıntı yapılan: %100 samsunspor - 23 December 2009, 16:03:37
Süeyman bey onu şimdi istemeyelim herşey zamanla olacak gün gelecek açılım bile yapacağız ama şimdiden çok şeyler istersek tepki toplarız.

Belki birgün Açılım ve Özerk'likte isteyebiliriz neden olmasın...
Gavak açılımı ;) Kürtler istiyor biz neden istemeyelim...


oyle deme abi onlar ustun varlik  >:( bizde mi daga cikip insek bize de 5 milyar verirler belki ne bilim koseyi bulurz o sekilde ...

Dartagnan

bu arada baslik siyasi  konulara donmesindeee:D:D

SSBiz Gençlik

Tek kurtuluş TÜRK-İSLÂM Birliğ'inde...

maraton

otuza razı olmana sevindim.. ben her zaman Kavak ı büyük harfle yazar, birleştirmem "kavağın" diye Kavak'ın yazar , her Kavak girişinde ziyaretçilerin iki rekat şükür namazı kılmasını savunurum..

yazımda küçük ise bu samsuni nin müdahalesi , komplosudur.. kıskanıyor tabi...,

Kurtuluş KAVAK ta ...  :) ;) :D ;D >:(

Ollivanders

evet erdem abi kurtulus kavakta yasasın kavak :) kavakspor samsunspor  elele hep beraber superlige:D

sadece55

Kavak Lobisi gene iyi çalışıyor desenize... Baksanıza büyük bir yemek yatırımını da Kavak'a çekmişler :))

mehmet yılmaz

23 December 2009, 18:18:18 #24 Son düzenlenme: 23 December 2009, 18:20:18 samsuni


Oyoyoyoyooooyyyyy........

Tiridine banarım lan senin :)

AlıntıKAVAK KAZ TİRİDİ GÜNLERİ

Kavak İlçemize özgü, sadece kış aylarında yapılan ve yenilen kaz tiridi, kendine özgü tat ve lezzetiyle, değişik tat ve lezzet arayanlara altarnetif oluyor. Cuma ve Pazar günleri özel olarak hazırlanan kaz tiridi , tadanların büyük beğenisini kazanıyor. 6 kişilik Kaz Tirit i malzemesi ve yapılışı;

1 Kg ince bulgur, 1Kg Tirit ekmeği( Yufka), 1Kg Kaz eti, ½ Kg Kaz yağı, Yeterince tuz.

Kaz etinin yağlı kısmı ayrıldıktan sonra yeterince tuz ilave edilerek haşlanır, ayrılan kaz yağı küçük küçük doğranarak eritilir. Eritilen yağ ile üçgen şeklinde kesilen  tirit ekmeği ( yufka ) yağlanır, daha sonra haşlama suyuyla bulgur pilavı yapılır. Didiklenen kaz eti bulgur pilavının üzerine dökülerek, yağlanan tirit ekmeği banılarak yenir.  Afiyet olsun.




Hey yavrum, guleşçi misin birader? Baban da mı tiriçiydi?

Ertuğrul Sağlam

23 December 2009, 18:37:56 #25 Son düzenlenme: 23 December 2009, 18:41:00 %100 samsunspor
ahabu resim bizim Mıstığın resmi nerde bulduğuz bunu? ;D he vallah Mıstık

Ha birde Süleyman bey şimdi bu Kavak'lı olma onuruna erişememiş arkadaşlar bu Tiridin nasıl yeneceğinide bilmezler bunu çatal kaşıkla yemeye kalkarlarsa geleneğimize büyük saygısızlık olarak değerlendiririm ben......

holigan_itü


Ollivanders

Alıntı yapılan: %100 samsunspor - 23 December 2009, 18:37:56
ahabu resim bizim Mıstığın resmi nerde bulduğuz bunu? ;D he vallah Mıstık

Ha birde Süleyman bey şimdi bu Kavak'lı olma onuruna erişememiş arkadaşlar bu Tiridin nasıl yeneceğinide bilmezler bunu çatal kaşıkla yemeye kalkarlarsa geleneğimize büyük saygısızlık olarak değerlendiririm ben......


oooo catal kasıkla mı yenir o ya atacan pilavın uzerne offff :)

YaşarDoğu

Tirit yemenin adab-ı muaşaret kurallarını Tirit Gecesinde açıklarız ;)  :D

edmontdante

Alıntı yapılan: %100 samsunspor - 23 December 2009, 12:43:01
1 - maraton
2- samsuni
3- yaşardoğu
4- edmondante
5- SSBiz Gençlik
6- %100 Samsunspor
7-Serpico55
8-Dartagnan
9-Turuncu


9 kişiyiz henüz.20 kişiyi bulamazsak zarar eder bu iş